Klaps spilanmeldelse

Alder: Fra 7 år | Spilletid: 15 - 30 min. | For 2 - 4 spillere

Generelt om spillet

KLAPS er et nyere kortspil, der har indtaget scenen for danske spil. Spillet kombinerer velkendte elementer fra andre kortspil såsom UNO og Røvhul. Det falder i kategorien familiespil, da det er et kortspil, hvor langt de fleste kan være med børn såvel som voksne.

KLAPS er et spil, hvor du skal være opmærksom hele tiden. Selvom det virker som om, du er ved at vinde og kun har ganske få kort på hånden, så kan det tage en ny drejning på få sekunder via actionkort. Måske sidder du pludselig med din modspillers kort på hånden. Så man skal tænke sig nøje om, ellers får man pludselig KLAPS.

Det er den danske virksomhed Game Inventors, der står bag udgivelsen af KLAPS: Virksomheden blev stiftet tilbage i 2005 af Morten Skovhus og Martin Vinther Olesen, da de havde en mission om "at bringe gode brætspil i en høj kvalitet ud til danskerne", da de synes, at den danske brætspilsindustri stod i stampe.

Man kan vist roligt sige, at de er nået et godt stykke vej med denne vision. Udover KLAPS står de også bag udgivelsen af EGO-spillene, Partners, som jo af mange sammenlignes med Ludo – altså en nytænkning af en gammel klassiker.

Jeg tog KLAPS med på arbejde i dag og fik lynhurtigt nogle klaps af mine elever. Det er et spil, som lynhurtigt fangede de fleste, og der gik ikke længe før de selv sad med spillet og fik nye modspillere. Det var ret fedt at se, hvordan et så lille og simpelt spil kunne engagere så mange. Derudover fik de også trænet deres evne til at huske, observere og genfortæller reglerne.

Jeg tog KLAPS med hjem til mine søskende den anden dag, og også her var spillet en succes. De kunne hurtigt genkende trækkende med at lægge matchende eller højere kort på fra både UNO og Røvhul. Jokerkortet mindede dem om 10’eren og joker fra Røvhul. Det gjorde det let for dem at bygge bro mellem den nye viden og den allerede lagrede viden i hukommelsen.

Spillets komponenter:

Æsken indeholder:

66 KLAPS-kort

1 blok

1 kuglepen

Kortene er super rare at holde ved, de har en glat overflade, der gør det let at blande dem. De er relativt tykke, så de virker til at være af god kvalitet. De er lidt bredere end almindelige spillekort. Blok og pen gør det nemt at tage med på farten, så man ikke skal huske andet en æsken for at tage et hurtigt spil KLAPS.

Regelbogens tilgængelighed

Regelbogen består af nogle basale forklaringer om, hvad spillet går ud på og en oversigt over, hvad de forskellige actionkort går ud på. Det er en lille og kompakt bog, der er til at gå til. Jeg læste den på 5-7 minutter og kunne genfortælle reglerne til mine søskende og elever derefter.

Det vi blev i tvivl om undervejs, kunne vi bare slå op. Efter det første spil kunne mine elever reglerne og var i stand til at genfortælle dem, altså et ret simpelt men underholdende spil. Og med den kompakte æske det opbevares i, er det også lige til at tage med på farten.

Jeg glæder mig helt sikkert til mange flere spil KLAPS i fremtiden, da jeg er 100 på, at det er et spil der får plads i rejsekufferten fremover.

- Camilla Liv Pedersen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGame inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen