Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!
Alder: Anbefales fra 5 år | Mål: L:122 x B:33 cm. | Inklusiv 10 stk. pucks
"Det er et spil, som de fleste bliver grebet af, når først det tages frem. Det er egnet til stort set alle aldre og vores umiddelbare gæt vil være at en 5-årig vil få lige så meget fornøjelse ud af det som en 60-årig..."
Shuffleboard er et super sjovt spil
Shuffleboard er et super sjovt spil, som er meget simpelt og hurtigt at lære – for børn, unge og voksne i alle aldre. Dog bør spillet holdes væk fra børn under 3 år, da spillet indeholder små dele.
Selve boardet / spillebrættet er i grønt hård plast, der måler 122 cm i længden og 33 cm i bredden. Det er en fin størrelse, da man nærmest kan spille det overalt.
Brættet kan fint lægges på et spisebord eller sofabord, ja sågar sofaen selv eller gulvet er en mulighed, om end det nok er lidt mere besværligt end på et bord.
Sammen med spillebrættet følger 10 brikker/pucker (5 af hver farve), hvor der sidder et hjul i midten, som gør at brikkerne kan trille ubesværet hen over brættet. Der medfølger også en lille stofpose, man kan opbevare brikkerne i.
Spillevejledningen er meget kort og præcis men dog på (letlæseligt) engelsk.
Kan man ikke engelsk, er der også den mulighed at søge på nettet, hvor der ligger flere videoer på bl.a. YouTube, hvor man kan se, hvordan man skal spille.
Før kampen går igang
Inden spillet kan starte, skal man kæmpe om, hvem der får lov at starte!
Dette gøres ved at hver spiller triller 1 brik ned mod modstanderens pointfelt og den spiller, der rammer det højeste antal point, får lov at starte.
Vores erfaring er, at man måske ikke helt kan nøjes med at forsøge med 1 brik. Det tog nogle forsøg, før en af os overhovedet var så dygtig (eller måske nærmere heldig), at brikken landede indenfor pointfeltet.
Herefter triller man alle 5 brikker ned mod pointfeltet, og der tælles sammen, hvor mange point, man har fået, hvorefter modstanderen gør det samme.
Brikken skal have forladt hånden/fingrene inden man når til den stribe på brættet, de kalder ”foul line”.
Holder man stadig ved brikken længere end dette betegnes det som ”overtrådt” og brikken udgår af spillet. Lander en brik på linjen mellem 2 pointfelter tæller den ikke.
Hele brikken skal ligge indenfor det givne pointfelt, for at få de tilsvarende point. Til gengæld kan man score dobbelt, hvis brikken er kommet ned i det nederste pointfelt og står og ”vipper” på kanten.
Vinderen er den, der har scoret flest point. Vælger man at spille flere spil, fx bedst ud af 5, er det forrige rundes taber, der skal starte i næste runde.
Alternative regler
En alternativ måde at spille på er, at man på skift triller sin brik fra samme ende. Dette giver mulighed for at skubbe til en af sin tidligere brikker, men også at skubbe til de brikker, som modstanderen har liggende på brættet.
Hvis man er flere, kan man formentlig godt lave sin egen variation, hvor man enten spiller på hold, eller stadig bare spiller på tur med de samme brikker og noterer point for hver spiller.
Det er et spil, som de fleste bliver grebet af, når først det tages frem. Det er egnet til stort set alle aldre og vores umiddelbare gæt vil være at en 5-årig vil få lige så meget fornøjelse ud af det som en 60-årig.
Til børnefødselsdag, fest og andre selskaber
Shuffleboard kan både bruges til en børnefødselsdag, en hyggelig stund med sin egen lille familie, eller som selskabsspil, ved sammenkomster med flere/mange gæster…
Selvom brættet er forholdsvist stort i forhold til normale brætspil m.m. så har vi faktisk stadig haft det med til familiefester og besøg hos bedsteforældrene. Det er ikke særlig tungt, og kan ligge i de fleste bagagerum uden problemer.
Vi har flere gange hevet det frem uden vi har taget et reelt spil, men blot leget lidt med at øve os på at ramme. Det er et spil, som er lynhurtigt at lære, men tager LANG tid at mestre, hvilket gør det sjovere for alle uanset erfaring med spillet.
En fordel ved dette spil er, at man kan købe brikkerne separat, hvilket vi altid ser som en fordel i et spil, hvor der kunne være risiko for, at brikkerne blev for slidte, eller blev væk.
- Joan Frederiksen