TTS Vægttæppe til nakke og skuldre

"Mange børn, unge og voksne med kognitive vanskeligheder eller andre særlige behov, har ofte grundlæggende problemer med kropsbevidstheden. Det kan give en masse uro indeni, når hjernen ikke har helt styr på kroppens afgrænsninger. Det kan giver stor utryghed og frygt, og af den grund er følelsen af, at være omfavnet og tynget fra vægttæppet meget dejlig for lige netop disse personer..."

En anmeldelse af TTS Vægttæppe/Kugletæppe til nakke

Vi har været så heldige, at få lov til at teste og anmelde dette vægttæppe/kugletæppe til nakken på 1,4 kg. fra TTS. Vægttæppet til nakken er mørkegrønt på den ene side og mørkeblåt på den anden. Det fylder ikke så meget som et vægttæppe/kugletæppe til hele kroppen, det er derfor nemt at tage med, hvis man skal nogle steder hen.

Min store søn Marcus på 15 år, har bl.a. en autisme diagnose og han har derfor haft stor glæde af at teste dette vægttæppe til nakken.

Som solomor til to børn, hvor af Marcus har særlige behov, så har jeg selvfølgelig altid mange bolde i luften. Jeg har derfor overraskende nok også haft stor glæde af at bruge vægttæppet/kugletæppet til nakken. Vægten hjælper virkelig med at få kroppen til at falde til ro og med at skuldrene falder lidt ned.

Vægttæppet/kugletæppet til nakken er velegnet til børn eller voksne med uro og mange spændinger, både når problemerne har udgangspunkt i en diagnose, eller når det handler om, at det blot er svært at falde til ro i en presset situation.

Hvad hjælper et vægttæppe på?

Forskningen viser, at vægttæppet/kugletæppet til nakken kan hjælpe på:

  • Uro i kroppen
  • Angst og depression
  • ADHD og ADD
  • Autisme - fjerner ikke autismen, men gør dagen nemmere.
  • Koncentrationsbesvær
  • Stress symptomer
  • Udbrændthed
  • Indlæringsvanskeligheder

Alle disse lidelser eller udfordringer afhjælpes således, gennem en naturlig vækst i de gode kemiske stoffer i hjernen og i kombination med en reduktion af stress-stoffer.

Til børn og voksne med ADHD, kan et vægttæppe til nakken hjælpe på at sænke hjernens aktivitetsniveau.

Hyperaktivitet kommer ofte af en trang til at være mere fysisk aktiv, fordi personen ikke kan mærke sin krop og ikke er stimuleret nok fysisk. Gennem vægttæppets vægt, stimuleres kroppens muskel-ledsans og virker meget beroligende på hyperaktive børn og voksne.

Vægttæppet/kugletæppet til nakken kan også gøre en forskel for børn, unge eller voksne med angst eller nervøsitet. Angst og nervøsitet er et stadigt mere udbredt fænomen i Danmark. I dag er ca. 350.000 danskere diagnosticeret med angst – og det er uden de folk, der ikke ved at de lider af det. Angst kommer ofte af stressrelaterede situationer og kan føre til depressioner. Derfor er det enormt vigtigt at anerkende tendenserne og gøre noget ved det, det hjælper ikke bare at ignorere det.

Ét af værktøjerne, som bliver mere og mere udbredt i forskning er vægttæpper/kugletæpper til nakken eller til hele kroppen.

Stor glæde af dette vægttæppe

Selvom jeg er voksen og ikke har nogle diagnoser, så har jeg alligevel haft stor glæde af dette vægttæppe/kugletæppe til nakken.

1,4 kg lyder ikke af meget, men jeg synes faktisk det er helt passende, ikke for let og ikke for tungt.

Jeg har altid meget at se til og meget at tænke på, og jeg er ikke altid lige god til at huske mig selv. Jeg døjer en del med spændinger i skuldre og nakken, så jeg har derfor selv brugt dette vægttæppe til nakken rigtig meget. Når jeg sidder i sofaen og ser en film, så hjælper det mig med at slappe af i skuldre og nakke, jeg undgår derved diverse spændinger i kroppen.

Jeg kan tydeligt mærke, at jeg slapper bedre af med den vægt omkring nakken og skuldrene. Jeg har flere gange også brugt det imens jeg står og laver aftensmad.

Jeg føler virkelig, at jeg kan mærke en stor forskel efter at have brugt vægttæppet til nakken i nogle uger. Jeg er derfor ret overbevist om, at mange andre også kan få stor glæde af det.

Kognitive vanskeligheder og andre særlige behov

Mange børn, unge og voksne med kognitive vanskeligheder eller andre særlige behov, har ofte grundlæggende problemer med kropsbevidstheden. Det kan give en masse uro indeni, når hjernen ikke har helt styr på kroppens afgrænsninger.

Det kan giver stor utryghed og frygt, og af den grund er følelsen af, at være omfavnet og tynget fra vægttæppet meget dejlig for lige netop disse personer.

Dette vægttæppe/kugletæppe til nakken ville let kunne kombineres med vægttæppet/kugletæppet til hele kroppen, som også kan købes hos Legebyen.dk, der er endda to forskelligt vægtklasser, at vælge imellem.

Min store søn Marcus på 15 år, har diagnosen Infantil autisme. Han har grundet sin diagnose svært ved at forstå sin krop, finde ro, reagere på smerte, varme/kulde og lign. Han har derfor haft stor glæde af at kombinere både vægttæppet/kugletæppet til hele kroppen og delen der er specifikt til nakken.

Det hjælper ham med at slappe af og finde ro når han sidder og ser en film eller hvis vi spiller PlayStation. Marcus har også brugt vægttæppet til nakken, i forbindelse med hjemmeundervisningen. Ved at have de ekstra kilo hen over nakke og skuldre, har det hjulpet ham til at sidde stille og være koncentreret i længere tid ad gangen.

Han slapper simpelthen bedre af i sin krop og har ikke det samme behov, for hele tiden at flytte sig lidt eller ryste kroppen eller lign. Vægttæppet til nakken har derfor også gjort en forskel for Marcus.

Da det kun vejer 1,4 kg, har Marcus nemt kunne tage det med, når vi er taget på besøg hos bedsteforældre eller når vi har kørt en længere tur.

Vores vurdering af vægttæppet fra TTS

TTS Vægttæppet/kugletæppet til nakken, er herhjemme blevet brugt mere end tæppet til hele kroppen. Det til hele kroppen er varmere og nu er sommeren over os og det er derfor ikke til at holde ud at have et vægttæppe på hele kroppen i denne varme.

Her er tæppet til nakken meget bedre, da det selvfølgelig ikke er så varmt.

Jeg oplever også at Marcus ofte vælger det til nakken, fordi det kan bruges flere steder, han kan gå rundt med det og lave andre ting imens, eller bare sidde på en stol med tæppet på nakken. Hvorimod når man bruger det til kroppen, så vil det oftest være hvor man ligger/sidder i sengen eller sofaen.

Da disse vægttæpper/kugletæpper er så forskellige og egner sig til brug på forskellige måder, så vil jeg klart anbefale, at man vælger at købe begge slags.

Man behøver ikke have diagnoser eller særlige behov for at bruge et vægttæppe, de kan sagtens også gøre en forskel for folk uden diagnoser.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af TTS Kugletæppet

Læs også anmeldelsen af WhisperPhones

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTts

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen