Waytoplay vejbane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Rågummi, uden BPA, cadmium, PAH & ftalater | Mærke: Waytoplay

"Jeg er blevet positivt overrasket over de fleksible vejbaner, som nemt og hurtigt fangede interessen hos Villads. De bøjelige dele er i top kvalitet, hvilket selvfølgelig også gør, at de kan bruges når som helst og hvor som helst. Selvom banerne henvender sig til børn fra 3 år, så betyder det ikke, at yngre børn ikke kan have stor glæde af vejbanerne. Er du i tvivl, så vil jeg sige, at du skal vurdere ud fra dit barns interesse og udviklingsniveau. Jeg kan se, at Villads elsker Waytoplay banen og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det vil være et hit i flere år frem ad..."

En anmeldelse af Waytoplay - Vejens konge vejbane

Er du på udkig efter nyt sjovt legetøj, med en høj legeværdi, så er her et rigtig godt bud.

Vi har denne gang set nærmere på en Waytoplay bilbane.

Jeg kendte ikke mærket inden, af den grund viste jeg heller ikke, hvad jeg skulle forvente af disse vejbaner/bilbaner.

Da vi modtog Waytoplay

Da vi modtog vejbanen - Vejens konge, blev jeg overrasket over kassens vægt, den vejer noget mere end jeg havde forventet.

Vi vendte strakt bunden i vejret på kassen, så de 40 dele blev spredt ud på gulvet.

De 40 vejdele er ikke tunge hver for sig, de mindre børn kan sagtens samle og skille delene ad uden hjælp.

Vejbanen henvender sig til børn fra 3 år og opefter. Dette er jeg dog ikke helt enig i. Min yngste søn Villads er halvandet år gammel og han er meget interesseret i, at lege med biler og bilbaner. Vejbanesættet fra Waytoplay indeholder ikke små dele og delene har ingen skarpe hjørner eller noget som børnene kan komme til skade ved. Jeg har derfor vurderet, at Villads sagtens kan lege med sættet, jeg har endda også tilkøbt en ekstra bane, for at vi kunne lave bilbanen endnu større.

Waytoplay banerne er produceret af rågummi, som er fri for BPA, cadmium, PAH og phthalater. Waytoplay er selvfølgelig også CE-mærket. - Med andre ord, så skal du ikke være bekymret for, at lade børnene lege med vejbanen.

Det at de mange vejdele er produceret af rågummi gør, at delene er utrolig holdbare og fleksible og børnene kan på den måde lege med bilbanerne lige præcis der, hvor de har lyst.

De fleksible vejdele kan tåle alt lige fra vand, skum, sne til mudder og græs. Det betyder, at du ikke blot kan bruge sættene indendørs, men at de også kan leges med udenfor i den friske luft, - endda i al slags vejr.

Vejens konge, som er navnet på den store bane, som vi har set nærmere på, indeholder hele 40 vejbanedele.

16 sving, 16 lige, 4 kryds og 4 rundkørsler. De lige stykker og svingene har forskelligt udseende alt efter hvilken side du vender op ad.

Delene kan vendes som du ønsker det, alt efter om det lige stykke skal bruges som vej eller måske som parkeringspladser. Dette er med til at gøre byggeriet af bilbanen sjovere, men også mere udfordrende, for hvordan skal banen se ud? Det handler om at bruge fantasien.

Hvis du samler alle de 40 brikker i en lang række, så vil banen blive 6,4 meter lang.

Mange timers sjov og lærerig leg

Villads og jeg har nydt godt af, at den unikke vejbane ikke har nogle regler eller en manual. Vi har kunnet bygge banen fuldstændig som vi ønskede det. Gummi-vejdelene gør det endda muligt, at bygge op og ned ad eksempelvis kantstene eller andre forhindringer.

Vi har bl.a. leget med vejbanen ude i haven, hvor vi byggede banen, så den gik fra terrassen og op ad et trin og videre ud på græsplænen.

Brikkerne samles som puslespilsbrikker og de er nemme at håndtere for både Villads og jeg, så vi har virkelig hygget os, med byggerier og lege med vejbanen.

Udover at lege på græsset og terrassen, så har vi også bygget en bane i sandkassen, som løb videre ned på fliserne. Der er virkelig mange muligheder for at lave en helt anderledes bilbane, som vil invitere til mange sjove og vilde rollelege med racerbiler eller hvad børnene nu finder på af sjove eventyr.

Vejens Konge banen fra Waytoplay indbyder til en masse sjov leg og spændende læring. Sættet er så stort, at det vil være perfekt til en vuggestue eller børnehave, da der er nok til, at flere børn kan lege sammen og på den måde styrke deres sociale kompetencer, fordybelse, hånd-øje-koordination, motoriske færdigheder, samarbejde og rollelege.

Der følger ikke biler med i sættet, men det gjorde ikke os noget, vi har mange forskellige biler, som vi kombinerede i legen.

En anden måde, hvor vejbanerne fra Waytoplay skiller sig ud fra mange andre baner er, at de kan bruges i vand.

Det kan være til leg i badebassinet, poolen, på stranden, i badekarret eller i brusebadet. Villads er ved at være for stor til sit babybadekar, han skal derfor til at lære, at være i brusebad. Det har tidligere været en kamp, da han bestemt ikke bryder sig om det! Men med Waytoplay er dette problem fuldstændig forsvundet. Vejbanerne kan nemlig bygges lodret op af brusevæggen. Det er virkelig smart og Villads elsker det!!! Nu hygger han sig og leger med biler, mens han er i bad, fokus et flyttet fra det irriterende bad til den sjove og anderledes lodrette vejbane.

Waytoplay baggrundsviden

Waytoplay blev skabt tilbage i 2003, da en kærlig far ønskede at skabe unikke og holdbare vejbaner til sin søn, som uden problemer kunne holde til leg i al slags vejr.

Bilbanerne blev hurtigt et hit og i dag sælges Waytoplay banerne i over 60 lande rundt om i verden.

Vejbanerne er lavet i så god og imponerende kvalitet, at Waytoplay forventer, at banerne vil gå i arv fra generation til generation.

Waytoplay vejbanerne kan købes i forskellige sæt, alt efter hvor mange dele du ønsker. Vi har købt endnu et sæt, fordi jeg hurtigt kunne se, hvor populært det var herhjemme både hos min den yngste, men også hos resten af familiens børn.

De forskellige sæt, kan uden problemer kombineres på kryds og tværs, på den måde vil børnene hurtigt se “vejen til legen”.

Sikkerheden er i top

Banerne er grundigt testet og overholder de højeste legetøjstestnormer i Europa, USA, Japan og Kina (EN71, Reach og CCC).

Vores mening om Waytoplay

Jeg er blevet positivt overrasket over de fleksible vejbaner, som nemt og hurtigt fangede interessen hos Villads. De bøjelige dele er i top kvalitet, hvilket selvfølgelig også gør, at de kan bruges når som helst og hvor som helst.

Selvom banerne henvender sig til børn fra 3 år, så betyder det ikke, at yngre børn ikke kan have stor glæde af vejbanerne. Er du i tvivl, så vil jeg sige, at du skal vurdere ud fra dit barns interesse og udviklingsniveau. Jeg kan se, at Villads elsker Waytoplay banen og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det vil være et hit i flere år frem ad.

Med de bøjelige vejdele, kan banen og legen bøje sig i takt med børnenes ideer og ønsker.

Jeg er vild med, at der ikke er en manual, det er 100% fri leg og fantastiske rollelege.

Med Waytoplay, baner du vejen til en positiv udvikling og mange timers sjov leg, hvor børnene vil finder deres egen vej til leg.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Viking Toys vejbane

Læs også anmeldelsen af Magni Træbiler

Læs også anmeldelsen af Oball biler

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjWaytoplay

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen