Vild Med Dyr spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Jeg vil kategorisere spillet, som et paratviden/quizspil med et tvist i forhold til den hvide kategori, hvor også din kreativitet skal i gang. Du lærer en hel masse om dyrelivet både de vilde og de tamme dyr, når du spiller Vild med Dyr. Faktisk er det ikke kun børnene, som udvider deres horisont også den voksne får ny viden med sig..."

Vild Med Dyr - et underholdende og lærerigt spil for både voksne og børn

Nu skulle vi spille Vild Med Dyr - en dyrequiz, der bogstavelig talt gi’r pote. Titlen på spillet siger faktisk det hele, er du vild med dyr, ja så skal du spille spillet Vild Med Dyr fra Game Inventors.

Selve spillekassen måler 26cmx26cm og kassen er tung, men den er også stopfyldt med ting i en rigtig lækker kvalitet.

Indhold i Vild Med Dyr spillet

I kassen fandt vi spilleplade og 4 spillebrikker - en lilla hund, en grøn edderkop, en sandfarvet løve og en blå pingvin. Der var også en lille hvid pose hvor i du kan putte de 48 pote brikker i fire forskellige farver, som matcher spillebrikkerne.

Desuden er der to æsker med 300 spørgsmålkort med i alt 1500 spørgsmål og opgaver.

Du finder også en terning, fire blokke, fire blyanter og et timeglas, som tæller 30 sekunder.

På spørgsmålskortene er der 5 kategorier.

Den lilla kategori handler om husdyr og landbrugsdyr.

Den blå kategori handler om fugle, fisk og havpattedyr.

Den sandfarvede kategori handler om vildtlevende pattedyr.

Den grønne kategori handler om insekter, frøer, padder og krybdyr.

Også er der den hvide kategori, som er fis og ballade med sjove opgaver og udfordringer som fx at skulle beskrive eller mime et dyr.

Foruden spilleredskaberne indeholder kassen også et gratis medlemskab af Dyrerenes beskyttelse til en værdi af 250kr.

Sådan spiller du Vild Med Dyr spillet

Før spillet går i gang skal hver spiller vælge et dyr (spillebrik) og sætte det på dets bosted, som er et af spillepladens fire hjørner. Derefter slår I om, hvem der skal starte og den, som slår det højeste antal øjne starter. Herefter går turen i urets retning.

Reglerne følger selvfølgelig også med i kassen, de er skrevet på et stort pap kort og er kun på dansk. Det virker, som om der er mange regler, men de er meget lige til og let forståelige.

Spillet går ud på at samle tre poter i hver af de fire kategori farver. Når du har samlet tre poter i en kategori er denne lukket. Du samler poter ved at svare på et spørgsmål, eller ved at løse en opgave.

Et kort trækkes og spørgsmålet stilles af deltageren, som sidder til højre for hende, hvis tur det er undtagen når du lander på et hvidt felt, der skal personen selv læse.

Når vi har spillet har jeg, som den eneste voksne deltager, kunnet læse kortene. Derfor læste jeg alle kort uanset farve, det fungere fint. Dog giver det en udfordring ifht. den hvide kategori, hvor svaret står lige under, i en parentes (fx når man skal mime et dyr). Derfor har vi lavet vores egen regel om at det er de to andre, som kun kunne gætte, og ikke jeg.

Du kan blive udsat for meget forskelligt i den hvide kategori både godt og dårligt fx at måtte tage en pote fra dine modstandere, eller at du skal aflevere en af dine poter tilbage.

I opgaver, hvor andre deltagere skal gætte, hvad man tegner, mimer eller beskriver, skal den der gætter rigtigt og den der har løst opgaven, slå med terningen om, hvem der vinder en pote efter eget valg. Den som slår det højeste antal vinder. Dog har vi spillet med at, hvis det lykkes de andre at gætte vinder den, som har mimet, tegnet eller beskrevet et dyr, en pote efter eget valg.

Skulle du lykkedes med at få tre poter i samme farve, er kategorien lukket. Nu kan dine modstandere ikke stjæle af poterne mere og du kan ikke modtage flere poter i denne kategori.

For at komme ud af dit bosted skal du svare på et spørgsmål. Du vælger selv fra hvilken kategori, du vil have et spørgsmål fra. Svarer du rigtigt på dit spørgsmål, må du hoppe ud af dit bosted og stille dig på startfeltet, men du modtager ikke en pote for det rigtige svar, nu er du klar til at indsamle poter.

På spillepladen kan du bevæge dig i begge retninger, men du har kun tage én tur i hver runde. Lander du på en kategori, som du allerede har lukket ved at samle tre poter, men svarer rigtigt på spørgsmålet, får du ikke en pote. Men du må slå igen med terningen og rykke til et nyt felt og det må du blive ved med ind til du enten svarer forkert eller får en pote i en kategori, som du ikke har lukket.

Lander du på din tur rundt på pladen på et felt, hvor der i forvejen står en anden deltager, slår du den deltager hjem til deres bosted.

Er du blevet sendt hjem til dit bosted, så skal du igen, ligesom når spillet starter svare på et spørgsmål efter eget valg for at komme ud igen.

Når du har lukket alle fire kategorier med 3 poter i hver farve skal du begive dig tilbage til dit bosted for at svare på et sidste spørgsmål. Du kan ikke hoppe direkte tilbage til dit bosted, men følge poterne på spillepladen og svare på de spørgsmål du møder på din vej.

De andre deltagere vælger fra hvilken kategori det afgørende spørgsmål skal stilles. Svarer du rigtigt på det afgørende spørgsmål, har du vundet.

Vores vurdering

Jeg synes spillet er rigtig godt og det synes min meget dyreglade 6 årige dreng også. Selvom nogle af spørgsmålene er lidt svære også for mig, som er voksen, så ligger sværhedsgraden på et niveau hvor alle kan opleve succes. Også er det jo bare en bonus at vi får en hel masse ny viden om det enorme dyrerige, som omgiver os til lands, til vands og i luften.

Spillet kan tage lang tid at spille til ende og det kan godt blive lidt for langt, når der er fire deltagere i alderen 4-6 år, men du kan vælge at afkorte spillet fx ved at en kategori er lukket allerede, når du har samlet to poter.

Jeg vil kategorisere spillet, som et paratviden/quizspil med et tvist i forhold til den hvide kategori, hvor også din kreativitet skal i gang.

Du lærer en hel masse om dyrelivet både de vilde og de tamme dyr, når du spiller Vild Med Dyr. Faktisk er det ikke kun børnene, som udvider deres horisont også den voksne får ny viden med sig fx har jeg lært at grisens tissemand er proptrækkerformet.

Vild Med Dyr er helt klart en favorit herhjemme. Jeg har spillet det med mine to 6-årige og 4-årige en del gange efterhånden. Dog er det lidt svært for den mindste på 4 år, men med hjælp fra mor lykkes han også med at svare rigtigt.

Jeg tænker dog umiddelbart at spillet primært henvender sig til 6-årige og opefter. Det eneste minus ved spillet er at der skal være en med, som kan læse, så børnene kan ikke spille selv - endnu.

Det er helt klart et spil jeg vil anbefale fordi der er til mange timers underholdning og masser af viden om dyr og deres verden.

Jeg er vild med Vild med dyr.

- Marianne Gaardsdal

https://youtu.be/sTC2rDo5rP4
Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGame inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen