Ravensburger Puslespilsmåtte anmeldelse

Alder: Anbefales fra 12 år | Størrelse: Til puslespil med 300 - 1500 brikker | Mærke: Ravensburger | Miljø: Bæredygtig emballage af FSC-certificeret pap

"Generelt er jeg bare virkelig stor fan af både puslespilsmåtter og sorteringsæsker. Denne udgave fra Ravensburger får også mine anbefalinger, hvor fordelen klart at muligheden for at skille det ad, når det ikke er i brug. Kvaliteten af måtten er god, og elastikkerne er nemme at håndtere, fordi de er syet sammen til en ring man bare sætter ned over. Super nem måde at opbevare sit puslespil på..."

En anmeldelse af Ravensburgers STORE puslespilsmåtte

Jeg har testet en puslespilsmåtte fra Ravensburger, som passer til puslespil i størrelsen 300 brikker til 1500 brikker. Sættet består af en tynd sort filtmåtte samt et blåt plastrør der samles af 8 dele samt 2 elastikker til at holde det hele samlet.

Selve filtmåtten har en størrelse på 110 cm x 66 cm, og den er virkelig nem at håndtere på spisebordet, fordi den ikke er kæmpe stor.

Første gang jeg skulle samle plastrøret synes jeg ikke det var super nemt, så jeg nåede faktisk at tænke, at jeg er meget mere til de faste rør, som puslespilsmåtter også fås med. Men da jeg først gennemskuede systemet, hvor man først klikker to dele sammen til et lille rør, og så får det skruet sammen med et andet rør, så var det lige ud af landevejen at få røret gjort færdig.

Da jeg havde fået samlet røret, prøvebygget et puslespil og skulle pakke måtten sammen igen, så blev jeg vild med at røret kommer i samlesæt. Det er jo meget nemmere at opbevare det på lidt plads, når man ikke har gang i et puslespil.

Jeg skiller blot røret ad i de otte dele, folder måtten sammen og putter det hele tilbage i kassen igen. Så har selve kassen en størrelse som et almindeligt brætspil eller puslespilsæske, der er lige til at stille ind på en hylde. Det er mega optur, når man som mig har temmelig mange puslespil og tilbehør til det, at det så er nemt at opbevare på lidt plads.

Når man er ved at bygge puslespil og har et liggende på selve filtmåtten, så er røret dejlig stabilt og nemt at stille bag en dør eller ligge oven på en reol. Denne måde at opbevare det på kan man selvfølgelig også vælge selvom man ikke lige har et puslespil i gang. Selve røret holder meget bedre sammen end jeg havde troet, så alt i alt en meget positiv oplevelse med et rør i mindre dele.

Filtmåtten har to forskellige overflader at bygge på. På den ene side er den blød og lettere lodden, mens den anden side er mere glat og ru på en og samme gang. Oprindelig tror jeg at det er tænkt at man skal bygge på den lodne bløde side, men jeg har prøvet at bygge på begge sider og begge dele kan lade sig gøre. Det eneste jeg vil sige at fordi filtmåtten er forholdsvis tynd, så er det lidt sværere at håndtere ved sammenrulning end andre lidt tykkere måtter jeg har prøvet.

Puslespillet kan også godt glide lidt på den lodne bløde side, hvis man ikke passer på. Men det kræver blot lidt øvelse at rulle sammen, så fungerer det rigtig godt, og fordelen ved at det nemt bevæger sig er, at man nemmere kan flytte rundt på dele af puslespillet eller hvis man har bygget små sessioner som så skal bygges sammen. På den ru og glatte side hænger brikker noget mere i, så der er det ikke så nemt at rykke rundt på det, men det er en smule nemmere at rulle sammen.

I virkeligheden handler det om at man i sammenrulningen løsner et par brikker hist og pist så det lapper lidt ind over hinanden. Men jeg har mødt flere som har opgivet at bygge på måtter, fordi de synes det er træls at rulle sammen, og jeg vil sige at man ikke må give op, for når man først fanger fidusen giver det virkelig en god fleksibilitet at kunne pakke puslespillet væk eller tage det med på ferie.

Sammen med selve puslespilsmåtte har jeg også haft mulighed for at teste Ravensburgers sorteringsbakker til puslespil fra 300-1000 brikker, og for at være helt ærlig havde jeg ikke de store forventninger til dem, fordi jeg ikke synes jeg har manglet dem. Men jeg er blevet virkelig positivt overrasket, og nu vil jeg slet ikke undvære dem, når jeg bygger.

Jeg bygger oftest over nogle dage, og ind imellem tager jeg også et puslespil i sommerhus, og hold nu fast hvor er det fedt at kunne putte de brikker man allerede har sorteret i bakkerne, putte bakkerne i æsken, og så pakke det hele ud efter bilturen, hvor alt ligger der hvor det skal.

Generelt er jeg bare virkelig stor fan af både puslespilsmåtter og sorteringsæsker. Denne udgave fra Ravensburger får også mine anbefalinger, hvor fordelen klart at muligheden for at skille det ad, når det ikke er i brug. Kvaliteten af måtten er god, og elastikkerne er nemme at håndtere, fordi de er syet sammen til en ring man bare sætter ned over. Super nem måde at opbevare sit puslespil på.

- Nina Bay Jensen


Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilRavensburger

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen