Twister spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 20 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Inger syntes det var vældig spændende at få pakket spillemåtten ud og se de mange fine farver på gulvet. Vi prøvede at fortælle hende lidt om, hvordan man skulle spille spillet. Hun ville gerne lige se hvordan det skulle gøres, så det startede med at jeg var på måtten, mens Inger og Stine drejede spinneren..."

Til både hjemmet og institutionen

Twister er en “bræt”spils klassiker, som nærmest ikke kræver andet end lidt gulvplads og nogle smidige deltagere! :) Twister er en af Hasbros gamle klassikere, som bare bliver ved med at fungere.

Som jeg ser det, hører Twister hjemme i ethvert hjem og i enhver institution. Spillet kræver ikke synderligt meget, men det er virkelig sjovt og kan være en god afveksling i stedet for at sidde stille :)

Udpakning, regler og indhold af Twister

Udpakningen af spillet er stort set lige så simpelt som reglerne. Der medfølger en spille”plade” som med Twister er en spillemåtte af en form for plastik, en spinner og et sæt regler på blandt andet dansk.

Det eneste man skal gøre inden man er klar til spillet første gang, er at samle spinneren - og det tager ikke mange sekunder :) Måtten måler ca. 120x170 cm.

Reglerne i spillet er virkelig simple - også selvom Hasbro har tilføjet to nye ting. Spillet er fra 2-4 spillere og Hasbro anbefaler at spillet er fra 6 år og opefter. På spillemåtten er der placeret fire rækker med henholdsvis seks blå, grønne, gule og rødder prikker.

Spinneren sidder på en lille plade, hvor der er forskellige instruktioner for højre/venstre fod og hånd. Dette kan eksempelvis være højre fod på blå eller højre hånd på rød.

Det “nye”, som Hasbro har tilføjet, er kaldet dommerens valg og luft. Ved dommerens valg har dommeren (eller hvis man kun er to spillere, den der drejer på spinneren) lov til at bestemme en ting som den anden spiller skal gøre. Dette kan eksempelvis være at fløjte hver gang man har en hånd eller fod på de blå prikker. Der er også nogle forslag bag på spinneren :)

Hvis spinneren lander på luft, skal spilleren række hånden eller foden i vejret i stedet for at sætte den på pladen.

Vores oplevelse af Twister

Som jeg nævnte ovenfor, så er Hasbros egen vurdering, at spillets minimumsalder er seks år. Da Inger kun er knap tre år, vil jeg give dem ret i, at det måske ikke er et spil for de mindste børn, men vi fik nu alligevel lidt sjov ud af det sammen med hende.

Inger syntes det var vældig spændende at få pakket spillemåtten ud og se de mange fine farver på gulvet. Vi prøvede at fortælle hende lidt om, hvordan man skulle spille spillet. Hun ville gerne lige se hvordan det skulle gøres, så det startede med at jeg var på måtten, mens Inger og Stine drejede spinneren.

Jeg havde ærligt talt lidt glemt hvordan det var at spille Twister, og at man havde fået lidt flere år på bagen siden, man spillede det sidst. Det blev ikke til mange forskellige kommandoer inden jeg måtte kapitulere og Stine og Inger måtte prøve.

Vi prøvede først at spille efter de helt normale regler, men det var lige lidt for svært for Inger (egentlig primært fordi vi snakkede om, at den anbefalede alder måske også i høj grad skyldes, at den stakkels lille pige jo nærmest kun kunne nå to farver på samme tid :)). Derfor lavede vi lidt særregler for Inger som i stedet for hele tiden kun skulle flytte sig fra en farve til en anden, men at det skulle være den rigtige fod/hånd.

Selvom vi slækkede lidt på reglerne, så var det rigtig sjovt at spille Twister, og Stine og jeg snakkede samtidig om, at det bliver rigtig sjovt at spille med både Inger og Peter, når de bliver store nok og vi kan have flere spillere på spillemåtten samtidigt.

Vi spillede Twister om formiddagen og allerede om eftermiddagen spurgte Inger om vi skulle prøve igen, så det tager jeg også som, at hun var fint underholdt med spillet :)

Derfor, kan vi herhjemme godt anbefale at anskaffe Twister til brætspilssamlingen, men det er måske bedst hvis børnene er 4-5 år - jeg mener ikke, at de først kan være med når de er 6 år, hvis der er nogle voksne som også deltager :)

- Anders Østergaard

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHasbro gaming

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen