Spejle Æg spilanmeldelse

Alder: Fra 3 år | Spilletid: Cirka 15 min. | For 2-4 spillere

"Da vi skulle i gang med spillet huskede både Stine og jeg spillet fra vores barndomsår - eller det vil sige, vi huskede selve det fysiske spil, men der var ingen af os der kunne erindre det mindste om hvad reglerne gik ud på. Så selvom spillet henvender sig til de helt små, så syntes vi faktisk det var meget sjovt at få “genopfrisket” spillet..."

Udpakning af spillet og indhold

Der medfølger følgende til spillet: Én spilleplade, to terninger (én der viser tallene som øjne og én der viser tallet - dette som en hjælp for de yngre spillere - og er egentlig ret smart tænkt af Danspil) og 28 æg. Udpakningen af spillet er forholdsvis hurtigt første gang man skal spille, men som jeg også har beskrevet under ét af mine andre indlæg, så skal man ikke underkende mindre børns fornøjelse af at prikke små papstykker ud - det er i hvertfald et hit hos Inger!

Gennemgang af spillets regler:

Kort fortalt, så går spejlæg ud på at få tømt sin kurv med æg, så hurtigt som muligt. Man kan være fra 2-4 spillere, da det er hvad spillepladen tillader. Ved to spillere fordeles otte æg i to bakker og ved 3-4 spillere fordeles 7 æg. Spillet begynder med at én af spillerne kaster terningen.

Slår man 1,2,3,4 eller 5 må man flytte ét æg fra sin kurv og ud i æggebæreret - med det tal man har slået - hvis altså det æggebærer er tomt. Er man så uheldig, at det ikke er ledigt, så har man balladen. Så skal man nemlig tage det æg der allerede er i æggebægeret tilbage i sin egen kurv.

Er man så heldig, at man slår 6, må man tage ét æg fra sin kurv og smide den i panden og lave den til spejlæg - dette æg udgår herefter af spillet og er ikke med igen.

Hvis man enten kan putte et æg i et tomt æggebæger eller kan lave det til spejlæg, så må man slå med terningen igen.

Dette lyder selvfølgelig som en fordel, fordi man så kan komme af med flere æg - men er alle æggebægrene fyldte, så kan man kun slå en 6’er for at undgå at få æg i sin kurv - og statistisk set, så kan man jo nok ikke slå 6’ere indtil ens egen kurv er tom, så på et tidspunkt, må man nok se i øjnene, at man får ét æg tilbage i kurven! :) Når man ikke kommer af med et æg, så går turen nemlig videre til næste spiller.

Vores oplevelse af spillet

Da vi spillede spillet første gang var vi tre personer og havde dermed fordelt 7 æg i vores kurve. Vores datter, Inger, på lidt over to år var med, og selv om vi måske sprang over nogle regler - vi spillede med den hjemmelavede regel der hed, at hvis der i forvejen var et æg i eksempelvis æggebærer nr. 2, og man slog en toer, så flyttede man bare ægget fra æggebæreret og ned i panden og lave spejlæg. Inger synes det er et rigtig sjovt spil og siden vi har fået det, så snakker vi rigtig meget om æg og spejlæg! :)

- Anders Østergaaard

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen