Touché spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 30 min. | Spillere: For 2 - 6 deltagere | Mærke: Tactic

"Touché kombinerer kortspil og brætspil så du får det bedste fra begge verdner. Touché er flot og farverigt, og spiller man med sine børn er der også god læring i tal, former og mønstre. Jeg synes Touché er sjovere end sin populære fætter sequence, da det byder på mere taktik og man skal tænke lidt mere. Spillet har dog også et held-element der gør, at selvom man har lagt de bedste planer, så kan man blive overhalet når din modstander bruger en joker imod dig. Dette er smart nok når man spiller med børn så alle har en lige chance…"

En spilanmeldelse af Touché

Touché er nok et ord du kender mest fra fægtning, når spilleren rammer sin modstander rigtigt.
Men Touché er også navnet på et sjovt brætspil der overhovedet ikke er så udbredt som det burde være.

Touche kom frem helt tilbage i 1979, men er genoptrykt flere gange siden og med god grund. Den nuværende udgave er fra det kendte spilforlag Tactic og har vundet flere spil-priser blandt andet for bedste spil.

Touche er et 4 på stribe agtigt spil, men med meget mere strategi. Måske du har hørt om spillet sequence?

De to spil minder meget om hinanden men touché har flere elementer og er lidt mere udfordrende. Det jeg prøver at sige er, at kan du lide at spille sequence vil du elske touché.

Touché er et spil for hele familien (fra ca. 8år) og kan spilles både individuelt eller i hold.

Touché er et spil der kræver god taktik, men også en smule held. Hvis du spiller dine kort rigtigt og danner de forskellige mønstre før din modstander, og samtidig prøver at sabotere modstanderen, ja så vinder du.

Målet er at samle 3 mønstre (Et kryds, en firkant og en linje) med sine pyramider på spillebrættet. Kortene bestemmer hvor du kan placere dine pyramider og hvis du er rigtig heldig trækker du en joker, der kan hjælpe med at trække sejren i land.

Hvad er der med i spillet

Spillet består af en spilleplade med billeder af alle kortene fra et almindeligt kortspil.

2 pakker spillekort (110 kort i alt)

210 pyramidebrikker (60 gule, 60, turkise, 60 lilla og 30 sorte)

Og en bog med spilleregler på 12 forskellige sprog, men bare rolig, de danske spilleregler fylder kun 2 sider og er hurtige at læse igennem og der er fyldt med billede eksempler for at øge forståelsen.

Det hele er lavet i flotte farver, både billeder, kort og brikker, det har helt klart pyntet at det hele opgraderet til en nyere udgave end dets forgængere.

Sådan spiller I Touché

I Touche gælder det om at være den person, eller det hold, der først danner 3 forskellige mønstre på spillepladen.

Det starter med du får 5 kort på hånden og hver runde skal du så sætte din pyramide på et af de to felter med dette kort, og derefter trækker du et nyt kort op.

Du skal så lave et mønster ud af dine pyramider, enten en firkant, en T-form eller en linje eller et kryds. Den samme formation må ikke laves 2 gange, så spillet bliver sværere og sværere når du til sidst er tvunget til at lave en af de sidste mønstre, selvom dine kort passer bedre til noget andet.

Et mønster må kun bestå af dine egne pyramider, dette betyder også du kan sabotere din modstander ved at sætte din pyramide midt i hans mønster, hvis dine kort tillader det.

Der er også jokere med i spillet. Hvis du er så heldig at trække en joker, kan du lægge din pyramide lige på det felt du vil. Du kan endda også bytte en modstanders pyramide ud med din egen.

Når det er lykkedes dig at lave et mønster færdigt med dine pyramider, skal du råbe TOUCHÉ!

herefter låses dine pyramider, og kan ikke længere fjernes. Dette gøres ved at de sorte pyramider stilles oven på, så det bliver synligt for alle at de ikke må fjernes. Runden er nu ovre og alle de andre brikker, foruden dem med sorte pyramider fjernes fra brættet og man starter forfra. Denne gang kan de felter hvor de sorte pyramider står så ikke bruges igen.

Vinderen af forrige runde, er den der starter næste runde og sådan forsætter spillet indtil den ene har lavet de 3 forskellige mønstre.

Det er også muligt at spille Touche i hold hvor spillerne fra samme hold skal samarbejde om at lave mønstrene. Dette gør det muligt at være op til 6 spillere.

Hvad er det Touché kan byde på?

Touché kombinerer kortspil og brætspil så du får det bedste fra begge verdner. Touché er flot og farverigt, og spiller man med sine børn er der også god læring i tal, former og mønstre. Jeg synes Touché er sjovere end sin populære fætter sequence, da det byder på mere taktik og man skal tænke lidt mere.

Det tager kun ca 30min at spille Touché, hvilket er helt ideelt til et spil med ungerne, og kan du ikke få nok kan man sagtens spille det flere gange i træk da hvert spil er forskelligt.

Spillet har dog også et held-element der gør, at selvom man har lagt de bedste planer, så kan man blive overhalet når din modstander bruger en joker imod dig. Dette er smart nok når man spiller med børn så alle har en lige chance.

Touché er både sjovt og underholdende og et spil der kan hives frem fra hylden og spilles igen og igen. Touché får helt klart mine anbefalinger.

- Michala Flacheberg

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen