Spiral Tower kuglebane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1-4 år | Materiale: Miljøvenligt plast | Mærke: Quercetti | Antal: 1 kasse med 10 dele

"Alt i alt er Quercetti Spiral tower et fint stykke legetøj. For de helt små 1-årig vil det være en fascination blot at bruge kugle banen som den er og lade de forskellige farvede kugler trille igennem. For det lidt større publikum er tårnet rigtig fint til at bruge i andre lege. Det er en genistreg af Quercetti at lave legetøj som kan indgå i meget leg, fordi det ikke rigtig forestiller noget bestemt, og ingen regler rigtig har..."

En anmeldelse af Spiral Tower kuglebane fra Quercetti

Vores familie består af Mor, Jennifer som er er pædagog. Far, Kenneth der er servicechef og Cornelia på 2 år, som til daglig går i vuggestue og lever højt på fænomenet ’’enebarn’’.

Vi elsker alle at lege sammen og finde på fjollede nye lege og sammensætninger hele tiden, og legetøj der kan dette, sætter vi virkelig pris på.

Spiral tower kan bruges i mange forskellige lege og vi har brugt den både inde og ude.

Hvad er der i pakken?

I kassen kommer der 10 dele

  • 7 store farverige dele/ringe til kugle banen
  • 3 kugler i en god størrelse med farver og lyde.

Ingen regler, bare LEG

Ligesom Quercetti´s mosaik stifter har kugle banen den evne at kunne være en leg i sig selv, men ligeledes også en del af andre lege.
De store ringe til kugle banen udgør tilsammen et højt tårn som kuglerne kan kører igennem, hvilket er en fremragende leg/aktivitet i sig selv.

Hjemme hos os har vi også brugt banen som ”vandrutsjebane” i vores hjemmelavet lalandia bygget i lego, og tårnet har også været med i badebassinet udenfor, hvor der er blevet hældt både kugler og vand i gennem.
Kugle banen har været med i sandkassen, og jeg er sikker på den også ville gøre sig godt til en tur på stranden, hvor man både kunne sætte den solidt i sandet og lade vand og andre ting løbe igennem.

Praktisk og lidt udfordringer

Helt praktisk kan kugle banen bare skilles ad og tages med ligesom alt andet legetøj.
Den er let at samle og skille ad, men jeg tror ikke at de helt små på 1 år vil kunne samle den selv. Den skal ligesom gå i ”hak” for at den sidder rigtig.

Cornelia på snart 2 år kan i hvert fald godt have svært ved det, og skal altså bruge hjælp endnu. Kugle banen er i hård plast og kan derfor både bruges ude og inde. Den kan nemt rengøres og derfor kan man også let have den med i både sand og vand. Dog er kugle banen ret let og vælter let. Den har ingen bundplade eller lignende, som kan stabilisere den, så med en lille tumling med store bevægelser skal banen samles flere gange i løbet af en leg. Det kan være til stor irritation, når man har brugt langt tid på, at bygge en hel bane eller lignende.

Udfordrer kreativiteten

Dog er en ting helt sikkert og det er at formålet med legetøjet må være at man skal kunne udfordre og udfolde sine kreative evner. Kugle banen kan som nævnt blot bruges som den er, men dét at man kan inkludere den i så mange andre lege, gør den alligevel ret elskværdig.

Ved at legetøjet hverken forestiller noget, har nogle spilleregler eller kun virker på en bestemt måde, er man nødt til selv at finde ud af hvad man vil lege med det, samt bruge det til.

Med kugle banen er det muligt at lave høje konstruktioner, bygge et højt tårn, bygge et lavt tårn, træne farver og lade sig fascinere af når kuglerne kører igennem banen både med forskellige farver og lyde. Endnu engang er det kun fantasien der sætter grænser.

Kvalitet og sikkerhed

Legetøjet er alt sammen lavet af et hårdt plastmateriale og nærmest umuligt at slå i stykker.
Vores har været på gulvet mange gange, da det vælter let og har ikke en eneste skramme.
Det har ingen skarpe kanter og er stor i størrelsen, så selvom en 1-årige måske kunne finde på at komme det i munden, er det for stort til netop dette.

Der er desuden en rigtig god størrelse på kugle banens ringe, da de passer rigtig godt i den lille hånd og er lette at gribe om.

I disse Corona tider er dette legetøj også genialt, da det tåler og er nemt lige at tørre af med en klud efter leg.

Samlet vurdering

Alt i alt er Quercetti Spiral tower et fint stykke legetøj. For de helt små 1-årig vil det være en fascination blot at bruge kugle banen som den er og lade de forskellige farvede kugler trille igennem.

For det lidt større publikum er tårnet rigtig fint til at bruge i andre lege. Det er en genistreg af Quercetti at lave legetøj som kan indgå i meget leg, fordi det ikke rigtig forestiller noget bestemt, og ingen regler rigtig har. Ligesom deres mosaik stifter kræver det ikke meget ”tænken ud af boksen” før legetøjet er inkluderet i en anden og ny leg.

Til at starte med, var Cornelia helt ærlig ikke særlig imponeret, og hun blev meget sur over at tårnet hele tiden væltede, bare hun bukkede sig ned efter en kugle. Efter vi begyndte at finde kugle banen frem når vi byggede lego, og legede i pool og sandkasse, gav det en helt anden begejstring i øjnene på hende.

- Jennifer Sylvest

Læs også anmeldelsen af Quercetti Stift Mosaik Daisy Maxi

Læs også anmeldelsen af Quercetti Migoga Junior kuglebane

Læs også anmeldelsen af Quercetti Mandala Stift Mosaik

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjQuercetti

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen