Skæg & Skøre Briller anmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Fra 8 år | For 2-8 deltagere | Spilletid Cirka 30-45 min.

Indhold:

Spillet kommer i en fin og solid æske, der er ca. 26 cm bred, 26 cm dyb og 7 cm høj.

Spillet indeholder:

  • 1 spilleplade
  • 8 spillebrikker (lavet som skæg)
  • 1 ”skæg og skøre briller - maske”
  • 1 drejepil
  • 1 blok og 2 blyanter
  • 1 terning
  • 400 kort fordelt på flere kategorier, nogle af dem med 6 spørgsmål på hvert kort.
  • Spillevejledning

Det virker til at være en god og solid spilleplade. Spillebrikkerne som er formet som skæg hænger fint sammen med spillets titel. Ligeledes er banen på spillepladen formet som briller. De 2 blyanter som følger med, er forholdsvist korte, og disse er ikke spidset.

Terningen er en normal terning med øjne, der giver 7 på hver side. Dette er altid en fordel, så man nemt kan erstatte denne, hvis den skulle blive væk. Selve masken med skæg og briller, ser sjov ud og det kan også give et par gode grin, når man har den på. Desværre er den bare lavet således, at den skrue, som holder skægget fast, sidder og stikker lidt ud, så den generer på huden (På børnene var det læberne den ramte, og ved de voksne var det huden over læberne – under næsen)

Spillevejledningen er simpel, enkelt og let at forstå.

Selve spillet:

Som i mange andre spil, gælder det om at være den første, der når i mål.

Undervejs skal man gøre sig fortjent til at få lov at slå med terningen, og rykke det antal felter som terningen viser.

Først spinder man med pilen. Det felt som pilen lander på, bestemmer, hvad der derefter skal ske. Lander man på feltet med briller, skal man påføre sig den medfølgende ”maske”.

Der er derudover felter som indikerer, hvilken type opgave, man skal klare for at slå med terningen.

Kloge Åge er spørgsmål i alverdens forskellige kategorier, hvor der er både en voksen og en børneudgave. Dette giver mulighed for, at både børn og voksne kan blive tilpas udfordret på spørgsmålene. Hvornår man skal skifte fra børn til voksen, må være en vurderingssag for det enkelte barn.

Gåder er alle former for forskellige gåder. Nogle af dem, er meget nemme og andre kræver virkelig, at man tænker sig rigtig godt om. Vores børn har over flere år syntes gåder var sjove, og var med på udfordringen uanset hvor svære de var. Men jeg kan forestille mig, at nogle af gåderne er for svære til børn. Her kan man jo så bare vælge, at det er en voksen, som trækker et kort indtil man rammer en gåde, som man tænker er tilpas svær/let.

Duellen er kort, hvor 2 spillere skal duellere mod hinanden. Man skal altid vælge den spiller, der er mest bagud. Dette giver faktisk rigtig god mening, da den bagerste derved altid være den, som får chancen for at tjene et ekstra slag med terningen. På den måde bliver spillet mere ”lige” hvilket særligt er godt når man spiller med børn. Vælger man at spille det, udelukkende med voksne, kan man jo så blot selv lave reglen om, hvis man ønsker dette, og sige at udfordreren selv må vælge, hvem han/hun skal dyste imod.

Vi spillede med 2, som ikke var i stand til fysiske udfordringer. Men det betød ikke så meget, for flere af kortene, krævede ikke at man skulle være fysisk. Så vi trak blot videre, til der kom et kort, som kunne passe og der var rigeligt at tage af.

Gør det hvis du tør det er kort som giver forskellige sjove udfordringer. Her gælder det ikke om at udføre udfordringen perfekt, men at man gør sit bedste. Så uanset hvor god du er til fx at lade som om du er en isterning, der er ved at smelte, så kan du stadig få lov at slå med terningen, så længe du blot tager udfordringen op og gør dit bedste.

Vores vurdering

Det er et sjovt og gennemført spil. Det er dejligt, med de forskellige former for opgaver, og der er noget alle kan være med på, uanset om du er voksen eller barn.

Spillet vurderes til at tage 45 min. det har dog taget os noget længere tid hver gang, vi har spillet.

Vi fik nogle fine grin undervejs, og fik samtidigt ”luftet hjernecellerne”.

I første spil valgte vores yngste datter, at hun ikke gad spille. Men da hun hørte os, og så vi sad med de skøre briller og skæg på, blev hun alligevel fristet til at komme ud og være med på sidelinjen.

Jeg var meget i tvivl inden vi begyndte at spille, om det måske var et spil, der blev ”for fjollet”, men det er det slet ikke. Der er en god balance mellem de fjollede opgaver og mere ”normale” opgaver.

Der er muligheder for, at man kan lave tilpasninger ift. hvordan man selv synes, at det passer bedst at spille ud fra, hvem man spiller sammen med.

Vi spillede det første gang i campingvognen. Det var ikke det bedste sted at spille. En del af opgaverne, kræver man har bedre plads. Så det vil være vores anbefaling, at man spiller enten derhjemme eller fx i et sommerhus.

Den største ulempe ved spillet, er udformningen af selve ”masken”. Vi endte flere gange med at placere den oppe i panden, særligt når der var en spiller, som kom til at sidde længe med den, før den skulle gives videre. Dette var udelukkende fordi den nederste skrue virkelig generede, og var ubehagelig mod huden.

Vi vælger fremover, at klippet skægget af den, og fjerne det stykke plastic, skruen er sat ind i så det ikke er så ubehageligt at sidde med den. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, da det faktisk er en stor del af spillet.

Men selve spillet er i sig selv godt nok til, at vi fortsat vil spille det, selvom masken bliver modificeret lidt.

På sigt håber vi, at der kommer en ”udvidelsespakke” hvor man kan tilkøbe flere kort. Særligt kortene med gåder.

Et spil vi helt sikkert kommer til at spille med børnene igen.

- Joan Frederiksen

 

 

 

 

 

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGame inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen