Dantoy BIO-plast legetøj anmeldelse

"Grøn, bæredygtig, genanvendeligt og økologisk - det er noget, som der et stort fokus på, og som betyder meget for mange mennesker i dag. Man må derfor også sige, at Dantoy har ramt ‘spot on’ med deres nye serie af miljøvenligt økologisk legetøj..."

En anmeldelse af Dantoys BIO-plast legetøj

Vi har hjemme hos os, været så heldige at få lov at kigge nærmere på fire produkter fra Dantoys BIO-plast legetøjs-serie, og vi kan ikke rigtig få armene ned igen...

BIO-plastic fremstilles af sukkerrør, som er et råmateriale, der ikke belaster naturen, men faktisk har den fantastiske egenskab, at de absorberer CO2. BIO-plast er desuden 100% genanvendeligt, hvilket er vigtigt at tænke på, i forhold til når produktet skal kasseres.

Vores oplevelse af Dantoy BIO-plast

Dantoy BIO-plast kaffestel

Vores snart tre årige datter blev ovenud lykkelig den morgen hun stod op, og der var dækket op med det flotteste service til hendes dukker.

Den store pakke indeholder hele 79 dele. Jeg valgte at dække op til 8 personer, men så var det også med to tallerkener og både kop og krus til alle.

Havde dukkesamlingen været endnu større, og havde der været flere gæster i huset, er der med det store sæt her faktisk mulighed for at dække op til hele 16 personer - det er da lidt blæret at have et samlet stel til så stort et antal, i så lille en alder. Der kan selv Ingers forældre ikke være med :-)

Jeg havde undladt at gøre andet end selve opdækningen, så Inger gik fluks igang med at få givet dukkerne mad (perler) på deres tallerkener. Hun levede sig senere også ind i at der var vand i den ene kande og mælk i den anden, og her kunne dukkerne så fortælle en efter en, hvad de ville foretrække at få serveret - til forældrenes overraskelse ville nogle af dukkerne også gerne have sukker i deres vand eller mælk, så her blev den lille skål med blå låg taget med ind i legen.

Vi havde spået at servicen ville være et hit, men at det kunne sætte gang i en leg med fordybelse i så lang tid, havde vi nok ikke troet. Senere blev gryderne og panden også indviet i hendes lille legekøkken.

Som forældre blev vi også inviteret med til teselskabet, hvor man havde tid til at se nærmere på produktet. Både farverne og materialet synes virkelig lækkert for sanserne.

Derudover virker det meget “virkeligt”, altså noget børn kan associere til det service de selv bruger til måltiderne, hvilket bestemt er et stort plus i forhold til den fremtidige underholdningsværdi.

Dantoy BIO-plast FunCars Garage

Også det yngste medlem af familien fik noget nyt og yderst interessant at undersøge, da han blev præsenteret for Dantoy BIOplastic FunCars Garage med tilhørende tre biler.

I en alder af 8 måneder er det ikke altid nemt at vide, hvad der lige fanger opmærksomheden, men her ramte vi plet, og har fundet noget som gang på gang kan finde smilet og de undersøgende hænder frem.

Garagen er indrettet med tre porte på den ene side - altså en plads til hver. På en anden side er der endnu en port, hvor man kan tilgå “parkeringshuset”, og ved siden af denne port har man mulighed for at få sin bil ladet op.

Det er naturligvis el-biler og dermed også en ladestation der er illustreret på denne garage - en måske åbenlys deltalje nu hvor produktet netop er af den bæredygtig karakter, men alligevel noget jeg synes Dantoy skal have stor ros for.

I en alder af 8 måneder kan vi som forældre ikke have den store dialog om et grønt miljø med vores søn, men Inger på snart 3 år fik hurtigt øje på ladestationerne, og spurgte nysgerrig ind til, om det var der man skulle fylde benzin på bilerne.

Med sådan et spørgsmål stikker det lidt til forældrenes samvittighed, og vi kunne med stor begejstring fortælle hende om den store forskel på el og benzinbiler. Hvis man da på nogen måde allerede kan give sin børn, i en tidlig alder, en forståelse for hvordan vi kan passe godt på vores klode, så ser vi det herhjemme kun som en fordel.

De tre biler, som ligesom resten af serien, er i flotte nedtonede farver og glatte i deres oveflade, blev kun ekstra interessante for Inger, da alt snakken om bilerne nærmest havde givet dem magisk karakter.

At finde en fælles aktivitet for et barn på 8 måneder og et på snart 3 år er ikke altid nemt, men også her får denne garage en håndfuld points. Inger og Peter har nemlig tydeligvis en fælles leg igang, når de leger med den.

Peter kan endnu ikke selv køre bilerne ned af rampen, men venter i spænding på at Inger kører bilerne ned. Herefter har Peter en fest med at lukke bommen op, så bilerne kan køre ud, og på den måde har de begge en vigtig rolle at udfylde, og kan godt holde sig underholdt med denne leg i længere tid.

Inger bruger alle funktionerne garagen har, mens Peter som sagt er meget optaget af bommen der kan åbne og lukke, og kan også så småt begynde at få portene til at “flippe”, så det giver en interessant lyd.

Alle tre biler bliver ligeledes undersøgt til fulde, og er et sikkert hit, når han leger på egen hånd, men også når søster eller vi som forældre kan vise ham, hvordan de kan køre henover gulvet. Et let valg fra Dantoys side kunne have været at lave tre ens biler, men også her er der tænkt i detaljer, da man har lavet 2 ens biler i hver deres farve, og 1 lastbil med lad der har en tippefunktion.

Vægten af bilerne kan ses som lette, hvorfor de også er nemme at undersøge liggende på ryggen med bilerne over hovedet, uden fare for at slå sig synderligt, hvis man skulle tabe dem. Det synes jeg bestemt også er værd at nævne, fordi det er en overvejelse man altid gør sig som forældre, når man giver sit barn et stykke legetøj på fx puslebordet.

Dantoy BIO-plast Bil & Flyver

Flyveren og Bilen, som vi modtog i en samlet æske er dog større, og disse transportmidler kan så sandelig også noget.

En propel man kan få til at snurre rundt kan fange mange småbørns opmærksomhed, og her lykkedes det Peter flere gange at gøre os kunsten efter. Storesøster kunne også underholde med hvordan og hvilken lyd et fly siger, når det svæver rundt i luften, som hun stolt kunne vise.

Det har med disse lidt større køretøjer også været nemmere for Peter at få en fornemmelse af, at han kan medvirke til at de kører fremad, når han tager ved dem, og kører dem frem og tilbage på gulvet.

Den gode gamle leg med at sætte sig i en trekant og køre bilen og flyveren afsted imellem os blev også taget i brug - og her fungerede de også super godt.

Dantoy BIO-plast Bobslæde

Det fjerde produkt vi har modtaget fra BIO-serien er to fine bobslæder, som bare står og viser deres lækre blå og gul-grønne farve frem, og ligesom alt det andet fremstår i en super lækker kvalitet.

Men sneen har desværre ladet vente på sig, og derfor er disse bobslæder endnu ikke taget i brug. Vi glæder os til næste vinter og krydser fingre for masser af sne...

Besøg Dantoys hjemmeside.


Hvis du vil vide meget mere om denne spændende serie af miljøvenligt legetøj, fremstillet i Danmark af Svanemærket BIO-plast, så bør du læse mere om konceptet på Dantoys egen hjemmeside, som også viser en lille video om det hele.

Klik her - og læs mere om BIO-plast...

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen