Nathan Portræt Piktogram spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 20 min. | Spillere: For 1 - 8 deltagere | Producent: Nathan | Produktionsland: Frankrig

"Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan, er i vores øjne er helt perfekt læringsspil. Det har absolut alt hvad vi forventer af et læringsspil, og kvaliteten er helt i top. Vi er rigtig glade for når læringsspil går hen og bliver underholdende, og skiller sig ud. Portræt Piktogram læringsspillet kan spilles på flere forskellige måder, og samtidig kan spillet benyttes i “fri leg”, hvor barnet kan skabe sine egne portrætter - ud fra sin fantasi..."

En anmeldelse af Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan

Vi har sammen med vores 3-årige søn, Mateo, afprøvet; Portræt Piktogram læringsspillet fra franske Nathan. Vi har tidligere stiftet bekendtskab med læringsspil fra Nathan - og vi vidste derfor at de er eksperter i at skabe underholdende, spændende og læringsrige spil til de mindste.

Det praktiske om Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan

Portræt Piktogram læringsspillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 1 - 8 deltagere. Vi har i gennemsnit spillet fremme 20 minutter af gangen.

I spillet medfølger:
● 16 portrætter
● 48 ark til skabelsen af portrætter
● 1 vejledning

De 16 ark med portrætter er produceret i slidstærkt pap, og er tosidet. På den ene side af arket er en opgave der viser, hvilke forskellige ark barnet skal bruge til skabelsen af det korrekte portræt. Den anden side af arket viser den korrekte løsning af opgaven - det er derfor selv muligt for barnet - at kunne rette eventuelle fejl.

De 48 ark er produceret i tykt og slidstærkt pap. Det er dejligt at arkene er så robuste. Det gør at barnet på ingen måder kan komme til at bøje eller ødelægge dem. Det er virkelig optimalt da spillet hurtigt, ville blive ødelagt uden de mange muligheder.

Den medfølgende spillevejledning er kort og god. Vi har ikke været i tvivl om formålet med spillet - eller hvordan det skulle spilles - på noget tidspunkt.

Sådan spiller man Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan

Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan - går i bund og grund ud på - at skabe portrætter. Portrætterne skabes ved hjælp af opgaver (piktogrammer), der viser barnet hvilke forskellige ark der skal bruges, for at løse de forskellige opgaver.

De forskellige ark med portrætter er delt op i 3 sværhedsgrader. De første ark med portrætter viser hvilken frisure, øjenfarve, ansigtsudtryk, og om personen har skæg eller ikke har skæg. I denne sværhedsgrad skal barnet blot følge opgaven, og finde de tilhørende ark, der til sidst vil danne det korrekte portræt.

De forskellige opgaver er delt op i bokse, og består af;
● De øverste bokse viser hvilken frisure og hårfarve portrættet har/ikke har.
● De midterste bokse viser hvilken farve øjne portrættet har/ikke har, og om personen bruger briller (og hvilken farve brillerne har).
● De nederste bokse viser om personen er glad eller sur, og om personen har/ikke har skæg (og hvilken farve skægget har).

De to frisurer vi bliver introduceret til i spillet, er krøllet hår og glat hår. Der kan vælges mellem to forskellige hårfarver, nemlig; mørkt og lyst hår.

De to øjenfarver vi bliver introduceret til i spillet, er i farverne blå og brun. Nogle af portrætterne har briller i forskellige farver, andre har ikke.

De to andre sværhedsgrader viser hvad portrættet ikke skal indeholde, og her skal barnet (ud fra de forskellige muligheder) selv finde frem til den korrekte løsning på opgaven. Jo højere tallet i højre hjørne af opgaven er, desto sværere er opgaven. Det er derfor hele tiden muligt at gøre udfordringen en lille smule mere sværere, i takt med at opgaverne eventuelt bliver for nemme for barnet.

Portræt Piktogram læringsspillet kan også gribes anderledes an, og kan spilles på forskellige måder. Det er kun fantasien der sætter grænser. Man kan som forældre bytte roller med barnet, og lade barnet (ud fra opgaven) forklarer hvilke ark der skal sættes sammen, for at danne det helt rigtigt portræt. Denne opgave er en god mulighed for at styrke barnets sprog, og få barnet til at formidle, det barnet ser på opgaven.

Barnet kan også selv skabe sine egne portrætter. Hvordan ser far ud? Har han skæg, mørkt hår og briller?

Hvilken farve har barnets øjne? Find spejlet frem, og lad legen fortsætte efter spillet!

Vores oplevelse med Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan

Da Mateo åbnede spilæsken, blev han mødt af en masse portrætter. Han tog hurtigt de forskellige portræt ark op, og begyndte at nærstudere dem. Vi begyndte hurtigt at snakke om de forskellige portrætter. Vi begyndte at øve ord som; øjne, mund, ører og hår, og snakkede om de forskellige øjen- og hårfarver vi stødte på.

Mateo tog hurtigt de forskellige ark, og begyndte at skabe sine egne portrætter. Han fik lavet et portræt af en blond mand, med grønne briller og som smilte. Mateo byttede stille og roligt ud på de forskellige ark - og pludselig havde manden mørkt hår, ingen briller og nu var han sur. Mateo fik lang tid til at gå med at pusle rundt med de forskellige ark, og fik skabt en masse forskellige portrætter.

Vi ville nu introducere Mateo for spillets regler, som i sin enkelthed er nemme at forstå. Vi sad i fællesskab med Mateo, og løste den første opgave. Mateo var hurtig til at forstå meningen med de forskellige opgavekort, og pludselig sad han selv og løste de forskellige opgaver. Opgaverne bliver sværere og sværere, jo længere man kommer ind i spillet.

Mateo var underholdt, og efter vi havde løst en masse opgaver - mente han, at det var mors tur til at lave portrætter. Vi blev hurtigt enige om at Mateo - med sine ord - fortalte mor, hvilke forskellige ark hun skulle bruge, for at skabe det helt rigtige portræt. Det var en super sjov måde - man også kunne spille spillet på. Vi fik startet spændende samtaleemner, og så fik vi grint en masse(!)

Vores vurdering af Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan

Portræt Piktogram læringsspillet fra Nathan, er i vores øjne er helt perfekt læringsspil. Det har absolut alt hvad vi forventer af et læringsspil, og kvaliteten er helt i top. Vi er rigtig glade for når læringsspil går hen og bliver underholdende, og skiller sig ud. Portræt Piktogram læringsspillet kan spilles på flere forskellige måder, og samtidig kan spillet benyttes i “fri leg”, hvor barnet kan skabe sine egne portrætter - ud fra sin fantasi.

Alle portrætkort og ark er produceret i slidstærkt materiale. Vi har haft spillet fremme mange gange, og vi kan stadig ikke se tydelige tegn på, at vi har haft spillet læringsspillet i mange timer efterhånden.

Vi har haft gode snakke om ansigtsudtryk, forskellige typer af skæg, hvorfor nogle bruger briller - og andre ikke gør, sjove frisurer, og hvor forskellige vi som mennesker egentlig er.

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen