Edushape Sansebolde anmeldelse

Alder: Fra 6 måneder + | Størrelser: Fra Ø:6,5 - Ø:18 cm. | Tema: Sanserne

"Der ligger ikke nogen vejledning eller lignende i kassen omkring brugen af boldene. I stedet er der rundt på kassen givet nogle informationer. Set udfra et miljø perspektiv, synes jeg egentlig det er en fin måde at gøre det på..."

Da vores datter på nu 2 år kom til verden havde et af vores vennepar en form for sanseklud med i barselsgave. Stine og jeg kiggede ærlig talt lidt underligt på hinanden - hvad skulle vi lige bruge den til?

Det blev dog hurtigt klar for os, at legetøj som involverer især følesansen er et kæmpe hit. Sanseboldene fra EduShape blev derfor, som forventet, også taget imod med stor begejstring af både Inger på 2 år og Peter på 5 måneder.

Indeni æsken

De ni sansebolde som er af forskellig udsende i forhold til størrelse, farve, form og overflade leveres løstliggende i en papkasse.

Forberedelserne inden de tages i brug er blot afvaskning, som hurtigt er overstået. Der er ikke angivet nogle steder, at produktet skal vaskes inden det tages i brug, men i og med vores søn på 5 måneder undersøger alt ved at putte det i munden, har jeg først ro i mit sind, når jeg ved at det er vasket af med neutral mild vaskemiddel og vand.

Det er dog vigtigt at tilføje her, at boldene er fri og både ftalater og BPA.

Hver gang vores børn præsenteres for legetøj af blødt plastik og gummi, vil jeg gerne indrømme, at jeg tjekker indpakningen i forhold til, om det indeholder ovenstående stof som er med til at blødgøre.

Der ligger ikke nogen vejledning eller lignende i kassen omkring brugen af boldene. I stedet er der rundt på kassen givet nogle informationer. Set udfra et miljø perspektiv, synes jeg egentlig det er en fin måde at gøre det på. Der er jo ikke et regelsæt til sådan nogle bolde. På kassen fremgår det desuden klart og tydeligt, at boldene er fri for ftalater og BPA.

I vores hjem

Hjemme hos os har sanseboldene vist sig at være yderst sjove og lærerige for både Inger og Peter, og også som fælles aktivitet, som ellers kan være svært at finde med den aldersforskel. De bliver med disse bolde begge udfordret på deres sanser, og det viser de stor interesse for.

Da vi pakkede boldene ud var begge børn med. Inger tog boldene op én efter én, og havde travlt med at fortælle alt hun sansede omkring dem. Inger kunne herefter præsentere boldene for Peter, med lidt hjælp fra forældrene, og han var også åbenlyst meget optaget af dem.

I Ingers vuggestue har de flere gange haft massage på dagsordenen, og da hun så boldene med pigge, var det den leg hun associerede det med. Først skulle mor kører den store bold på Ingers ryg, men i og med der var flere tilsvarende bolde kunne vi lave et “massage-tog”, hvor tre fik massage på én gang. Peter trak det heldige strå her - nemlig kun at modtage massage :-)

Babymassage er et hit

Babymassage er et hit hos Peter, og her kan man også anvende boldene. Især de små bolde med pigge kan bruges til at køre ganske forsigtigt under fx fødderne.

Efter at have brugt de forskellige bolde med pigge, kiggede vi nærmere på den blå bold. Den er bestemt heller ikke dum til massagelegen, men er også ideel at trille med. Inger trillede den, til Peters store fornøjelse gentagende gange, over til ham. Den grønne bold er af en trekantet størrelse, hvilket gør dens vej trillende eller hoppende ganske uforudsigelig - noget der kan give nogle gode grin hos en 2-årig.

“Vinder-bolden” ses hos Inger som den transperante lysblå blod med små farvede kugler indeni. “Den er sej” har hun sagt gentagende gange. Hun bruger både bolden siddende, hvor hun får kuglerne inde i bolden til at snurre rundt, og bruger den også som både håndbold og fodbold. Lyden af kuglerne er sjov.

Ingen fare for at slå sig

Som 5 måneder gammel kan man som regel ikke sidde endnu. Derfor bruges det meste af tiden på ryggen eller maven, og her egner boldene sig også rigtig godt. Når Peter ligger på ryggen og tager boldene hen over hovedet kommer han af og til til at slippe, men med disse bolde er der ikke fare for at slå sig. Grebet om boldene er også godt, hvorfor det gør det nemt for ham at gribe omkring dem.

Ligeledes er det helt ufarligt, hvis man legende på maven kommer til at møve sig op på en af boldene elle trille over i en af dem.

De første par gange vi legede med sanseboldene, fandt Peter det interessant at hans forældre fik de små kugler i den transperate bold til at spinne rundt. Nu eksperimenterer han selv flittigt med at få dem i bevægelser - både når han ligger på ryggen og maven.

Stærke og kraftfulde farver

Stærke og kraftfulde farver har vi bare erfaret er nummer ét for små børn, og derfor tror vi også, at den gode oplevelse med boldene tildels skyldes farverne, man har valgt. De er til at få øje på.

Den taktile sans bliver aktiveret hos begge børn men på hver sit niveau, og Inger udvikler også sit sprog ved at sætte ord på, hvad hun fornemmer, når hun rører ved de forskellige bolde. At benævne farve er efterhånden noget der er indlært, men hun går meget op i farver nu, og kan godt lide at snakke om “yndlingsfarver”.

Sanseboldende er et virkelig stort hit herhjemme, da de både kan bruges til leg, men også kan bruges som en form for afslapning/terapi, hvor vi alle fire kan sidde og massere hinanden med boldene ?

- Anders Østergaard

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEdushape

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen