BRIO Labyrint spilanmeldelse

Alder: Fra 6 år | Spillere: For 1 eller flere personer | Materiale: Træ | Mål: 30 x 26 cm | Spilletid: 5 min + |

"Overordnet er vi rigtig glade for labyrinten. Det er sådan et type spil/leg som kan ligge ubrugt mange uger, men så bliver det fundet frem og leget meget med hen over et par dage, ligger så stille igen en periode og så er det fremme igen. Og det dejlige er, at det er noget som både kan bruges bare som alene enmandshygge eller som et spil eller konkurrence mellem flere deltagere. Så vi vil gerne give det 5 stjerner herfra..."

En spilanmeldelse af BRIO labyrint spil

Vi har gennem længere tid testet den gode gamle klassiske kugle labyrint fra Brio, som jeg i hvert fald selv kan huske fra jeg var barn. Jeg husker det dog som noget nemmere end det faktisk er, at få kuglen til at trille gennem hele labyrinten uden at falde i hul alt for tidligt. Så her er altså god og udfordrende underholdning til hele familien. Vi har sammen med selve labyrinten også testet to ekstra plader, som er nemmere end den plade som labyrinten er født med. Dem har vi brugt suverænt mest, fordi den anden er rigtig svær. Labyrinten kommer med en fastplade i en bevægelig trækasse samt to metal kugler. Derudover kan man købe 2 nemmere plader, som vi klart vil anbefale at tilkøbe.

Det kræver rigtig god koncentration og en stille hånd at føre kuglen sikkert forbi alle hullerne og i mål, og det er rigtig god træning i koordinering og samarbejde mellem højre og venstre hånd. Man skal virkelig være rolig, og lige når man tror det går allerbedst og man bliver for ivrig, vupti så forsvinder ens kugle ned i et hul. Der går total konkurrence i hjemme hos os hvem som kan komme længst, og jeg må indrømme at ingen af endnu er lykkes med at gennemføre det sværeste niveau, så der er udfordringer til lang tid.

Det er et meget simpelt spil som er en virkelig god kontrast til meget af alt den andet underholdning der findes til børn, så vi nyder at her er noget som skaber mulighed for simpel, rolig og koncentreret leg.

Vi har dog opfundet et par små spil, som man kan bruge labyrinten til, så der kommer endnu mere leg i den, især også fordi der tit er flere som gerne vil prøve på samme tid, og så kan man lave det til en fælles aktivitet.

Spil 1 - Hvem når først til 50

Her får man alle sammen en tur med begge kugler, hvor man får lov at komme så langt som muligt. Det tal som man passerer sidst inden ens kugle, falder i et hul får man lov at skrive op på en seddel. Hver spiller får derfor 2xpoint i hver tur inden turen går videre til den næste. Kan godt afsløre at der kan være langt til 50. Man spiller så indtil en spiller får 50 point eller mere. Hvis man bliver god og hurtigt kommer til 50 kan man jo bare udvide til 100 point.

Spil 2 - Hvem vinder turen

Her får hver spiller lov til at bruge begge kugler, og så vinder den som kommer længst i sine 2 forsøg. Det er hurtigt spillet og så kan man jo tage en runde mere eller spille om hvem der først vinder 5 eller 10 eller 25 runder.

Spil 3 - Flest point på 2 min.

Her får hver spiller tildelt 2 min at spille imens en anden deltager skriver point ned. I løbet af 2 min skal man lave flest mulige point. Man skriver derfor det tal op man passerede sidst inden kuglen røg i hul og skynder sig at prøve igen indtil de 2 min er gået og man kan regne sine point sammen. Hvis man lader ungerne selv regne sammen, så laver de faktisk matematik og finmotoriktræning på en og samme tid.

Vores vurdering

Overordnet er vi rigtig glade for labyrinten. Det er sådan et type spil/leg som kan ligge ubrugt mange uger, men så bliver det fundet frem og leget meget med hen over et par dage, ligger så stille igen en periode og så er det fremme igen. Og det dejlige er, at det er noget som både kan bruges bare som alene enmandshygge eller som et spil eller konkurrence mellem flere deltagere. Så vi vil gerne give det 5 stjerner herfra.

- Nina Bay Jensen

Læs også anmeldelsen af BRIOs lukkede mini-labyrint

Læs også anmeldelsen af BRIO Flipperspil

Læs også anmeldelsen af BRIO Fjernstyret Racebil

Anmeldelse af spilBrioCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen