Dantoy Politi Scooter anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2/3 år | Miljømærkning: Svanemærket | Materiale: Miljøvenligt plast

"Dantoy formulerer selv, at ”Fysisk aktive børn har ofte et bedre selvværd og flere sociale relationer, som også senere hen kommer barnet til gode.” Det indebærer, at brugen af en lille tre-hjulet scooter eller en lidt større to-hjulet motorcykel kan fremme balance, motorik og selvtillid. Jeg er ikke ekspert på den sammenhæng, men jeg ved, at mine børn bruger deres krop og styrker balancen, og at de i legen omkring køretøjerne har et socialt fællesskab...."

En anmeldelse af Dantoys to politi-scootere

”De bedste eksperter i leg er børnene”... Det er da verdens bedste legefilosofi og formuleret af dantoy.

Dantoy har udviklet og produceret kvalitetslegetøj i Danmark i over 50 år, hvilket gør dantoy til en af nordens største producenter af plastiklegetøj. De har specialiseret sig i at producere udviklende legetøj inden for bl.a. kategorien børnekøretøjer.

Jeg er mor til Johannes på 1,5 år og Signe på 3,5 år. Da Signe blev 2 år fik hun i fødselsdagsgave den røde, klassiske scooter fra dantoy. Og hun har ELSKET den! Der er blevet kørt mange(!) kilometer på den både herhjemme og på campingferier, hvor den har været uundværlig som en del af bagagen.

Nu har vi fået mulighed for både at udvide og opgradere vores scootersamling. Og glæden er mindst lige så stor som for 1,5 år siden til 2-års fødselsdagen.

Politiscooteren fra Dantoy

Den lille seje politiscooter er som dantoys røde klassiker super holdbar og robust. Den er forsynet med to baghjul for ekstra stabilitet. Forhjulet kan drejes vha. styret med to håndtag, som barnet nemt selv kan håndtere og navigere til højre eller venstre.

Farten er styret af de små børneben, der skubber scooteren frem (med mindre man er heldig og har en voksen til at skubbe lidt på også:)).

Scooteren kan bruges både inde og ude. Vi har valgt at have dem udendørs, fordi vi ikke synes, pladsen i huset er til det, og fordi vores børn har brug for at kunne fræse afsted på større kvadratmeter.

Vi har erfaring med, at scooteren kan bruges som transportmiddel på fuldstændig lige fod med en begyndercykel/løbecykel, hvorfor det er hensigtsmæssigt at gøre brug af det på ture ude.

Scooteren er udstyret med støjsvage gummihjul i høj kvalitet, som er monteret på gennemgående stålakser. Dette gør den virkelig også anvendelig, hvis den ønskes til indendørs brug. Vi har med flere børnekøretøjer først haft dem inde, hvor børnene hele tiden har kunnet gå til og fra for på den måde at skabe fortrolighed med det nye.

https://youtu.be/ik6tJ7_9dDQ

Jeg synes, det er værd at se den youtube-film, Legebyen på deres hjemmeside henviser til: youtu.be/ik6tJ7_9dDQ – det er for mig overraskende, hvor markant lydforskellen er på plast- og gummihjul.

Scooteren har anhængertræk, så der kan tilkøbes en vogn at sætte bagpå. Det kræver en smule tilvænning for barnet at have anhænger på, og der skal til at begynde med lægges lidt ekstra kræfter i for at komme frem. Men det gør turen ekstra hyggelig, da der er mulighed for at medbringe ting eller at samle undervejs.

Målene på den lille politiscooter er L: 60, H: 37, B: 39 cm, og den har en sædehøjde på 26 cm. Scooteren anbefales til børn mellem 2 og 4 år – efter min mening helt korrekt vurderet: Johannes på 1,5 år har endnu ikke glæde af den – med mindre han bliver skubbet af sin mor ;), mens Signe på 3,5 år snart synes for stor til den....

Politimotorcyklen fra Dantoy

OG her kommer den større model ind i billedet: Politimotorcyklen, som anbefales fra 3 år.

Signe gjorde store øjne, da hun så den og udbrød enormt begejstret: ”Er der også en stor til mig?”.

Vores Signe er en forsigtig piget pige, men fængselslege og politi fanger hende alligevel, og både scooteren og motorcyklen passer perfekt til både drenge og piger. Hun synes, den er mega mega sej, og det er tydeligt, hun påtager sig en rolle som politimand, når motorcyklen sætter i gang i fuld fart.

I rollelege påtager barnet sig en bestemt rolle, som det kender fra sin hverdag. Det vil sige, at barnet leger en karakter, en situation eller en funktion, som gengives. Børn på Johannes’ og Signes alder kopierer ofte andres handlinger, hvilket er med til at udvikle dem både fysisk og mentalt for at kunne blive et aktivt, kreativt og sundt voksent menneske.

Benmusklerne er motorcyklens motor, men hun viser med begejstring på det tegnede speedometer, at den altså kører hurtigt. Hun kan også se, hvor meget brændstof, der er på. Det er helt perfekt til rollelegen, hvor der stort set altid skal tankes et par gange.

Derudover handler rollelegen også i høj grad om samvær med andre, hvor ens rolle indgår i en funktion og relation med andre, og der er da heller ikke noget bedre, end når jeg eksempelvis skal være noget så simpelt som den person, Signe skal have tanket hos. Hun betaler, jeg fylder motorcyklen op, og hun fræser afsted igen. Og det kan så gentage sig… temmelig mange gange!

De to baghjul fra den lille politiscooter er på den større motorcykel erstattet af et bredt hjul både foran og bagpå, som gør, at også den er stabil at køre på. Da Signe til at begynde med trådte af motorcyklen var det med en vis forsigtighed og forventning om, den ville vælte. Men det gør den ikke for hende.

Signes leg med dantoy-scootere har klart fået en renæssance med denne, for hende nye og større udgave.

Motorcyklen måler L:72, H: 46 og W: 38,5 cm med en sædehøjde på 33 cm.

Styrker og stimulerer

Når Signe, og inden længe Johannes, leger med deres køretøjer styrkes og stimuleres deres balanceevne og benmuskler. De lærer at koordinere deres bevægelser bl.a. i forbindelse med at styre deres køretøjer og samtidig skubbe sig frem, mens de holder balancen.

Dantoy formulerer selv, at ”Fysisk aktive børn har ofte et bedre selvværd og flere sociale relationer, som også senere hen kommer barnet til gode.” Det indebærer, at brugen af en lille tre-hjulet scooter eller en lidt større to-hjulet motorcykel kan fremme balance, motorik og selvtillid.

Jeg er ikke ekspert på den sammenhæng, men jeg ved, at mine børn bruger deres krop og styrker balancen, og at de i legen omkring køretøjerne har et socialt fællesskab.

Svanemærket legetøj

Både politiscooteren og -motorcyklen er Svanemærket og produceret under Nordic Ecolabels forudsætninger.

Nordisk Ministerråd besluttede i 1989 at indføre dette nordiske miljømærke for at give nordiske forbrugere gode forudsætninger for at vælge produkter, der lever op til strenge miljømæssige kriterier.

Verdens første svanemærkede legetøj er fra dantoy. Det betyder, at dantoys produkter bl.a. er fri for ftalater (mistænkt for at være hormonforstyrrende), parfumestoffer (allergifremkaldende), aromatiske opløsningsmidler (sundhedsskadelige), PVC, bly, kadmium, kviksølv og tinorganiske forbindelser (både sundheds- og miljøskadelige).

Med Svanemærket stilles der krav til sikkerhed, kvalitet og levetid. Hos dantoy benyttes kun de bedste materialer, som er meget slidstærke, og dermed kan produkterne bruges om og om igen.

Det gør det som mor og forbruger ekstra meningsfyldt at have eksempelvis politimotorcyklen stående, som Signe kan bruge nu, og som Johannes om 1,5 år helt sikkert også vil være begejstret for.

Dantoy har base i Hobro, men er repræsenteret i 50 lande, hvor de er den foretrukne legetøjsleverandør hos mange institutioner. Dog værdsætter og prioriterer de fortsat højt at stå for danskproduceret legetøj. Visionen er at bringe glæde til børn og familier med længerevarende, lærerige og fantasifulde legeoplevelser.

Indtil nu har vi kun positive erfaringer med deres produkter, og der er slet ikke tvivl om, at de har dannet ramme for mange timers glæde. Selvom de bedste eksperter i leg er børnene, har dantoy en fremragende indsigt i, hvad der kan komme til at hitte, og de skaber gode rammer for børnene til at udvikle sig som legeksperter...

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af den klassiske Dantoy Skubbe Scooter

Læs også anmeldelsen af Dantoy Prinsesse Scooteren

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen