Speedy Beedy spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende børnespil ;-) Klik her!

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 10 min. | Spillere: For 2 - 3 deltagere

"Vi har efterhånden samlet en del blomster og for at “spice” tingene lidt op, så spiller vi nogle gange med, at vi kun hurtigt må se kortet når vi vender det, og derefter skal man så selv huske hvilken rækkefølge farverne skal komme i..."

Nomineret til årets børnespil 2019

Speedy Beedy er et hurtigt spil, som ikke kræver den helt store forberedelse eller spilforståelse - en stor fordel for mindre børn, hvis der skal spilles med jævnaldrende!

Dette er sikkert også én af årsagerne til, at spillet to forskellige steder var nomineret til årets børnespil i 2019. Både hos Guldbrikkens prisuddeling og hos Årets Spil prisen, som kåres af brancheforeningen LEG.

Indhold og udpakning af spillet

Speedy Beedy indeholder tre bier i plastik, 12 plastikblomster i fire forskellige farver, (12 klistermærker) og 33 spillekort. Herudover medfølger der også et sæt regler på dansk.

Udpakningen af selve spillet er meget hurtigt klaret i og med, at spillet ikke indeholder mange forskellige dele.

Første gang skal man dog lige sætte fem minutter af til at sætte klistermærker i bunden af plastikblomsterne - det synes Inger dog var meget hyggeligt, så det tog vi som en del af spillet.

Herefter er man sådan set klar til at spille :)

Reglerne i spillet:

Reglerne i Speedy Beedy børnespillet er rimelig simple, og det er også derfor, at jeg i indledningen skriver, at det er et godt spil fordi det ikke kræver en lang gennemgang - eller at børnene er vant til at spille, for den sags skyld.

Spillet henvender sig til børn fra 3 år og opefter - Inger er lige knap tre, og det gik rigtig fint med at spille det. Hvert spil varer mellem 5-15 minutter og man kan være 2-3 spillere.

I al sin simpelhed går det ud på, at hver spiller har én bi, som man så skal forsøge at samle fire blomster i fire forskellige farver.

Hver runde starter med, at man lægger alle blomsterne ud på bordet. På bagsiden af blomsterne har man sat klistermærkerne, som enten er med en dråbe honning eller med en larve. Man vil for alt i verdenen undgå at sætte sin bi på en blomst med en larve, da blomsten dermed er ugyldig.

Når runden så går i gang, så vender man som sagt et kort.

Kortet viser eksempelvis, at man skal samle blomsterne i rækkefølgen gul, blå, rød og lilla. Det gælder så her om, at hurtigst muligt at få samlet blomsterne.

De første gange vi spillede med Inger, der var hun ikke helt med på ideen om, at man “bare” skulle samle fire blomster, så hun gav den så meget gas, at hun bare forsøgte at samle alle blomsterne - det var nu meget sjovt at se hende sidde og hamre den stakkels bi ned i alle blomsterne, men det var desværre ikke helt sådan reglerne er :)

Når man får indsamlet blomsterne i den korrekte rækkefølge, skal man pille blomsterne af igen, for at sikre sig, at man ikke har fået indsamlet en larve.

Her var der igen lidt en sjov situation, fordi vi måtte forklare Inger, at bien altså ikke ville have blomster med larver i :)

Den spiller der samlede blomsterne hurtigst, uden larver havde vundet. Man beholder så kortet, og der trækkes et nyt. Til sidst, når der ikke er flere kort, tæller man op hvem der fik flest, og dermed vandt spillet.

Vores oplevelse med spillet:

Selvom spillet måske ikke virker til at have nok at byde på, i forhold til børnenes gentagende interesse for at spille spillet, så er det faktisk et spil som Inger tit gerne vil spille.

Vi har efterhånden samlet en del blomster og for at “spice” tingene lidt op, så spiller vi nogle gange med, at vi kun hurtigt må se kortet når vi vender det, og derefter skal man så selv huske hvilken rækkefølge farverne skal komme i. Bare lige et lille tip til en anden, men sjov spillemåde :)

- Anders Østergaard

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen