Smart 10 spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende spil på Legebyen.dk!

Alder: Fra 10 år | Spilletid: Ca. 20 min. | For 2 - 8 spillere.

"Smart 10 er et anderledes quizspil, hvor du bruger mere tid på at quizze og mindre tid på at vente på de andre  deltagere. Spillet er til dig, der elsker at quizze og gerne vil udfordre dig selv med en lidt anderledes tilgang. Det er et meget transportabelt spil, som man nemt kan have med på ferie eller med ned i en park, til et spil i det fri..."

En spilanmeldelse af Smart 10

Opfindsomt quizspil som du (næsten) kan have i lommen

Har du nogensinde siddet med følelsen af, at de andre får alle de lette spørgsmål, når du spiller quizspil?

Det kan være frustrerende at have den oplevelse, fordi det virker som om, at modstanderne har lettere ved at vinde. Men den slags slipper du for i Smart 10. I dette nye quizspil svarer I nemlig alle sammen på samme spørgsmål.

Smart 10 er udnævnt til årets voksenspil i 2019, så spillets kvaliteter er godkendt af eksperterne.

Smart design

Smart 10 ligger i en kompakt æske, og når man åbner den op, fylder indholdet faktisk endnu mindre. Spillet består nemlig ganske enkelt af en plastikæske med 100 kort med spørgsmål og svar.

I midten af æsken er der et rundt hul, hvor du kan læse spørgsmålet. Rundt om hullet er der 10 plastikpropper, eller svarmarkører, som hver især dækker over et af de 10 svar.

I hvert hjørne af æsken er der pointtællere, hvor I kan tælle point for op til fire spillere. Hvis I er flere, kan I bare spille i hold.

Hurtigt rundt om bordet

Spillet foregår simpelthen ved, at man læser et spørgsmål op. For eksempel ”Hvilken film stammer citatet fra?”. Den første spiller får æsken og vælger for eksempel at svare på, hvor citatet ”May the force be with you” stammer fra.

Spilleren siger sit gæt højt og fjerner svarmarkøren ud for det citat. Hvis gættet er rigtigt, beholder spilleren sin markør, og sender æsken videre til næste spiller, som så vælger, hvilket citat han eller hun vil svare på.

Når I har svaret på alle 10 spørgsmål, slutter runden. Hvis du for eksempel har fået tre svarmarkører for rigtige svar, kan du sætte tre point ind på kontoen.

Men hvis du svarer forkert i løbet af en runde, mister du alle de svarmarkører, du har fået. Så hvis du er usikker på de resterende svar, kan du også vælge at sige pas. Runden slutter også, hvis alle siger pas.

Den første spiller, der samler 30 point, vinder spillet. Men I kan selvfølgelig altid gøre spillet kortere eller længere ved at aftale en anden pointgrænse.

Stor variation

 

Smart 10 indeholder seks forskellige kategorier i hver sin farve.

Orange spørgsmål går ud på at svare sandt eller falsk ud for hver svarmulighed. For eksempel skal man svare på, om Gandhi, Obama, Desmond Tutu og syv andre hver især har vundet en Nobelpris.

Grønne spørgsmål går ud på at gætte den rigtige rækkefølge. Her kan det for eksempel være rækkefølgen på 10 danske statsministre.

Gule spørgsmål går ud på at gætte tal eller datoer. Blå spørgsmål går ud på at gætte årstal og så videre.

De forskellige spørgsmålstyper giver en god variation, fordi man skal tænke lidt anderledes for hver type. Det er med til at gøre spillet både udfordrende og underholdende.

God sværhedsgrad

Spørgsmålenes emner spænder også bredt, så man kommer omkring alt fra kunsthistoriske perioder til kendte tv-figurer. Der er noget for alle, og på den måde risikerer man ikke, at én person – lad os kalde ham onkel Bent – dominerer spillet med sin store viden om sport i 80’erne og 90’erne.

Spillet indeholder 200 spørgsmål. Det lyder ikke af så meget, når man tænker på, at spil som Bezzerwizzer typisk har et par tusinde spørgsmål. Men i Smart 10 indeholder hvert spørgsmål reelt 10 svar, du skal kende, så på den måde er der rigeligt at gå i gang med.

Der er en god blanding af svære og lidt lettere spørgsmål, så man ikke løber sur i det. For eksempel er det rimeligt enkelt for mange at gætte den anden halvdel af kendte filmduoer, mens det nok er langt mere udfordrende at ordne begivenheder i 2. verdenskrig i kronologisk rækkefølge.

Solidt koncept

Smart 10 har et stærkt koncept, som producenterne Games4U garanteret bygger videre på i de kommende år. Det er oplagt at udgive nye pakker med spørgsmål om forskellige emner.

Spillet er til dig, der elsker at quizze og gerne vil udfordre dig selv med en lidt anderledes tilgang. Det er et meget transportabelt spil, som man nemt kan have med på ferie eller med ned i en park, til et spil i det fri – når varmen vender tilbage.

Spillet vandt i 2019 prisen som "Årets Voksenspil" kåret af Legebranchen (LEG) efter spiltest hos flere tilmeldte testfamilier.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGames4u

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen