VIGA legemad anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Materiale: Træ | Mærke: VIGA

"Det holdbare legemad af træ kan sagtens holde til, at blive leget med i timevis, ugevis, månedsvis og endda årevis. Det kan sagtens holde til, at blive tabt på gulvet eller at børnene på andre måder er lidt hårde ved det. Jeg vil dog ikke anbefale, at man tager det med udenfor. Legemaden fra VIGA er perfekt til indendørs leg med eller uden et legekøkken. Man behøver nemlig ikke et legekøkken for at lege med legemad. Slip fantasien og kreativiteten løs og lad børnene lege, lære og undersøge de mange forskellige fantastiske sæt med legemad fra VIGA..."

En anmeldelse af legemad fra VIGA

Har jeres lille barn fået interesse for at deltage i madlavningen? Så er det nok ved at være tid til, at købe noget fint og realistisk legemad, så jeres lille mesterkok kan udvikle sig i sit eget legekøkken.

Vi har set nærmere på noget forskelligt legemad fra VIGA.

Hos Legebyen.dk er der mange forskellige spændende valgmuligheder, når man gerne vil købe noget af VIGA’s gode legemad.

Langt det meste af legemaden kan bruges af børn helt ned til 18 måneder og derfor har min yngste søn Villads på halvandet år, haft fornøjelsen af, at undersøge kvaliteten og funktionaliteten på den forskellige legemad.

Realistisk og flotte detaljer

Jeg må være ærlig at sige, at jeg ikke forventede så meget, da VIGA’s legemad ikke er ret dyrt. Men jeg er blevet positivt overrasket. Deres legemad er lavet af træ og det er virkelig flot og ser realistisk ud med mange flotte detaljer, derudover er kvaliteten helt i top!

Efter at have set produkterne og haft dem i hænderne, så har jeg intet dårligt at sige om det. Jeg kan tværtimod rose dem til skyerne, for deres velovervejede produkter, som jeg uden tvivl vil anbefale til andre.

Delene er behagelige at holde i hænderne også for de små børn.

En del af VIGA’s mange madsæt kommer i små trækasser med et gennemsigtigt låg. Det er et kæmpe plus, hvis I spørger mig, for udover at det ser mere luksuriøst ud, så er det en rigtig god opbevaringsløsning.

Trækassen er slebet, så den også er behagelig at røre ved og kassen pynter på hylden i reolen eller på en hylde i legekøkkenet.

Legemad er virkelig populært blandt børnene og det har det været i mange mange år, både hos drenge og piger og både i institutioner og hjemme i privaten.

Leg med forskellige læring

Jeg kan tydeligt huske, at jeg også have et legekøkken fyldt med forskellig legemad, da jeg var barn. Det var dog ikke helt så flot og holdbart, som VIGA’s legemad, men jeg var meget glad for det og brugte rigtig mange timer på, at lege med det.

Jeg kan huske, at jeg ofte lavede mad til mine bamser og dukker, så på den måde kan man også nemt inddrage andet legetøj i legen.

Det at lege med legemad, er der utrolig meget forskellig læring i.

Det er derfor et rigtig godt S.T.E.A.M legetøj.

STEAM-legetøj

Hvad betyder det, når noget er STEAM-legetøj?

Helt kort, så betyder STEAM, at der er muligheder for rigtig mange forskellige former for læring igennem legen.

Hvad står S.T.E.A.M for?

S står for Science (videnskab).

T står for Technology (teknologi).

E står for Engineering (konstruktion).

A står for Arts (kunst).

M står for Math (matematik).

Børn lærer bedst igennem leg og imitation. Når børnene leger med legemaden fra VIGA, så åbner der sig et hav af sjove muligheder for rollelege og socialt samspil.

Børnene vil efterligne mor og fars rutiner i køkkenet og senere invitere kammerater og familie til middag inde på værelset. Lad endelig børnene bruge fantasien og kreativiteten i legen.

Du som forældre, kan bare læne dig tilbage og nyde at blive inviteret på mad på slottet, på restauranten eller hvor børnenes fantasi fører jer hen.

Bredt udvalg af legemad fra VIGA

Legebyen.dk har et bredt udvalg af forskellig legemad fra VIGA, så hvis jeres barn skal holde stor fest med en masse mad, så er der meget at vælge imellem.

I VIGA’s sortiment er der bl.a. kagefade med lækre kager, en roulade, jordbærtærte, is, mad og drikke sæt, pizza, forskellige frokostsæt, frugter, grøntsager osv.

Langt de fleste sæt, består af dele som er samlet med velcro, på den måde kan børnene nemt og sikkert skære delene over, med den medfølgende trækniv.

Med de mange valgmuligheder, kan børnene lave lige præcis de retter, som han/hun drømmer om.

For lige at komme tilbage til S.T.E.A.M, så kommer her lidt eksempler til legen. (Det afhænger dog af barnets alder og udviklingsniveau.)

Eksempler til legen

S for Science: Barnet erfarer, observerer, sanser og oplever forskellige materialer, strukturer og “temperaturer”, især hvis legen med legemaden kombineres med et legekøkken.

Snak om de forskellige madvarer og om hvordan temperaturen skal være i ovnen for at tilberede det. Snak og lær om sikkerheden i et køkken. Man skal passe på ikke at skære sig i fingeren, når man skærer frugter og man skal huske at bruge grydelapper, når man tager noget ud af ovnen.

T for Technology: I kan snakke om hvordan et køkken fungerer, i modsætning til hvis man er på skovtur og skal lave maden over bål.

Hvordan virker kogepladerne i forhold til, hvis vi laver maden direkte over et bål?

E for Engineering: Lad det nysgerrige barn undre sig. Man behøver ikke konstatere noget eller søge efter det korrekte svar.

Det er sundt at undre sig og tænke lidt over tingene.

  • Hvorfor er en tomat rund?
  • Hvorfor er en gulerod orange?
  • Hvorfor græder mange, når de skærer løg?

A for Arts: Lær dit barn om farverne. I kan tale om hvad farverne hedder og dele madvarerne op i farver.

I kan også lave en lækker ret, hvor I kun må bruge madvarer i samme farve. Det kan være en grøn salat med agurk, æble, ærter og grøn peber.

I kan lave jeres helt eget menukort, med flotte tegninger af retterne. I kan også lave skilte til jeres madvarer, så det er nemt at se hvad der er i hvilke kasser.

Måske hører jeres barn under dem, der ligesom jeg, hører musik, synger og danser, imens man laver mad. Det skaber altid god stemning.

M for Math: Lav prisskilte, så barnet kan lære at regne ud hvad folk skal betale for maden i restauranten og hvor mange penge kunderne skal have tilbage. I kan hjælpe barnet med at regne ud, hvor meget dagens overskud er, så det lille barn ved hvor meget han/hun kan spare op i sparegrisen.

Måske er det startskuddet til en stor gastronomisk karriere for et lille nysgerrigt barn, hvem ved?

Historien om VIGA

VIGA som er producenten bag det fantastiske legemad af træ, har hovedkontor i Kina og de har mere end 20 års erfaring med at lave solidt trælegetøj til både institutioner og private hjem.

VIGA har partnere i mere end 60 forskellige lande og deres mærke er derfor elsket i store dele af verden. VIGA sigter imod, at blive en af de førende producenter og leverandører af trælegetøj i verden. De garanterer, at alt VIGA-legetøj overholder EN71, ASTM og GB6675 legetøjs sikkerhedsstandarder.

Vores vurdering

Herhjemme er Villads meget interesseret i legemaden, han finder selv de små trækasser frem med legemad i og så starter legen med det samme. Jeg blev meget overrasket over, at han er så bevidst omkring, at maden skal skæres over med den lille trækniv.

Han bemærker tydeligvis flere af de ting jeg gør, end jeg lige havde forventet af et barn på halvandet år. Villads er for lille til, at vi kan lege de lidt mere avanceret lege med en masse læring, men på trods af det er interessen stor og det skal nok fortsætte sådan.

Min venindes børn, har også været på besøg og selvfølgelig var de også interesseret i, at undersøge og lege med de mange forskellige sæt fra VIGA. Min venindes 5 årlige søn, levede sig virkelig ind i legen og rollen som mesterkok.

Der blev lavet forretter med fisk og grøntsager, hovedretter med brød, pålæg og endnu flere grøntsager og desserter med et hav af forskellige kager. I legen snakkede vi meget om, hvad de forskellige frugter og grøntsager hedder, hvilken farve de har og hvordan de vokser/gror.

Vi kunne selvfølgelig ikke undgå at snakke om hvilke ting vi synes smager godt og hvilke ting vi ikke så godt kan lide.

Det holdbare legemad af træ kan sagtens holde til, at blive leget med i timevis, ugevis, månedsvis og endda årevis. Det kan sagtens holde til, at blive tabt på gulvet eller at børnene på andre måder er lidt hårde ved det.

Jeg vil dog ikke anbefale, at man tager det med udenfor. Legemaden fra VIGA er perfekt til indendørs leg med eller uden et legekøkken. Man behøver nemlig ikke et legekøkken for at lege med legemad.

Slip fantasien og kreativiteten løs og lad børnene lege, lære og undersøge de mange forskellige fantastiske sæt med legemad fra VIGA.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af VIGA aktivitetskasse

Læs også anmeldelsen af VIGA Legetøj til tumlinger

Læs også anmeldelsen af VIGA Aktivitets-gåvogn

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen