VIGA aktivitetskasse anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret træ | Mål: H:45/79 x B:34,5 x D:40 cm | Mærke: VIGA

"Villads nyder at lege med aktivitetskassen fra VIGA. De mange forskellige aktiviteter gør, at han frit kan gå rundt om kassen og vælge lige netop den aktivitet som han har lyst til at udforske. Kassen har en fin størrelse, så den ikke fylder hele stuen eller børneværelset, men alligevel er den stor nok til, at flere børn kan lege sammen med de forskellige sjove aktiviteter..."

En anmeldelse af VIGAs aktivitetskasse

Villads på halvandet år har fået mulighed for, at se nærmere på den store flotte aktivitetskasse fra VIGA. Kassen henvender sig til alle de små nysgerrige børn fra 18 måneder og opefter.

VIGA som er producenten bag denne aktivitetskasse, har hovedkontor i Kina og de har mere end 20 års erfaring med, at lave solidt trælegetøj til både institutioner og private hjem.

VIGA har partnere i mere end 60 forskellige lande og deres mærke er derfor elsket i store dele af verden.

VIGA sigter imod, at blive en af de førende producenter og leverandører af trælegetøj i verden. De garanterer, at alt VIGA-legetøj overholder EN71, ASTM og GB6675 legetøjs sikkerhedsstandarder.

VIGA laver rigtig meget forskelligt legetøj lige fra legemad, et hav af forskellige puslespil, biler, til aktivitetstavler i forskellige størrelser.

Hos Legebyen.dk er der derfor rig mulighed for, at finde flere spændende produkter fra VIGA.

Den store VIGA aktivitetskasse

Den store aktivitetskasse som vi har set nærmere på, ankom i en stor papkasse. Den var allerede samlet, så den skulle bare løftes ud af papkassen og så kunne legen gå i gang.

VIGA’s aktivitetskasse har forskellige aktiviteter på alle fire sider og så har den også en aktivitet på toppen af kassen.

Det vil sige, at kassen har hele fem sider med forskellige aktiviteter.

Side 1. (Toppen af aktivitetskassen)

Den består af tre forskellige kuglebaner i hver sin farve, en grøn, en orange og en gul. Den gule kuglebane går igennem en figur af en rumraket, som står midt på pladen. Temaet for toppens aktivitet er rummet. På kuglebanerne sidder der kugler i forskellige farver og nogle forskellige træfigurer der passer til temaet, der er bl.a. nogle planeter og en rumhjelm.

Villads er vild med at lege med kuglebanerne, de fangede straks opmærksomheden og Villads kan bruge lang tid på, at skubbe de forskellige kugler rundt i banerne.

En kuglebane er en rigtig god træning for de små børn, da de som en del af legen vil styrke deres pincetgreb, hånd-øje-koordination, overblik, finmotorik og form- og farvegenkendelse.

Topplanen har en detalje, som jeg ret godt kan lide. Man kan nemlig vende toppladen om, så kuglebanerne forsvinder ind i kassen og så er der en plan og tom plade som top. Villads har derfor også brugt kassen som et bord, han har bl.a. leget med andet legetøj på “bordpladen”.

Side 2.

Dette er en “puttevæg”. Siden forestiller et hus med en dør og otte vinduer. Midt på siden er der et stort hul, så barnet kan tage hånden ind for at tage de syv klodser. Rundt om det store hul er der syv forskellige huller formet som syv forskellige dyr.

Der er selvfølgelig også syv klodser som matcher de syv huller. De syv klodser forestiller et pindsvin, kanin, ugle, krokodille, bjørn, zebra og til sidst en kat.

Villads er meget optaget af denne aktivitet. Den er udfordrende for ham, men han kan alligevel godt løse den.

Aktiviteten på denne side lærer børn om former, da figurerne skal passe med formen på væggen for, at kunne komme igennem hullet.

Klodsernes motiver er søde og klodsernes størrelse gør det nemt for de små børn, at holde på klodserne.

En aktivitet som denne “puttevæg” styrker og stimulere bl.a. børns finmotorik, hånd-øje-koordination og tålmodighed.

Side 3.

Denne aktivitet er lavet som en kran. Kranen har to hjul nederst, som børn nemt kan dreje på. Selve kranen er lavet ved hjælp af fem tandhjul i fem forskellige farver. Det midterste tandhjul er grønt og større end de andre tandhjul. Dette tandhjul har et lille håndtag som børnene kan bruge for at dreje hjulet. Børnene vil derefter opleve, at ved at dreje et hjul, så drejer de andre hjul også. Kranens krog er lavet som en træklods, som kører op og ned, når tandhjulene drejer.

Villads er meget interesseret i denne aktivitet, han forstår godt hvordan han skal få de fem hjul til at dreje.

Når han tager fat i det lille håndtag, så styrker han sit pincetgreb og selvfølgelig også sin hånd-øje-koordination.

En opgave som denne, lærer børn om årsag og virkning og det at dreje på et hjul og opleve en kædereaktion er uden tvivl noget, som fanger opmærksomheden og nysgerrigheden hos de fleste børn.

Side 4.

Denne side forestiller en gul bygning med en dør og tre vinduer. Der er flammer i de tre vinduer, men heldigvis holder der en rød brandbil op af bygningen. Børnene kan åbne sidedøren på brandbilen og se de mange spændende ting som brandbilerne har med, når de kører ud til en brand. Der ses bl.a. støvler, slange, spand og en kegle.

Brandbilen har selvfølgelig også en stige, som børnene kan skubbe op og hen til de brændende vinduer.

Nederst på siden er der selvfølgelig også en brandhane, så barnet kan leve sig helt ind i legen.

Villads er ikke særlig interesseret i denne aktivitet. Han har selvfølgelig kigget lidt på den og undersøgt hvad den kan.

Denne aktivitet sætter gang i børns fantasi og den indbyder til en snak om brandbiler, sikkerhed og spændende historier, på den måde kan I styrke børnenes kommunikation.

Side 5.

Den sidste aktivitet på den store aktivitetskasse er en aktivitet med kugler. En aktivitet som denne er lidt svær at beskrive, den bør prøves. Det er en form for en labyrint, hvor der er 16 runde klodser, fordelt i fire farver.

Oppe i venstre hjørne sidder der en lille bog, med forskellige billeder af hvordan brikkerne kan placeres på siden.

Denne opgave er en match opgave, hvor det gælder om at sætte de 16 klodser på samme måde som ses på billederne i bogen.

Villads er lidt for lille til at forstå opgaven, eller så gider han bare ikke.

Jeg er dog sikker på, at det er en aktivitet som han vil elske, når han bliver lidt ældre.

Det at kunne match og efterligne, er rigtig vigtigt når børn skal lære nye ting, det er derfor en god aktivitet.

Udover at lære at matche, så vil en aktivitet som denne også styrke koncentration, overblik, problemløsning og finmotorikken. Det er også en oplagt mulighed, at øve farver og tal i denne leg.

Vores mening om aktivitetskassen fra VIGA

Villads nyder at lege med aktivitetskassen fra VIGA. De mange forskellige aktiviteter gør, at han frit kan gå rundt om kassen og vælge lige netop den aktivitet som han har lyst til at udforske.

Kassen har en fin størrelse, så den ikke fylder hele stuen eller børneværelset, men alligevel er den stor nok til, at flere børn kan lege sammen med de forskellige sjove aktiviteter.

Kassen er populær herhjemme, den indbyder til mange timers sjov og lærerig leg.

Aktivitetskassen får derfor de varmeste anbefalinger med herfra.

- Carina LundLæs mere om VIGA's legetøj til tumlinger i denne blog

Læs også anmeldelsen af VIGA's Elefant aktivitetstavle

Læs også anmeldelsen af VIGA's Bamse aktivitetstavler

Læs også anmeldelsen af VIGA's doktorsæt

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen