VIGA Legetøj til tumlinger

Alder: Anbefales fra 18 måneder | Materiale: Bæredygtigt træ (noget i FSC-træ) | Producent: VIGA | Produktionsland: Kina

"Jeg har valgt, at skrive dette indlæg for, at kunne dele mine erfaringer omkring VIGA legetøjet og for at kunne guide andre forældre og/eller bedsteforældre igennem den store og uoverskuelige jungle der findes af legetøj. Som I kan læse i blogindlægget, så har jeg kun positivt at sige om produkterne fra VIGA og jeg kan derfor med ro i maven anbefale deres fine produkter til andre forældre og bedsteforældre..."

En blog om VIGA’s legetøj til børn fra 18 mdr. +

VIGA har hovedkontor i Kina og de har mere end 20 års erfaring med at lave godt og solidt trælegetøj til både institutioner og private hjem. (Den 27/12-2020 fyldte VIGA 20 år).

VIGA har partnere i mere end 60 forskellige lande og deres mærke er derfor elsket i store dele af verden.

VIGA sigter imod, at blive en af de førende producenter og leverandører af trælegetøj i verden. De garanterer, at alt VIGA-legetøj overholder EN71, ASTM og GB6675 legetøjs sikkerhedsstandarderne.

VIGA laver rigtig meget forskelligt legetøj lige fra legemad, et hav af forskellige puslespil, biler, til aktivitetstavler i forskellige størrelser.

Hos Legebyen.dk er der derfor rig mulighed for, at finde mange spændende produkter fra VIGA.

Hvem er jeg?

Jeg er mor til to skønne drenge, Marcus på 16 år og lillebror Villads som lige har rundet 19 måneder. Villads er i en alder, hvor alt skal undersøges og leges med og han har virkelig meget legetøj!

Når jeg vælger legetøj til Villads, så vælger jeg bl.a. ud fra kvalitet og funktionalitet. Jeg har efterhånden lært, at det ikke altid er det dyreste legetøj, der er det bedste.

Legetøjet fra VIGA er ikke særlig dyrt og derfor kræver det ikke en høj indkomst for at købe disse produkter. Efter at have købt enkelte produkter fra VIGA, erfarede jeg hurtigt, at deres produkter er virkelig fine. Deres trælegetøj er slebet og afrundet meget grundigt, så børnene trygt og sikkert kan lege uden at komme til skade.

Jeg har slet ikke været utilfreds med nogle af vores produkter fra dette mærke og af den grund, har jeg også købt flere forskellige ting af samme mærke.

Jeg har valgt, at skrive dette indlæg for, at kunne dele mine erfaringer omkring VIGA legetøjet og for at kunne guide andre forældre og/eller bedsteforældre igennem den store og uoverskuelige jungle der findes af legetøj.

Jeg har derfor valgt, at fortælle om følgende kategorier:

Aktivitetstavler til væggen

VIGA har et meget stort udvalg af lærerige og sjove aktivitetstavler til at montere på væggen, som henvender sig til børn fra 18 måneder og opefter.

Tavlerne kan købes i flere forskellige størrelser og flere forskellige motiver.

Der er derfor mulighed for, at vælge en tavle der passer perfekt til det tiltænkte sted, om det så er det private hjem, institutionen, storcentret, legeland, venteværelser, færger eller måske restauranter.

De to allerstørste tavler har vundet flotte priser i år 2020. Det er kæmpe tavler som består af hele fem dele, som monteres ved siden af hinanden.

De to tavler har forståeligt nok virkelig mange forskellige aktiviteter som børnene vil elske. Man skal dog lige være opmærksom på, at disse to tavler kræver meget vægplads. (Mål: 190 x 60 x 2,5 cm)

Tavlerne som er en størrelse mindre, har vi et par stykker af herhjemme. Det er stadig “store” tavler med mange aktiviteter, men på trods af det er de ikke så voldsom store at det er svært at finde vægplads nok. (Mål: 91 x 33 x 2,5 cm)

Villads har sådan en tavle inde på sit værelse. Denne tavle forestiller en blå elefant og den har tre forskellige musikaktiviteter. Villads bruger tavlen rigtig meget og det har han gjort i flere måneder.

Tavlerne indeholder ingen små dele som børnene kan få galt i halsen, derfor lod jeg Villads lege med aktivitetstavlerne selvom han i princippet ikke var gammel nok. Men da Villads leger under opsyn, så er der ingen grund til bekymringer.

Vi har endnu en af disse tavler inde i huset. Den hænger nede i stuen og forestiller en orange bjørn. Det er uden tvivl den tavle som er mest populær også blandt vennernes- og familiens børn. Aktiviteterne på denne tavle er bl.a. en kuglelabyrint og møtrikker, som kan drejes.

VIGA laver også aktivitetstavler, som er endnu mindre og derfor har færre aktiviteter. (Mål: B:36 x H:55 x D:3,5 cm)

Herhjemme har Villads en enkelt af disse tavler, den forestiller en zebra og aktiviteten derpå er en matchopgave, hvor Villads skal matche former.

Denne tavle er den nyeste af vores tavler, men Villads er også rigtig glad for at udforske og undersøge den. Han kan bruge lang tid på at fordybe sig i opgaven.

Kvaliteten på de forskellige tavler er rigtig god og de kan derfor sagtens holde til at blive brugt rigtig meget og af mange børn.

Aktivitetstavlerne er nemme at rengøre med en fugtig klud.

Med legetøj der kan hænge på væggen, opnår man flere forskellige fordele, både for børn og voksne.

  • Legetøjet er altid nemt at komme til.
  • Man bruger ikke gulvplads eller falder i det.
  • Det skal ikke pakkes frem og ryddes op igen.
  • Der er altid god, lærerig og sjov motorisk stimulerende legetøj indenfor rækkevidde og i børnehøjde.
  • Der er ingen små dele, der kan blive væk eller gå i stykker.
  • Der er ikke små dele, som kan være til farer for de mindste børn.

Legemad lavet af træ

VIGA har et bredt udvalg af forskelligt legemad, som henvender sig til børn fra 18 måneder og opefter, dog har de også enkelte produkter blandt deres legemad, som henvender sig til børn fra 3 år.

Maden er behageligt at røre ved og malet med flotte detaljer, som gør at det ser realistisk ud.

Mange af delene er sat sammen med velcro, så børnene kan skære det over med en lille trækniv.

Det er en rigtig god øvelse, så børnene stimulerer og styrker deres opmærksomhed, koncentration, hånd-øje-koordination, finmotorik, selvstændighed og nysgerrighed.

VIGA har mange små sæt med legemad, så børnene kan vælge ud fra hvilken menu de gerne vil lave, eller ud fra deres livretter. En del af de små sæt kommer i en lille trækasse, som selvfølgelig også er slebet og behagelig at røre ved.

Vi er glade for at sættene kommer i små kasser, så opbevaringsløsning allerede er klaret. Villads har de små kasser med maden til at stå på hylderne i sin reol og i legekøkkenet.

Vi har en del forskelligt legemad fra dette mærke, også noget af det der henvender sig til børn fra 3 år.

Grunden til at Villads også har noget af det til de større børn er, at jeg faktisk ikke er enig i deres målgruppe, da det ikke er noget med små dele.

Villads leger aldrig alene, han er altid under opsyn og jeg er derfor på ingen måde bekymret for, at lade ham lege med det.

Herhjemme er Villads meget interesseret i legemaden fra VIGA, han finder selv de små trækasser frem med legemad og så starter legen med det samme.

Jeg er meget overrasket over, at Villads er så bevidst omkring, at maden skal skæres over med den lille trækniv.

Han bemærker tydeligvis mange flere af de ting jeg gør, end jeg lige havde forventet af et barn på halvandet år.

Villads er for lille til at vi kan lege de lidt mere avanceret lege med en masse læring, men på trods af det, er interessen stor og det skal nok fortsætte sådan.

I starten da Villads blev præsenteret for legemaden, havde han ikke et legekøkken, hvilket man bestemt heller ikke behøver at have for at kunne lege med legemad. Børn har så god en fantasi, at det slet ikke er et must.

Da Villads’ interesse for legemad på kort tid er blevet meget stor, så har jeg valgt at købe et lille legekøkken til ham, som han kan kombinere i legen.

Selvom Villads nu har et legekøkken, som bliver brugt flittigt, så laver han stadig ofte mad ved vores sofabord.

Min venindes børn, har også været på besøg og selvfølgelig var se også interesseret i, at undersøge og lege med de mange forskellige sæt fra VIGA.

Min venindes 5 årlige søn, levede sig virkelig ind i legen og rollen som mesterkok.

Der blev lavet forretter med fisk og grøntsager, hovedretter med brød, pålæg og endnu flere grøntsager og desserter med et hav af forskellige kager.

I legen snakkede vi meget om, hvad de forskellige frugter og grøntsager hedder, hvilken farve de har og hvordan de vokser/gror.

Vi kunne selvfølgelig ikke undgå, at snakke om hvilke ting vi synes smager godt og hvilke ting vi ikke så godt kan lide.

Det holdbare legemad af træ, kan sagtens holde til at blive leget med i timevis, ugevis, månedsvis og endda årevis.

Det kan sagtens holde til, at blive tabt på gulvet eller at børnene på andre måder er lidt hårde ved det.

Jeg vil dog ikke anbefale, at man tager det med udenfor. Legemaden fra VIGA er perfekt til indendørs leg med eller uden et legekøkken. Man behøver bestemt ikke et legekøkken for at lege med legemad.

Slip fantasien og kreativiteten løs og lad børnene lege, lære og undersøge de mange forskellige fantastiske sæt med legemad fra VIGA.

Velbekomme.

Aktivitets gåvogn

VIGA har en sjov aktivitets gåvogn i deres sortiment, som med sikkerhed kan skabe glæde hos de små børn.

Gåvognen er produceret i FSC-certificeret træ og den måler 34 x 45,5 x 32 cm.

Den anbefales til børn fra 18 måneder og bør kun bruges når barnet er under opsyn af en voksen.

Gåvognen har hele tre sider med aktiviteter.

Fronten er den af siderne, der indeholder flest aktiviteter, men de to sider på vognen indeholder også hver sin aktivitet.

De forskellige aktiviteter, er simple og derfor nemme for børnene at lege med, derudover er vognen lavet i fine farver, som fastholder opmærksomheden og motivationen hos de nysgerrige børn.

Den sjove og stimulerende gåvogn fra VIGA, vil helt sikkert blive et kæmpe hit hos de små børn.

De mange aktiviteter vil underholde og udvikle børnene igennem legen.

Ikke nok med det, så vil denne gåvogn hjælpe dit barn med at styrke sin balance, selvtillid, selvstændighed og motorik og på den måde vil jeres lille barn hurtigt blive mere stabil til at gå.

Herhjemme har Villads haft meget glæde af gåvognen.

Villads blev præsenteret for gåvognen kort efter at han var fyldt et år, så han var et par måneder yngre end målgruppen.

Villads har altid været meget nysgerrig og han kan bruge rigtig lang tid på at lege og undersøge de forskellige sjove aktiviteter.

Kvaliteten er helt i top, der er ingen små dele, der kan falde af og ingen skarpe hjørner eller kanter, som børn kan komme til skade på.

Efter at Villads er begyndt at gå rundt med denne gåvogn, er hans gang blevet mere stabil og derfor også meget mere sikker.

Knoppuslespil

VIGA har rigtig mange forskellige knoppuslespil til de mindste. Der er bl.a. motiver med dyr, madvare, tøj, køretøjer, former osv.

De mange knoppuslespil kan købes med fire eller med otte brikker, alt efter barnets alder og udviklingsniveau.

De mange træpuslespil har tykke og robuste træbrikker og man skal derfor ikke frygte de knækker. Knopperne på brikkerne er runde og nemme at holde ved.

Vi har en del puslespil af pap og flere af dem har en brik eller to som er knækket, det undgår man ved at købe VIGA holdbare træpuslespil.

Jeg kan godt lide at legetøjet kan holde til at blive brugt, også af flere børn på samme tid. Det skal derfor helst kunne holde til de små konflikter, der opstår i børnenes leg.

De farverige og detaljeret træpuslespil, kan sagtens holde til at børnene samler i samarbejde eller skiftes til at sætte en brik på.

Det er en rigtig vigtig øvelse for børn, at lade dem skiftes, samarbejde og motivere hinanden i legen.

Det er vigtigt for børns udvikling, at de udvikler deres sociale kompetencer.

Ved at lade børnene samle VIGA’s puslespil vil børnene også styrke og stimulere deres finmotorik, hånd-øje-koordination, koncentration, overblik, problemløsning og logisk tænkning.

Villads er meget interesseret i at samle puslespil, det er dog ret nyt at han har fået interesse for dem.

Han er nu halvandet år og vil gerne lave knoppuslespil med både fire og otte brikker.

Han bliver stolt hver gang han sætter brikkerne korrekt på.

Magnetiske aktivitetstavler

VIGA har en række forskellige magnettavler i deres sortiment, så tænker I nok, hvad er magnettavler?

Magnettavler er små tavler, hvor børnene ved hjælp af en lille magnetpind, som sidder fast på tavlen, kan flytte rundt på magnetiske kugler. De magnetiske kugler er forsvarligt lukket inde i tavlen og børnene kan derfor ikke risikere at få dem i munden eller lign.

Magnettavlerne er en ny og anderledes måde for børnene, at styrke deres finmotoriske færdigheder, hånd-øje-koordination, tålmodighed, koncentration og problemløsning.

Børnenes nysgerrighed vil gøre, at de med det samme vil undersøge tavlens muligheder.

Villads er ikke særlig interesseret i disse tavler, lige da jeg præsenterede ham for dem var han selvfølgelig nysgerrig og meget interesseret. Det gik dog meget hurtigt over, han gider ikke rigtig bruge dem.

Dermed ikke sagt, at andre børn ikke gider, for alle børn er forskellige så måske vil en tavle som disse være et kæmpe hit hjemme hos jer, hvem ved?

Køretøjer i træ

VIGA har fire forskellige træbiler en politibil, lastbil, brandbil og en ambulance.

Det er ligegyldigt hvor gammel man er, der er bare noget over biler, som med det samme fanger interessen hos de fleste børn og ofte også hos især deres fædre.

VIGA’s træbiler henvender sig til børn fra 18 måneder.

Bilerne er malet med flotte detaljer som er med til at sætte gang i børnenes fantasi, kreativitet og rollelege.

Bilerne har en fin størrelse, så de mindre børn nemt kan køre rundt med bilerne og via legen bl.a. styrke motorikken.

Leg med biler, kan også styrke børnenes sprogudviklingen, ved at man taler om hvilke biler det er, hvilke farver de har, hvor mange hjul de har eller hvis man skiftes til at fortæller en historie om hver bil.

Som noget meget vigtigt, så styrker legen med bilerne sammen med jævnaldrende børn også de sociale kompetencer.

De sociale kompetencer er vigtige for at kunne fungere sammen med andre jævnaldrende børn i børnehaven eller i skolen.

Træbilerne kan bruges både indenfor og udenfor en varm sommerdag, dog vil jeg ikke anbefale, at man lader dem blive ude om natten og jeg vil heller ikke anbefale, at de bliver leget med i vand.

Villads er glad for at lege med bilerne, han kravler rundt på stuegulvet imens han skubber bilerne afsted.

VIGA’s fine træbiler kan bestemt anbefales til både private hjem og til institutioner.

Børnene vil elske, at lege med bilerne både alene og sammen med andre.

Hammerbræt og puttekasse

Herhjemme leger Villads ofte med hammerbrættet og puttekassen fra VIGA. Det er to klassiske produkter som de fleste kender rigtig godt. Jeg havde også selv både hammerbræt og puttekasse i træ, da jeg var barn.

Jeg startede med at præsentere Villads for hammerbrættet, som med det samme faldt i god jord.

Da det var første gang, at han blev præsenteret for et hammerbræt, så vidste han ikke hvordan han skulle bruge det. Han startede med at tage den lille hammer og så hamrede han på alt omkring sig.

Jeg viste ham, hvordan han kunne hamre på de farverige pinde og den fangede han med det samme.

Villads har også haft meget glæde af puttekassen fra VIGA.

Den kvadratisk puttekasse er nem for børnene at lege med, de farvede klodser i forskellige former er behagelige at holde ved og de har en fin størrelse, så børnene ikke kan få dem galt i halsen.

Puttekassen har selvfølgelig et låg, så børnene nemt kan tage klodserne ud og prøve igen og igen.

I starten havde Villads lidt svært ved at finde ud af hvad han skulle. Han prøvede sig lidt frem og efter lidt tid, viste jeg ham hvordan han skulle gøre det.

Puttekassen er lidt svære end den anden puttekasse som Villads har i forvejen. VIGA’s puttekasse har flere forskellige former, hvilket jeg ser som et stort plus.

Villads viser stor interesse i disse to produkter og vil gerne prøve igen og igen.

De to produkter skaber meget glæde og bidrager til positiv udvikling og læring.

Leg med VIGA’s hammerbræt og puttekasse styrker og stimulerer bl.a. børnenes finmotorik, hånd-øje-koordination, koncentration, tålmodighed, selvstændighed og problemløsning.

Jeg kan derfor uden tvivl anbefale disse to klassiske produkter til andre. De er et “must have” i alle børnefamilier og institutioner og børnene vil elske det.

Aktivitetskasse

VIGA’s aktivitetskasse har forskellige aktiviteter på alle fire sider og så har den også en aktivitet på toppen af kassen.

Det vil sige, at kassen har hele fem sider med forskellige aktiviteter.

Villads er vild med at lege med kuglebanerne, som er på toppen af kassen, de fangede straks opmærksomheden og Villads kan bruge lang tid på, at skubbe de forskellige kugler rundt i banerne.

En kuglebane er en rigtig god træning for de små børn, da de som en del af legen vil styrke deres pincetgreb, hånd-øje-koordination, overblik, finmotorik og form- og farvegenkendelse.

Topplanen har en detalje, som jeg ret godt kan lide. Man kan nemlig vende toppladen om, så kuglebanerne forsvinder ind i kassen og så er der en plan og tom plade som top.

Villads har brugt kassen som et bord, han har bl.a. leget med andet legetøj på “bordpladen”.

Villads nyder at lege med aktivitetskassen fra VIGA.

Kvaliteten og funktionaliteten er virkelig god og de mange flotte malede detaljer er med til at fange børnenes interesse og fastholde og motivere dem i legen.

De mange forskellige aktiviteter gør, at børnene frit kan gå rundt om kassen og vælge lige netop den aktivitet som de har lyst til at udforske.

Villads elsker de mange sjove muligheder.

Kassen har en fin størrelse, så den ikke fylder hele stuen eller børneværelset, men alligevel er den stor nok til, at flere børn kan lege sammen med de forskellige sjove aktiviteter.

Kassen er utrolig populær herhjemme, den indbyder til mange timers sjov og lærerig leg.

Aktivitetskassen får derfor de varmeste anbefalinger med herfra.

Som I kan læse, så har jeg kun positivt at sige om produkterne fra VIGA og jeg kan derfor med ro i maven anbefale deres fine produkter til andre.

- Carina Lund, Blogger for Legebyen.dk

BlogindlægCategory_blogindlægViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen