TTS Kugletæppe anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: TTS | Vægt: 3,6 kg | Mål: 150 x 90 cm | Kategori: Særlige behov

"Vores mening om kugletæppet er virkelig positiv! Jeg var godt klar over, at min store søn ville få stor glæde af dette vægttæppe, men jeg havde ikke regnet med, at det ville gøre så stor en forskel for mig også. Kugletæppet er velegnet til børn og unge, der har brug for hjælp til at finde ro og slappe helt af. Det kan bruges både til at skabe ro midt på dagen, i stressende eller svære situationer eller til at falde i søvn med om natten. Vi kan uden tvivl anbefale dette vægttæppe, både til folk med og uden særlige behov. Pengene er virkelig givet godt ud!!!"

En anmeldelse af TTS vægttæppet på 3,6 kg

Vi har været så heldige at få lov til at teste og anmelde dette TTS vægttæppe på 3,6 kg.

Min store søn Marcus på 15 år har bl.a. en autisme diagnose og han har derfor haft stor glæde af at teste dette vægttæppe. Han har tidligere haft en kugledyne, men den kunne han ikke lide at bruge. Men dette vægttæppe bliver brugt flittigt.

Som solomor til to børn, hvor af Marcus har særlige behov, så har jeg selvfølgelig altid mange bolde i luften. Jeg har derfor overraskende nok også haft stor glæde af at bruge både vægttæppet til hele kroppen og det mindre og mere specifikke vægttæppe til nakken. Vægten hjælper virkelig med at få kroppen til at falde til ro.

Vægttæppet er velegnet til børn, der har brug for hjælp til at finde ro og slappe helt af. Det kan bruges både til at skabe ro midt på dagen, i stressende eller svære situationer eller til at falde i søvn med om natten. Det kan bruges lige præcis på det tidspunkt barnet har behov for det.

Det anbefales at små børn ikke sover hele natten med vægttæppet, men det er genialt til at hjælpe dit barn med at falde i søvn. - ligegyldigt om dit barn har særlige behov eller ej.

Når barnet er faldet i søvn, anbefales det at bytte vægttæppet ud med en dyne.

Vægttæppet er velegnet til børn over 36 kg

Vægttæpper må højst veje 1/10 af barnets vægt, så dette tæppe er altså velegnet til børn på ca. 36 kg. og derover, alt efter om tæppet er foldet sammen eller foldet ud. Hvis tæppet er foldet sammen, så vejer det selvfølgelig mere på det samme område.

Selvom tæppets vægt henvender sig mest til børn, så betyder det ikke at man ikke kan få stor glæde og gavn af dette tæppe som enten ung/voksen eller om man vejer mere end de 36 kg, eller man slet ingen diagnose har.

Mange børn og unge med kognitive vanskeligheder eller andre særlige behov har ofte grundlæggende problemer med kropsbevidstheden. Det kan give en masse uro indeni, når hjernen ikke har helt styr på kroppens afgrænsninger.

Det kan giver stor utryghed og frygt, og af den grund er følelsen af, at være omfavnet og tynget fra vægttæppet meget dejlig for lige netop disse børn.

Vægttæppets specifikationer

 • Vægttæppet måler 150 cm x 90 cm.
 • Det er grå på den ene side og rødt på den anden.
 • Vægttæppet er lavet af åndbart polyester og skal håndvaskes.

Det bliver nemmere at falde i søvn

Mange børn oplever, at det er meget nemmere at falde i søvn med et vægttæppe og at det giver ro i hovedet. Det gør også en forskel at bruge tæppet, hvis man bare sidder og holder en pause eller læser en bog. Vægttæppet er fyldt med små kugler, der er på størrelse med sandkorn. Disse kugler giver vægten til tæppet.

Vægttæppet vil holde din krop nede, uden at du føler dig mast, og trykket vil få kroppen til at udskille mere serotonin og melatonin. Internationale eksperter anbefaler kugledyner/vægttæpper til personer, der bl.a. døjer med søvnløshed, søvnproblemer og udbrændthed.

Forskere mener desuden, at ADHD, stress og andre mentale udfordringer kan mindskes ved brug af en kugledyne/vægttæppe, da vægten udløser en kemisk reaktion i centralnervesystemet, så der produceres mere melatonin (det stof det gør at du kan falde i søvn) og serotonin (hjernens naturlige lykkestof).

Vi ved alle, hvor ubehageligt det er at være i søvnunderskud. Lunten bliver kortere, koncentrationen bliver gradvist værre og værre, og selv de mindste opgaver kan virke helt uoverskuelige. Når følelsen af lykke også er lav og man samtidig har et højt niveau af kortisol i hjernen, så føles kroppen stresset, man begynder at ligge og vende/dreje sig i sengen om aftenen. Det kan faktisk virke som endnu et stressmoment, at man ikke kan falde i søvn.

Stress er indtil videre ikke anerkendt som en sygdom af WHO. På trods af det, er stress en stor del af samfundet i dag. Der er flere og flere danskere, der føler sig stressede mentalt.

Giver kroppen ro om natten

En kugledyne eller vægttæppe giver kroppen ro om natten og hjælper til en bedre kvalitetssøvn. Derudover sænkes kortisolniveauet i kroppen. Kortisol er bedre kendt som stress-hormonet, og selvom kortisol er livsnødvendigt, er det farligt med en for høj forekomst i en længere periode og det er sådan, stress fremkommer.

Søvn og afslapning er de to største, beviste værktøjer, der naturligt sænker kortisolniveauet og her kan vægttæppet eller en kugledyne hjælpe.

Forskning fra bl.a. Australien, Sverige og USA viser, at kugledyner/vægttæpper har en positiv effekt på børn og voksne med mentale udfordringer. Uanset om der er tale om ADHD, autisme, søvnløshed, stress eller angst, er forsøgspersonerne, der brugte en kugledyne eller et vægttæppe i bedre humør, roligere og sover langt bedre efter en kort periode. Hvilket virkelig er fantastisk. Tænk at et vægttæppe kan gøre så stor en forskel for så mange mennesker!

Vægttæppet kan også bruges som et almindeligt tæppe, også selvom man ikke har nogle mentale udfordringer.

Rart og beroligende

Jeg bruger selv vægttæppet nogle gange, når jeg ligger i sofaen og ser en film. Det er virkelig rart og meget beroligende at have det på. For nogen børn og voksne med ADHD kan et vægttæppe eller et vægttæppe til nakken, hjælpe på at sænke hjernens aktivitetsniveau.

Hyperaktivitet kommer ofte af en trang til at være mere fysisk aktiv. Mange personer med ADHD kan ikke mærke deres egen krop og er ikke stimuleret nok fysisk. Gennem vægttæppets vægt oplever man dybe tryk, der fungerer som en dyb massage. Det kan virke meget beroligende på hyperaktive børn og voksne.

Ca. 10% af danskere lider af kronisk søvnløshed. I disse tider, bliver kroppen udsat for mere skærmtid om aftenen og i løbet af dagen. Det blå lys fra skærmene nedsætter produktionen af melatonin (det stof der gør at vi kan falde i søvn) i hjernen. Søvnløshed er et stort problem, da det kan have give både psykiske og fysiske konsekvenser, hvis der ikke bliver taget hånd om det i tide.

Det bliver også mere og mere udbredt i børneinstitutioner i Danmark, at pædagogerne kan tilbyde børnene at sove med et vægttæppe. Det tyder på, at børn, der har en urolig nat og derved vågner i løbet af natten, kan sove hele natten, hvis de får hjælp fra et vægttæppe.

Forskningen viser at vægttæpper/kugledyner kan hjælpe på:

 • Uro i kroppen
 • Søvnløshed
 • Søvnbesvær
 • Træthed
 • Angst og depression
 • ADHD og ADD
 • Autisme - fjerner ikke autismen, men gør dagen nemmere.
 • Koncentrationsbesvær
 • Stress symptomer
 • Udbrændthed
 • Urolige ben (RLS)
 • Indlæringsvanskeligheder

Alle disse lidelser eller udfordringer afhjælpes således gennem en naturlig vækst i de gode kemiske stoffer i hjernen og i kombination med en reduktion af stress-stoffer.

Vores vurdering af TTS vægttæppet

Vores mening om TTS vægttæppet er virkelig positiv! Jeg var godt klar over, at min store søn ville få stor glæde af dette tæppe, men jeg havde ikke regnet med, at det ville gøre så stor en forskel for mig også.

Det er virkelig rart at bruge dette tæppe og det kan kombineres med vægttæppet til nakken, som vejer 1,4 kg. Dette hjælper dig med at slappe af i skuldrene, hvis du har nogle spændinger. Det kan selvfølgelig også købes hos Legebyen.dk.

Vi kan uden tvivl anbefale dette vægttæppe, både til folk med og uden særlige behov. Pengene er virkelig givet godt ud!!!

- Carina Lund

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTts

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen