Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca 15 - 30 min | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Antal: 1 spil i æske |
"Vi har været rigtig underholdt hver gang Triominos Junior er blevet fundet frem fra spil reolen, og vi spiller gerne spillet i lang tid. Mateo mister ikke interessen for spillet, men vi kan også mærke på ham at han synes det er rigtig spændende, at være en del af et spil - som han også kan forstå. De mange trekantede brikker og guldmønter er alle produceret i slidstærkt og kraftigt pap, hvilket gør at Mateo hverken kan komme til at bøje kanterne på brikkerne eller ødelægge guldmønterne..."
En spilanmeldelse af Triominos junior
Vi er rigtig glade for at spille lærerige spil sammen med vores søn, Mateo, der snart fylder 4 år. Lige for tiden er vejret trist og koldt udenfor, så mange timers leg udendørs bliver det ikke til. Vi har heldigvis en varm stue og et stort spisebord, hvor vi nyder at spille lærerige brætspil sammen, hele familien.
Vi besluttede os en kold januar dag for at kigge nærmere på spillet: Triominos Junior fra Goliath Games. Den trekantede æske var noget der virkelig fangede vores interesse, og æsken er samtidig super sjov at have stående på spil reolen.
Vi var spændte og kunne ikke vente med at komme i gang med Triominos Junior spillet.
Det praktiske om Triominos Junior fra Goliath Games
Triominos Junior er anbefalet fra + 5 år, og er for 2-4 deltagere. Vi har i gennemsnit brugt omkring 25 minutter på hvert spil, og vi har spillet som minimum 2 spil i træk.
Indhold du får med til spillet:
● 60 mønter
● 36 talbrikker
● 4 brik holdere
● 1 joker
● 1 hæfte med spilleregler
De forskellige brikker er produceret i slidstærkt pap, og brik holderne er produceret i plast. Det store hæfte med spilleregler beskriver hvordan du kan spille spillet på to forskellige måder, der er samtidig illustrationer om hvordan man spiller spillet korrekt.
Der er rigeligt med plads til de forskellige dele i den trekantede spille æske, som er opdelt i forskellige rum.
Sådan spiller man Triominos Junior fra Goliath Games
Der er to forskellige niveauer - afhængig af alder - hvorpå man kan spille spillet på.
Niveau 1 anbefales fra +5 år:
Alle trekanterne lægges på bordet med tal siden nedad, og hver spiller tager i alt 5 brikker og placere dem i kortholderen. Hver deltager får tildelt 4 guldmønter. Det er nu deltagernes opgave at matche brikkerne med hinanden. Da hver brik er en trekant, er hvert hjørne udsmykket med en farve og et tal.
Farver og tallene på brikkerne skal de andre deltagere prøve at matche på skift. Det er vigtigt at brikken der bliver lagt skal matche farverne og tallene på brikken, der i forvejen ligger på bordet. Brikkerne må hverken sættes skævt på, eller kun matche “halvdelen” af den anden brik. Det er altså med at holde tungen lige i munden!
Hvis en deltager kan matche en af de andre brikker på bordet, vinder deltageren en guldmønt. Kan deltageren ikke matche en af de andre brikker på bordet, skal deltageren af med en guldmønt og trække en brik.
Spillet slutter når en deltager har lagt alle sine brikker (eller den sidste brik er taget fra bunken), og så tælles guldmønterne sammen. Deltageren med flest guldmønter vinder.
Niveau 2 anbefales fra +6 år:
Niveau 2 spilles næsten på præcist samme måde som niveau 1, med få undtagelser.
I denne udgave skal deltagerne ikke bruge guldmønterne, men i stedet tælle deres point sammen på brikkerne deltagerne ligger. Hvis en brik har tallene: 3, 5, 2, lægges disse tal sammen, og så er brikken = 10 point værd.
Spillet slutter når en deltager har lagt alle sine brikker (eller den sidste brik er taget fra bunken), og så tælles alle pointene sammen. Deltageren med flest point vinder.
Der er altså to sjove muligheder for, hvordan man kan gribe spillet an!
Vores oplevelse med Triominos Junior fra Goliath Games
Vi var noget spændte på at finde ud af, hvordan Mateo ville gribe spillet an. Vi var på forhånd klar over at han var en smule for ung, da den anbefalede alder til spillet er +5 år. Den aldersmæssige begrænsning har flere gange ikke været en forhindring for Mateo, og vi blev også positivt overraskede denne gang!
Mateo var meget interesserede i den trekantede spilleæske, og han åbnede den lige så snart den blev sat på spisebordet. Spilæsken indeholdte ark med de forskellige brikker og guldmønter, som Mateo gik i gang med at prikke ud. Det fik Mateo en masse sjov ud af - og inden længe - var vi klar til at spille Triominos Junior spillet.
Vi forklarede Mateo reglerne, og hurtigt fik vi alle sammen trukket 5 brikker hver. I den første runde viste vi Mateo at tallene og farverne skulle matche hinanden, på de samme sider af hver brik.
Mateo opfangede lynhurtigt måden at spille spillet på, og så gik vi ellers i gang med at spille en masse runder. Vi var alle sammen (Mateo, mor og far) super underholdt, og snakken om tal og farver blev hurtigt en naturlig del af spillet.
Til sidst i spillet fik Mateo lagt sin sidste brik, hvilket betød at vi skulle tælle alle vores guldmønter sammen. Mateo kom på en flot førsteplads, efterfulgt af far på andenpladsen og mor på tredjepladsen.
Da Mateo havde fejret sejren, spurgte han om vi ikke kunne spille et spil mere. Det syntes vi lød som en rigtig god ide, og så gik vi i gang med 2. spil af Triominos Junior spillet.
Vores vurdering af Triominos Junior fra Goliath Games
Vi har været rigtig underholdt hver gang Triominos Junior er blevet fundet frem fra spil reolen, og vi spiller gerne spillet i lang tid. Mateo mister ikke interessen for spillet, men vi kan også mærke på ham at han synes det er rigtig spændende, at være en del af et spil - som han også kan forstå.
De mange trekantede brikker og guldmønter er alle produceret i slidstærkt og kraftigt pap, hvilket gør at Mateo hverken kan komme til at bøje kanterne på brikkerne eller ødelægge guldmønterne. Det er et kæmpe plus da mindre børn ikke altid tænker over, at de forskellige elementer i et spil skal kunne holde i lang tid.
Triominos Junior fra Goliath Games har budt på en masse timers sjov underholdning, og en helt naturlig interesse for tal hos vores søn.
- Camilla Jakobsen
Læs også spilanmeldelsen af Safariskolen
Læs også spilanmeldelsen af Nathan Farver & Sortering læringsspil
Læs også spilanmeldelsen af Little Red Riding Hood