Gnomes spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende familiespil på shoppen!

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Fra 10 - 30 min. | Spillere: For 1 - 6 deltagere.

"Vi kan simpelthen ikke få armene ned, af ren og skær begejstring. Spillet udfordre både børn, teenager og voksne, hvilket specielt gør det sjovt for de voksne at deltage. Så spillet formår, at skabe en fællesglæde og samhørigheden mellem deltagerne på tværs af aldre..."

Spiltest af Gnomes familiespillet

Gnomes er ikke bare et almindeligt familiespil, her der tale om noget særligt. Leikkien der har udviklet spillet, har nemlig den sjove og overraskende detalje, at der er 3 spil i spillet.

Gnom-spilleter udviklet og produceret af finske Leikkien. Leikkien går op i, at udviklet lærrige og invovative legetøjer og spil. Spil og legetøj har det hovedformål, at det skal være sjovt, effektivt, pædagogisk og give ubevist læring, for børn alle aldre.

Spillet indeholder:

  • 36 billedkort
  • 48 gnom-nisser
  • 24 mønster kort
  • Spilleregler

Gnomes kan spilles på 3 forskellige måder

Første spillemåde - Find Gnomen

Alle Gnomerne skal placeres på bordet i en cirkel, i midten af cirkel placeres billedkortene med forsiden nedad.

Nu skal deltagerne beslutte sig for, hvor mange runder eller minutter spillet skal vare.

Den yngste deltager startet spillet. Spilleren tager et billedkort fra bunken og placere det med forsiden op ad ved siden af bunken. Nu gælder det for alle spillerne om, at finde alle de Gnomer som har den ting eller ansigtstræk som der er på billedkort.

Spillerne placere de Gnomer de har fundet, foran sig. Formålet er, at finde så mange Gnomer som muligt. Når der ikke kan findes flere Gnomer som har den detalje, som matcher billedet på billedkort, slutter runden.

Spillet fortsættes, til at der ikke er flere Gnomer tilbage i cirklen på bordet.

Spillerne viser Gnomerne de har fundet, såvel hvor matchet med billedkort er. Bagefter tælles Gnomerne, spilleren med flest Gnomer har vundet.

Anden spillemåde - Mønstre & Farver

Alle Gnomerne placeres i en bunke helt tilfældigt, mønsterkortene blandes og ligges i en bunke ved siden af med mønster siden nedad. En af spillerne uddeler et mønsterkortene til hver spiller, mønstret på kortet holdes skjult.

Den yngste spiller starter spillet ved at vende sig kort, de andre spiller gør det samme herefter. Nu går det ud på, at finde de Gnomer som har det samme mønster på tøjet som er vist på mønsterkortet.

Når spillerne har fundet Gnomerne med det matchende mønster som kortet viser, ligges både kort og Gnomer tilside. Spillerne må derefter taget et nyt mønsterkortet og fortsætte tidligere.

Hvis en spiller ikke kan finde nogle Gnomer, som matcher mønsterkortet kan kortet ligges væk, og et nyt kort må tages op.

Spillet er slut når alle Gnomerne er fundet, spillerne viser hinanden Gnomerne og det matchende mønsterkortet til med spillerne, den med flest Gnomer har vundet.

Tredje spillemåde - Gemmelegs-Gnomer

Alle Gnomerne blandes i en bunke og ligges med billedsiden nedad. Hver spiller får uddelt 4 mønsterkortet, som de placeres med mønstersiden op ad.

Den yngste spiller starter spillet, ved at vende en Gnom.

Hvis spilleren er heldig, har Gnomen mindst ét af mønterne fra spillerens 4 mønstrekort på tøjet, så kan spilleren tage Gnomen og fortsætte sin tur.

Hvis der ikke findes nogen mønstre, lægges Gnomen tilbage i bunken med billedsiden nedad, og det er næste spillers tur.

Spillet slutter, når en af spillerne har fundet tre Gnomer.

Vores vurdering af "Gnomerne"-spillet

Vi kan simpelthen ikke få armene ned, af ren og skær begejstring.

Det her spil er simplehen sådan et fint, velovervejet pædagogisk og læringsmæssigt børnespil. Dermed ikke sagt, at det ikke er sjovt for store børn og voksne, for det er det helt sikkert.

Udviklerne af spillet har virkelig haft, ubevidst og sjov læring for øje. I Gnomes-spillet er der mulighed for at få styrket, genkendelse, hukommelse, koncentration, farverne, at vente på tur, hjælpsomhed, hurtighed, øje-hånd-koordination, detalje-orintering, vedholdenhed og termer som fx. Tern, Prikker, Striber, Nøgle, Fodtøj mv.

Spillet udfordre både børn, teenager og voksne, hvilket specielt gør det sjovt for de voksne at deltage. Så spillet formår, at skabe en fællesglæde og samhørigheden mellem deltagerne på tværs af aldre.

Børn kan spille, spillet med andre børn fordi reglerne er simple og det er nemt at forstå og følge med. Spillet er rigtig fint udført, med mange detaljer og fine illustrationer. Kvaliteten er i top, og farverne er flotte og fængende.

Et spil tager som ofte mellem 5 og 10 minutter, hvilket er lige tilpas længe til at fastholde børn fra 4 års alderen og lige tilpas kort til at større børn og voksne synes det er sjovt og udfordrende.

I vores lille familie tager vi typisk 2-3 spil efter hinanden. Og spillet bliver i øjeblikket gerne spillet et par gange om ugen.

- Tine Rasmussen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilLeikkien

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen