Vask Mig Klog Læringsark anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0-5 år eller 3-8 år | Tryksagen er svanemærket og miljøvenligt fremstillet |

"Vi har aldrig oplevet decideret problemer med hårvask, håndvask, klipningen eller tandbørstningen herhjemme. Vi var derfor rigtig spændte på at se, hvad de forskellige læringsark fra Vask Mig Klog, så kunne give os. Læringsarkene gav os en nemmere tilgang til de praktiske ting, og har gjort det til noget, som Mateo pludselig glæder sig til. Vi kan ikke lade være med at smile, når Mateo nærmest insisterende vil have, en runde mere med tandbørsten - selvom tandbørstningen er slut. Det siger vel det hele? Vask Mig Klog byder på god læring og gør de nødvendige hverdagsting meget sjovere..."

En anmeldelse af Vask Mig Klog læringsark

Vi har tit stået i situationer herhjemme, hvor håndvasken er blevet en smule uinteressant, og tandbørstningen sidst på dagen ikke er helt lige til. Vi kan også nikke genkendende til situationer, hvor vores søns fokus har været et helt andet sted, når vi enten skulle klippe negle eller friske hans frisure lidt op. Det er kedelige og praktiske ting for en lille dreng, og derfor skal det bare overstås. Er det muligt at gøre ‘’kedelige’’ pligter til en sjov stund? Det var spørgsmålet, som vi stillede os selv, da vi blev introduceret for Vask Mig Klog.

Vores søn, Mateo, fylder 3 år inden længe. Han er derfor målgruppen for begge typer af udgaver fra Vask Mig Klog, og vi var derfor meget nysgerrige på, hvad de forskellige læringsark kunne give ham.

Hvad er Vask Mig Klog?

Vask Mig Klog er forskellige læringsark, der er udviklet til børn fra 0-5 år og 3-8 år. Læringsarkene er alle forskellige og indeholder alt fra øvelse af farver til, hvordan man udfører en grundig håndvask. De forskellige læringsark ligner papir, men de er i virkeligheden tyndt plast.

Lærings arkene skal gøres fugtige med vand, for at kunne hænge på glatte overflader - det kunne eksempelvis være i brusekabinen eller på spejlet ved håndvasken. Det er vigtigt at nævne, at læringsarkene ikke er legetøj og derfor bør håndteres af voksne. Hvis arket bliver bøjet eller får en fold, så mister arket effekten af at kunne hænge på de glatte overflader. Vi er positivt overraskede over, hvor meget arkene kan holde til. Vi var meget forsigtige i starten, men vi fandt hurtigt ud af, at kvaliteten på dem var solid og holdbar.

I begge udgaver medfølger der oven i købet ét gratis prøveark, som man kan forære til en anden forælder.

Vask Mig Klog Læringsark 0-5 år

Læringsarkene i denne pakke er farverige og beregnet til de mindste derhjemme. Vask Mig Klog Læringsark fra 0-5 år består af: 6 ark med emner på begge sider af arkene.

● Frugt og grønt
● Børnerim og -sange
● Symboler
● Tørresnor (hvor forskelligt børnetøj hænger til tørre)
● Køretøjer
● Følelser
● Dinosaurer
● Hvad rimer på?
● Flag
● Håndvask
● Dyr fra Australien
● Farver
● En vejledning til den ideelle hårvask og håndvask

Vi er altså både blevet klogere på håndvask, de forskellige farver og har snakket om seje køretøjer. Mateo tog virkelig godt imod alle læringsarkene, og vi var rigtig godt underholdt.

Børnerimene var rigtig gode under negleklipning, da Mateos fokus forsvinder fra tæerne og den kildende fornemmelse blev derfor minimal. De vilde dyr fra Australien var et hit under tandbørstningen; når tandbørsten skulle skifte retning, kunne Mateo nå at sige lyden af dyret, som far pegede på. Det gjorde, at Mateo glædede sig til de små “pauser”, som der er en del af, under tandbørstningen.

Vask Mig Klog Læringsark 3-8 år

Læringsarkene i denne pakke er til de ældre børn. Fokuset her er mere detaljeret og en smule sværere at deltage i for de helt små. Vask Mig Klog Læringsark fra 3-8 år, består af: 6 ark med emner på begge sider af arket.

● Værktøj
● Husdyr
● Polygoner
● Kort og tal
● Store bogstaver
● Små bogstaver
● Solsystemet
● Findeleg
● Færdselstavler
● Musik
● Lande
● Håndvask
● En vejledning til den ideelle hårvask og håndvask

Vi kunne hurtigt konstatere, at der i denne pakke er kommet en smule mere fyld på de forskellige læringsark. Øvelserne er blevet en smule svære, og her skal Mateo virkelig holde fokus.

Husdyrene og musikinstrumenterne blev hurtigt store favoritter herhjemme. Her øvede vi de forskellige ord og øvede også, hvordan dyrene og instrumenterne lyder. Værktøjet fik vi også snakket en masse om - især i hvilke situationer det forskellige værktøj kunne bruges. Findelegen brugte vi meget under vores hårvask, og polygonerne var rigtig gode til at holde fokus på at få det sidste sæbe ud af håret.

Vores vurdering af Vask Mig Klog Læringsark

Vi har aldrig oplevet decideret problemer med hårvask, håndvask, klipningen eller tandbørstningen herhjemme. Vi var derfor rigtig spændte på at se, hvad de forskellige læringsark fra Vask Mig Klog, så kunne give os. Læringsarkene gav os en nemmere tilgang til de praktiske ting, og har gjort det til noget, som Mateo pludselig glæder sig til.

Vi kan ikke lade være med at smile, når Mateo nærmest insisterende vil have, en runde mere med tandbørsten - selvom tandbørstningen er slut. Det siger vel det hele? Vask Mig Klog byder på god læring og gør de nødvendige hverdagsting meget sjovere.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Tikiri bidedyr

Læs også anmeldelsen af Vask Mig Klog # 1

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjVaskmigklog

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen