Tobbles Neo anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 måneder | Antal: 1 sæt med 7 dele | Materiale: Fremstillet af 100% BPA-fri ABS-plast.

"Han hygger sig når vi leger med sættet og griner når det vælter. Villads på 9 måneder, har stor interesse for stablekuglerne. Han vil gerne tage fat i halvkuglerne og kaste dem hen ad gulvet. Når jeg viser ham, hvordan man kan bygge tårnet, så synes han at det fedeste er at skubbe til tårnet så det vælter..."

Fat Brain Toys Tobbles Neo Stablekugler

Er I ligesom rigtig mange andre forældre i vildrede omkring, hvilket legetøj man skal købe til sin guldklump og hvilket legetøj man bør holde sig langt fra?

Da jeg blev mor første gang, tog jeg mange sikre valg og valgte derfor tit det klassiske legetøj, som jeg kunne huske fra min egen barndom.

Nu er jeg blevet mor for anden gang og har derfor en helt anden ro omkring alting. Jeg går dog stadig meget op i kvalitet og frem for alt sikkerhed.

Jeg præsenterer kun min lille dreng for legetøj som jeg ved, er testet og godkendt flere steder og det må endelig ikke være proppet med giftstoffer.

Stablekugler fra Fat Brain Toys

Min yngste søn Villads på 9 måneder og jeg har været så heldige, at få lov til at teste og undersøge Tobbles Neo Stablekugler, fra Fat Brain Toys.

Jeg havde aldrig hørt om dette mærke før og jeg følte mig derfor nødsaget til at undersøge det nærmere, inden jeg lod Villads lege med det.

Fat Brain Toys er en amerikansk producent og forhandler af pædagogisk legetøj. Virksomheden blev grundlagt af ægteparret, Mark og Karen Carson, fra kælderen i deres hjem i Elkhorn, Nebraska i 2002.

Fat Brain laver lækkert kvalitetslegetøj, som skiller sig ud fra andre mærker. De flotte farver og holdbare materialer, egner sig til alle slags børn. De fleste af deres produkter er også velegnet til børn med specielle behov, fordi tingene er simple, holder til utrolig meget, kan bruges alle steder og på mange forskellige måder, let at håndtere og de har så mange flotte farver.

Deres produkter er fuldt sikkerhedstestet, og disse stablekugler er lavet med ABS plastik og er 100% BPA-fri.

Sættet har endda fået en pris og vundet en sølvmedalje!

  • ASTRAs pris for bedste legetøj til børn
  • Forældrenes Choice Award - Sølv

Flere detaljer om Tobbles Neo stablekugler

Tobbles Neo Stablekugler henvender sig til børn fra 6 måneder. (Barnet skal kunne sidde stabilt selv, for at kunne stable kuglerne.)Sættet består af 7 dele. Stablekuglerne er fremstillet så de har forskellig vægt. Den tungeste del skal være nederst og den letteste del øverst.

Bunden er selvfølgelig den tungeste og den er også så tung, at de mindste børn kan have svært ved at håndtere den. Bunden er blå og stabil, og det er altid den man skal starte med.

Hver kugle er lavet med to farver, som er af to nuancer af den samme farve.

Den største af halvkuglerne er i to grønne farver, hvoraf den nederste del er tung og den ligger derfor stabilt ovenpå bunden. Næste størrelse kugle er blå, så er der en lyserød, derefter en orange, så en pink og til sidst den mindste, der er en gul og også en halvcirkel.

Halvkuglerne er i 6 forskellige størrelser, 6 forskellige vægtklasser og 6 forskellige flotte klare farver. Kuglerne har en behagelige struktur at røre ved og de bløde buer gør, at de ligger godt i den lille barnehånd.

Sættet kan ikke tåle at blive nedsænket i vand, så det må derfor ikke komme med i bad. Er der behov for rengøring, så anbefales det at det klares med en fugtig klud.

Udvikling og læring

De farverige stablekugler indeholder mange forskellige muligheder for at lære og for at udvikle sig. Alt efter barnets alder, så kan sættet bruges til at styrke barnets ordforråd.

Det kan bl.a. gøres ved at benævne de forskellige farver kuglerne har og ved at tælle kuglerne. Barnet vil også styrke sin motorik, hånd-øje-koordination og tålmodighed, ved at stable kuglerne ovenpå hinanden.

Børn er generelt nysgerrige og vil derfor gerne undersøge ting og prøve sig frem. Det lille barn vil hel sikkert også blive interesseret i dette sæt, da det skiller sig ud fra de mange andre stablesæt som man kan købe.

Barnet vil ved hjælp fra sin nysgerrighed, fantasi og kreativitet forsøge at stable disse kugler på flere forskellige måder, for hvem siger at de absolut skal stables i størrelsesorden?

Når barnet stabler halvkuglerne, vil synssansen også blive styrket, ved at se på de flotte klare farver.

Balancen vil med sikkerhed også blive styrket, når jeres guldklump skal holde balancen, når han/hun sidder alene og når der skal rækkes ud efter de andre halvkugler, for at stable tårnet.

De fleste små børn synes, at det er hel vildt sjovt at stable, vippe, balancere og ikke mindst vælte tårne igen og igen. Tobbles Neo stablekugler er sjovere at stable, fordi tårnet kan stables skråt, uden at vælte.

Det kan selvfølgelig også stables, så det får overbalance og vælter.

Der er mange muligheder. Man kan stable tårnet i forskellige rækkefølger og vende halvcirklerne på forskellige måder, men man kan så ikke bruge dem alle.

Vores vurdering

Tobbles Neo stablekugler fra Fat Brain Toys er en rigtig god og lærerig aktivitet for alle børn, også de børn som har et handicap, eller ekstra udfordringer på anden vis.

Med dette sæt, kan børnene styrke og stimulere så mange forskellige områder, at alle børn vil få glæde af disse stablekugler, på hver deres måde.

Villads på 9 måneder, har stor interesse for stablekuglerne. Han vil gerne tage fat i halvkuglerne og kaste dem hen ad gulvet. Når jeg viser ham, hvordan man kan bygge tårnet, så synes han at det fedeste er at skubbe til tårnet så det vælter.

Han hygger sig når vi leger med sættet og griner når det vælter.

Villads kan godt sidde selv og han tager gerne fat i de forskellige kugler, men han forstår ikke hvordan, han laver et tårn ud af alle kuglerne endnu. Han vil gerne sætte et par stykker ovenpå hinanden, men ikke flere end det.

Villads viser stor interesse for stablesættet, så han skal nok lære det og han skal også nok få stor glæde af det i lang tid.

Efter at have lært mærket, Fat Brain Toys at kende og efter at have set Villads med dette sæt, så har jeg min vurdering klar.

Jeg er positivt overrasket over mærket, kvaliteten og funktionen af dette legetøj og så er jeg meget positiv over, at sættet også vil være godt til at hjælpe børn med handicap i en positiv udvikling.

Jeg vil derfor helt bestemt anbefale Tobbles Neo stablekugler til alle børn, både med og uden særlige behov. Det er bestemt et sæt, der vil skabe stor glæde, udvikling og motivere lysten til at lære og udvikle sig. Jeg kan derfor kun anbefale andre forældre, at købe det farverige sæt.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af PipSquigz sugekopsættet fra Fat Brain Toys

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjFat brain toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris662,96 kr Normalpris779,95 kr
På lager
Se varen