Splendor spilanmeldelse

Alder: Fra 10 år | Spilletid: Ca. 30 min. | For 2 - 4 spillere

"Splendor er en nyklassiker inden for brætspil. Det har ligget højt på salgslisterne i mange år med god grund. Det er nemlig let at gå til, men samtidig indeholder det mange taktiske overvejelser, som gør det sjovt og udfordrende..."

Et hurtigt og enkelt spil som holder i længden

I det strategiske spil Splendor tager du rollen som en ny-startet ædelstens-købmand. Målet er at blive den mest prestigeøse ædelstenhandler, og det gør du ved at samle prestigepoint på forskellige måder. Den første, der får 15 prestigepoint, har vundet.

Enkle regler

I hver runde af Splendor samler du ædelstene og bruger dem på at udvikle din virksomhed. Du kan købe kort med skibe og ædelstensminer eller ansætte dygtige guldsmede for at vinde mere prestige end dine konkurrenter.

Prisen for forbedringer kan man se i nederste venstre hjørne på kortene. Og man skal tænke sig godt om, for ikke alle forbedringer, er lige gode handler.

I hver tur kan du vælge at gøre én af fire ting.

  1. Tage tre ædelstene i forskellige farver
  2. Tage to ædelstene i samme farve
  3. Købe et kort med dine ædelstene
  4. Eller reservere et kort, så det kun er dig, der kan købe det

Når du reserverer et kort, får du samtidig et stykke guld. Det fungerer som en slags joker, du kan bruge i stedet for hvilken som helst ædelsten, når du skal købe et kort senere.

Opbyg dit imperium

De kort, du køber, giver dig permanente fordele. Hvert kort viser nemlig en ædelsten, som du i hver tur fremover kan bruge, når du køber nye kort. Så kan du med tiden købe de dyrere kort, der giver flere prestigepoint.

Lige så stille og roligt bygger du et sæt kort, som gør det lettere for dig at få fat i alle de vigtige forbedringer, der bringer dig tættere på sejren. Men du skal samtidig holde godt øje med, at din modstander ikke kommer foran, for pludselig kan det gå stærkt.

Svære beslutninger

Selvom spillet er meget enkelt, har det som sagt en stor dybde. Man kan ikke bare nøjes med at tænke over, hvad man selv vil. Man er også nødt til at holde nøje øje med modstanderne. Nogle gange kan det for eksempel betale sig at reservere et kort, som du kan se, at dine modstander er ved at spare op til. På den måde kan du kaste grus i maskineriet for konkurrenterne.

Men hvordan får man så prestigepoint?

Nogle af kortene har hvide tal i øverste venstre hjørne. Det er prestigepoint. Hen ad vejen får du råd til bedre og bedre kort, som kan give helt op til fire prestigepoint. Og det bringer dig hurtigt meget tættere på de 15 point, du skal bruge for at vinde.

Du kan også få prestigepoint ved at tiltrække dig opmærksomheden fra en af de adelsmænd og adelskvinder, som er placeret oven for kortene. Det kræver dog, at du har ædelstene nok. For eksempel tre røde, tre blå og tre hvide. Og her kan du vel at mærke kun medregne de ædelstene, som er vist på de kort, du har købt. Med andre ord skal der meget til, men til gengæld giver det også meget prestige at få fat i en adelsmand

Kvalitet der kan mærkes

Da jeg åbnede Splendors æske blev jeg faktisk overrasket over, hvor godt det er lavet. Kort og brikker er i god kvalitet, og ædelstenene er ikke bare af pap. De er i stedet trykt på jetoner, der minder om dem, man bruger til et spil poker.

Det kan lyde som en uvæsentlig detalje, men det gør spillet lækkert at bruge, og det har meget at sige i forhold til, hvor tilfredsstillende det er at spille. Det giver en ekstra vægt bag hver handling. Og så betyder det selvfølgelig også, at Splendor holder til endnu flere års spil.

Den endelige dom

Vi modtog Splendor fra Legebyen.dk for to uger siden, og min kone og jeg har allerede spillet det syv-otte gange, selvom vi har mange andre sysler (og brætspil), som vi kan fylde vores aftener med.

Det vidner om et spil, der er svært at slippe. Det er sjovt, udfordrende og tilfredsstillende at spille og samtidig er det overstået på kun en halv time. Derfor er perfekt til at hygge med på en hverdagsaften.

Vi har endda prøvet varianter, hvor vi spiller til mere end 15 point, fordi det er sjovt at få lov til at se, hvordan man kan bygge videre på sit ædelstensimperium. Så vi kan kun give vores klare anbefaling til Splendor.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen