Tikiri bidedyr anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 år | Mærke: Tikiri | Materiale: 100% Naturgummi |
Mål: (på krokodillen) L:10 x B:9 x H:5 cm.

"En god, spændende og lærerig leg handler om at tænke ud af boksen og bruge sin fantasi. Vi har haft stor glæde af at teste disse Tikiri bade-bidedyr af naturgummi, og de har været leget rigtig meget med, igennem det seneste halve år..."

En anmeldelse af Tikiris søde bidedyrs-baderangler

Tikiri Toys fra Sri Lanka er et brand, hvis hovedformål er, at skabe bæredygtigt legetøj i flot design, som bidrager til børns gode udvikling og samtidig er gode ved miljøet.

Tikiris produkter produceres således, at der udledes så lidt CO2 som muligt, samtidig med at der er tænkt ekstra meget på de mennesker, som arbejder med produktionen af legetøjet.

Tikiri holder stor fokus på etisk bæredygtig produktion med miljøvenlige og holdbare materialer, så som økologisk bomuld og naturgummi fra gummitræer.

Så leder du efter noget nyt legetøj til din lille guldklump, som du kan købe med god samvittighed, så er Tikiri altså et rigtig godt bud - her får du et godt og sødt design, et økologisk og bæredygtigt produkt, med stor respekt for kloden vi bor på.

Bidedyrene fra Tikiri er perfekte til baby og små børn

Tikiris biderangle/bidedyr/badedyr er lavet af naturgummi, der høstes fra gummitræer, med en 12-årig livscyklus.

Tikiris bidedyr er BPA og ftalatfri, hvilket vil sige at dit barn gerne må bide i de søde gummidyr.

Vores lille familie har igennem de sidste seks måneder testet disse Tikiri gummidyr, med andre ord er det Villads, som dengang var 6 måneder og nu for nylig er fyldt 1 år, der har testet de søde gummibidedyr/-badedyr, som også kan fungere som babyrangler.

100% Naturgummi

Jeg er som mor, meget opmærksom på hvilke indhold legetøjet som jeg præsenterer for Villads, det har. Disse gummidyr er lavet af 100% naturgummi og det at de ikke indeholder BPA og ftalater, er selvfølgelig også en god sikkerhed.

Legebyen.dk sælger 6 forskellige af disse søde Tikiri bidedyr. En gul giraf, en hvid og sort zebra, en lyserød flodhest, en grøn krokodille, en grå elefant og en brun løve.

Fælles for disse 6 søde gummidyr er, at de allesammen har en lille klokke indeni, så klokken afgiver en lyd når dit barn ryster gummidyret. De fine gummidyr kan dermed også bruges som en rangle.

En anden vigtig og fantastisk ting disse dyr har til fælles er, at de er støbt i en helform. Dette betyder at der ikke er huller i dyrene og at der af den grund ikke kan trænge vand og sæbe ind i dem. Desuden har snavs svært ved at sætte sig fast udenpå.

Det giver dyrene en rigtig god hygiejne og ingen mulighed for at skimmelsvamp kan vokse indeni dyrene, eller udenpå dyrene.

Dine nye venner gemmer ikke på gammelt badevand eller en masse bakterier. De er derfor perfekte at tage med i badet, hvis din lille baby ønsker selskab af sine nye venner.

Villads har fået lov til at teste 3 af Tikiris søde gummidyr

Den brune løve. Den er 10 cm. høj og 8 cm. lang. Den har et sødt glad ansigt og en fin stor manke. Mankens form og små hakker er rigtig gode for dit barn gummer, når tænderne er på vej. Naturgummiet gør, at du ikke skal være bekymret for om dit lille barn bider hul i disse figurer.

Villads har haft stor interesse for den brune løve. Den er dejlig at røre ved og nem at løfte for selv helt små baby fingre. Villads’ gummer klør rigtig meget i øjeblikket, han har derfor fundet ud af, at hvis han bider i løvens manke så hjælper det lidt.

Villads er også glad for lyden af klokken inden i.

Vi har også testet den super søde grønne krokodille. Den er 5 cm. høj og 9 cm. bred. Den er så fin og sød at se på. Den snor sig pga. den lange hale og det gør at Villads nemt kan holde fast i den og/eller bide i den. Krokodillen er Villads’ favorit, måske fordi den grønne farve fanger hans opmærksomhed eller måske fordi den ligger så godt i hans lille hånd. Men ihvertfald er det altid krokodillen han går efter som den første.

Krokodillen har ujævnheder på ryggen, og det gør, at den er dejlig at bide i for de ømme gummer.

Villads har haft krokodillen med i bad flere gange og det skaber stor glæde og masser af plask og grin. Jeg har altid været imod legetøj i badet, grundet alle de bakterier og skimmelsvamp, som bliver dannet inden i de mange slags badelegetøj der findes på markedet, så det at Tikiri gummidyrene er helt tætte, synes jeg er en kæmpe fordel!!

Krokodillen har nu fået en fast plads i badekarret.

Til sidst har vi også testet den søde tykke grå elefant. Den er 9 cm. høj, 11 cm. lang og 8 cm. bred.

Dette gummidyr er lidt tykkere og derfor lidt svære for de mindste børn, at holde fast i. Dermed ikke sagt at den ikke har interesse, for det har den bestemt.

Den grå elefant er blevet kastet meget med. Villads synes det er sjovt at kaste den ned på gulvet når han sidder i sin høje stol. Når den rammer gulvet, hører han lyden fra ranglen og heldigvis for mig, så laver gummi elefanten ikke skade på gulvet eller på sig selv efter disse kast.

Elefanten er selvfølgelig også lavet af blødt slidstærkt gummi, men Villads har svært ved at bide i den pga. størrelsen og fordi der ikke er andre ujævnheder end ørerne.

Tikiris gummidyr kan bruges i mange forskellige lege

Til sommer glæder vi os til, at de kan komme med udenfor i badebassinet. Der vil de kunne bidrage til mange timers sjov leg.

Til de lidt større børn kan dyrene også bruges til at lege savanne ude på græsplænen evt. med skåle med vand i, som vandhuller.

Man kan også fortælle de større børn historier om disse dyr, hvor man fortæller om deres farver og hvor de lever henne, og så kan man selvfølgelig lærer sit barn hvad dyret hedder og hvilken lyd de siger.

En god, spændende og lærerig leg handler om at tænke ud af boksen og bruge sin fantasi.

De søde gummidyr fra Tikiri styrker og stimulerer bl.a.

Mundmotorik, ved at dit barn bider i dyrene og sutter på dem, det er på sigt med til at udvikle sit barns sprog.

Hånd-øje-koordination.

Fantasien.

Kreativiteten.

Nysgerrigheden.

Følesansen.

Finmotorikken.

Vores mening om de søde bidedyr

Vi har haft stor glæde af at teste disse Tikiri bade-bidedyr af naturgummi, og de har været leget rigtig meget med i det seneste halve år.

De er nemme at tage med på farten fordi de ikke fylder ret meget.

Er man interesseret i godt og bæredygtigt legetøj til de helt små børn, så kan vi uden tvivl anbefale Tikiris gummidyr

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Tikiris økologiske tøjdyr

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTikiri

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen