TTS Kridttavle Blomster anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mål: 100 x 80 cm | Materiale: Plast | Antal: 1 sæt med 5 stk | Mærke: TTS | Farver: Rød, Gul, Blå, Orange og Rosa

"Der skal overhovedet ikke herske tvivl om, at jeg elsker blomster-kridttavlerne! Ikke nok med at de indbyder til masser af leg og kreativitet, så giver de endda haven et nyt look! De giver farve og liv i haven. Dejlige skønne farver. Børn tiltrækkes af farver - og derfor er det oftest også kridtavlerne børnene søger imod i haven..."

En anmeldelse af blomster-kridttavlerne fra TTS

Er du også træt af misfarvede grimme fliser, når dine børn igen igen har overtegnet indkørslens fliser med masser af gadekridt? Så er du nødt til at læse videre i denne anmeldelse af TTS's fantastiske og geniale kridttavle-blomster!

Vi har været så heldige, at vi har fået lov til at se nærmere på disse smarte kridttavler, som er udformet som blomster - og anbefales til udendørs brug!

Til alle børnefamilier med have og hegn er her et køb I ikke kommer til at fortryde. Det er nu slut med kridttegninger på alle jeres havefliser! Og slut med spor over hele stuegulvet af kridt fra børnefødder, der har samlet fine pastelfarver op fra terrassens fint malede fliser!

Indeni pakken

Her får du en pakke med de fine kridttavle-blomster! De er G E N I A L E.
Kridttavle-blomsterne sætter man op på havens hegn - lige i børnehøjde. De giver det kedelige havehegn et frisk pust og lidt nye friske farver i haven. Der er 5 kridttavler i pakken og der medfølger strips til at sætte dem fast med: Det er super nemt at sætte dem fast, og så snart de er sat fast på hegnet, så bliver de siddende.

Der er lavet små huller i blomsterne som stripsene kan trækkes igennem. De er lavet på forhånd, så det kræver absolut ingenting at sætte de smarte kridttavler op. Det er lige til, at gå til! Hullerne kan selvfølgelig også bruges til skruer, hvis man vil bore krittavlerne op indendørs, eller inde i et legehus eksempelvis.

Jeg kan godt lide konceptet med at tavlerne bliver sat op på hegnet i haven. De fylder mindre end den stå-tavle fra Ikea, som vi har haft stående indendørs. Den fyldte meget og blev ofte flyttet rundt på, når den viste sig at stå i vejen.

Kridttavle-blomsterne har endnu en god egenskab. Den er rar for børnene at stå ved, når de skal tegne eller skrive. Det er langt bedre for kroppens holdning at stå op med ret ryg, end at skulle bukke sig ned og tegne på fliserne i indkørslen. Ved tavlerne kan barnet stå i en "sund" position og tegne og male, uden at få ondt i ryg og lænd.

Kridttavler er sådanset også et bæredygtigt valg. Når børnene tegner på kridttavler, kan de selvfølgelige viskes rene for kridt og bruges igen og igen. Det kommer til at spare dig for alverdens pakker papir, som ellers ville være blevet brugt.

Det er også godt for børnene at komme udendørs og få noget frisk luft. At tegne udendørs er også med til at skærpe barnets sanser, når der høres lyde fra naturen og duftes naturlige dufte fra blomster og træer.

Kan klare alt slags vejr

Kridtavle-blomsterne er fremstillet af plast, så de kan holde til at hænge udendørs i alt slags vejr. Der er ingen grund til at tage dem ind til vinter. Bare lad dem hænge og så vil de være klar til det kommende forår. Tavlerne rengøres let med en våd klud.

Nu har mine blomster hængt på hegnet i et par uger - man kan ikke se at der både har været storm og skybrud. De er lige så pæne som nye. Og det er dejligt med legetøj der holder farven og ikke hurtigt ser træls, brugt og halvråddent ud.

Jeg synes både det er dejligt og en smule vigtigt, at legetøj er så vedligeholdelsesfrit som muligt - det er træls med legetøj der er jordslået og ikke er indbydende, og som mor til to drenge og dagplejer, så bliver der leget mange timer om dagen med alt slags legetøj, og det skal legetøjet gerne kunne holde til - og det kan blomsterne helt bestemt.

Disse kridttavler kræver absolut ingen vedligeholdelse overhovedet, alt der skal bruges er en våd klud for at få kridtet af tavlen og så er de ligeså fine som nye.

Blomsterne mister ikke farven med tiden, heller ikke af sne, slud og regn - det er perfekt. Faktisk kommenterede min mand, at han synes det pyntede haven og gjorde at den så meget mere indbydende ud! Han plejer ellers ikke altid at være helt oppe og køre over legetøj, men her var han faktisk imponeret! Måske fordi det så ikke går ud over fliserne på terrassen? Det ved jeg ikke ?

Blomsterne er så indbydende med de flotte farver, at børnene helt automatisk drages mod blomsterne med kridt i hånden og fliserne ved terrassen glemmer de hurtigt alt om...

Størrelsen på tavlerne er 100 x 80 cm. De kommer 5 stk. i en pakke i farverne; rød, gul, blå, orange og rosa. Blomster-tavlerne har endda vundet 2. pladsen (Sølv) ved "Practical Preschool Award" i 2011 (i kreativ leg kategorien).

Legen med kridt og kridttavler

Kridttavlerne er i flotte og indbydende farver, der springer direkte i øjnene hos alle børn og ja, faktisk alle aldre.

De indbyder til mange timers kreativ leg og læring! Og så giver det simpelthen haven et helt andet udtryk, end blot en have med et småkedeligt hegn. Området omkring tavlerne bliver hurtigt meget attraktiv for alle børnene der kommer her i min dagpleje.

Herhjemme har Lasse på 7 år brugt dem til at skrive tal på, lave regnestykker og skrive små beskeder til mor og far - øve alfabetet og meget mere!

Felix derimod har udforsket sin kreative side og tegnet alt hvad han har spottet i haven - det kunne være fuglen der sad i græsset, eller solen der skinner. Og selvom det ikke ligner en fugl eller en sol, så vokser vores skønne børn jo lige 10 cm når de stolt fortæller, at det er en fugl eller noget andet spændende de har tegnet!

Jeg har personlig selv brugt tavlerne til små beskeder i forbindelse med mit arbejde som dagplejer.

Uanset alder eller højde, så kan kridttavlerne bruges. Vær dog opmærksom på, at børn under 3 år ALTID skal være under opsyn, når der leges med kridt. Tavlekridt og gadekridt må helst ikke ende med at komme i børnenes munde.

Vores havehegn er placeret med en vinkel på hegnet, så vi har sat blomsterne op på begge sider og det har betydet, at vi har kunnet lege kreative lege også. Jeg har tegnet en ting fra haven på min tavle og Lasse ligeså... Så gælder det ellers om at gætte hvad man hver især har tegnet, uden at kigge på hinandens tavler. Det har vi brugt enormt lang tid på! For hver dag der går, jo bedre bliver alle til at tegne ?

Her hos os har bedsteforældrene endda også været med til at tegne. Bare fordi man er i 70erne betyder det jo bestemt ikke, at man ikke kan folde sine kreative evner ud! Det er som om, at alle lige skal hen forbi tavlerne og sætte sit eget præg - og det er bare fedt, at uanset alder, så får tavlerne den kreative side frem havens besøgende.

Smukke farver

Når vi tager legetøj i brug, så er det enormt vigtigt for mig at det er sjovt at være i gang med, at man kan se ideer blot ved øjekast og at man kan blive inspireret til legen uden at skal tænke for meget over hvordan man skal gribe legen an, at børnene kan holdes aktiveret i længere tid end 5-7 minutter, da det også er vigtigt for børn at lære at holde fokus i længere tid og koncentrere sig i den enkelte leg og kunne fordybe sig, samtidig skal det være nemt at gå til, men der må også gerne være læring i børns leg, da børn lære gennem legen og at have ting i praktisk.

Blomsterne giver også en kæmpe mulighed for læring. Vi øver farverne på blomsterne - snakker om hvad de forskellige farver hedder, og fx den blå blomst har samme farve som den blå himmel. Det samme gør sig gældende når vi tegner på tavlerne - der koordinere vi også hvilken farve vi bruger. Den gule farve på den gule blomst, den blå farve på den blå blomst osv.

På den måde lære børnene at koble farverne sammen og se sammenhængen mellem eksempelvis gul kridt, gul sol og gul blomst.

Vi har også snakket meget om hvordan man laver andre farver? Altså hvordan man kan blande farverne sammen - alt sammen ting der er leg for børn og alligevel læring.

Vurdering af TTS blomster-kridttavlerne

Der skal overhovedet ikke herske tvivl om, at jeg elsker blomster-kridttavlerne! Ikke nok med at de indbyder til masser af leg og kreativitet, så giver de endda haven et nyt look!

De giver farve og liv i haven. Dejlige skønne farver. Børn tiltrækkes af farver - og derfor er det oftest også kridtavlerne børnene søger imod i haven hver eneste dag. Det er klart børnenes favorit legetøj i haven og der hvor der bruges allerflest timer.

Tavlerne har en perfekt størrelse. De er hverken for store eller for små - men passer godt til en tegning, små beskeder osv.

Jeg synes også at det er smart, at de er formet som en blomst - der er stilk på, så de kan stå helt nede ved jorden. På denne måde passer de lige i børnehøjde og det ligner en blomst der er vokset op af hegnet. Jeg synes virkelig at der er tænkt over designet helt ned til mindste detalje! Det er jeg vild med.

Jeg er generelt bare vild med hele konceptet med kridttavle-blomsterne. Som børnefamilie er det en pakke jeg virkelig gerne vil anbefale til andre forældre. Specielt hvis man er træt af kridt på hele terrassen eller indkørslen, og hvis man alligevel har noget lidt kedeligt hegn i haven, så kan blomsterne her virkelig gøre en forskel for havens udtryk.

Det gør SÅ meget ved haven, meget mere indbydende og frisk at se på og herhjemme er vi SÅ vilde med dem. Jeg vil VIRKELIG anbefale jer at kigge nærmere på kridttavlerne. Det tror jeg simpelthen ikke I vil fortryde et sekund! :-)

- Sarah Dam Grønbæk.

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTts

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen