6 fede spil til en aften med drengene

Brætspil er det perfekte samlingspunkt til en sjov aften med gutterne.

Her er seks bud på brætspil, der kan give dig en sjov aften med drengene. Og det gælder uanset, om I lige er gået ud af gymnasiet eller måske er begyndt at bemærke lidt grå hår i tindingerne...

Et godt spil til en drengeaften skal kunne 3 ting:

  1. Det skal være hurtigt at lære
    For humøret daler hurtigt, hvis man skal bruge alt for meget tid på at forklare indviklede spilregler. Selvfølgelig er der også mange gode spil, der er mere komplekse, men dem gemmer vi til en anden gang.
  2. Alle skal have en chance
    For det er ikke sjovt at spille med, når din ven - fodboldnørden - vinder en sportsquiz for sjette gang.
  3. Det skal være sjovt
    Det siger sig selv, at underholdningsværdien skal være i top. Men alligevel er der stadig mange, der spiller triste spil som Matador, hvor det egentlig bare handler om, hvem der er heldigst.

Top 6 brætspil til Jeres drengeaften

Herunder finder I seks forskellige spil, som er nemme at lære, og som samtidig giver garanti for god underholdning, hele aftenen... Velbekomme!

1. Jungle Speed - Adrenalinboosteren

Vi starter i den hurtige ende med det hæsblæsende spil Jungle Speed. Reglerne er ekstremt enkle, men til gengæld bliver jeres reaktionsevne sat på prøve.

Idéen er enkel. I har hver jeres bunke kort, som I prøver at slippe af med. I vender kortene efter tur, og hvis der pludselig er to ens kort, starter en duel. Nu skal de to spillere med ens symboler på kortene have fat i den “totem” af træ, der står midt på bordet. Den langsomste spiller får alle kortene i begge spilleres vendebunker. Og så er der pludselig langt til sejren for taberen. Man vinder nemlig ved at være den første, der slipper af med alle sine kort, har vundet.

Jungle Speed giver en højspændt stemning, hvor adrenalinen kører og pulsen nok også stiger en smule. Det kan være hyleskægt - uanset om man taber eller vinder, og derfor går du aldrig galt i byen med det her spil.

2. King of Tokyo - Godzilla go home

Tårnhøje monstre, der tæver hinanden i Tokyos gader. Det er den simple, men effektive opskrift på spillet King of Tokyo.

I spiller hver især monstre, som pønser på at rasere Tokyo. Men for at blive kongen af Tokyo skal I mose alle de andre monstre.

King of Tokyo går ud på at opgradere sit monster og kæmpe mod alle andre. Hvert monster har særlige egenskaber og styrker. Man angriber hinanden ved at slå med terninger, og det sidste monster, der er i live, tager sejren.

King of Tokyo er fremragende underholdning, fordi det er så let at gå til, men samtidig byder på en sund portion taktiske overvejelser. Et must til næste drengeaften!

3. Magic Maze - Forvirring på et højere plan

Magic Maze er nok det mest usædvanlige spil på listen. Men det skal du ikke lade dig skræmme af, for det byder på enestående underholdning.

Du, og op til syv andre spillere, skal sammen styre fire figurer gennem en labyrintisk bygning. Men I må hver især kun foretage en slags handling. Én spiller må for eksempel kun rykke mod øst, en anden spiller må kun rykke mod nord og en tredje spiller må kun flytte brikke op eller ned ad trapper.

Lyder det forvirrende? Så bliver det bestemt ikke lettere af, at I ikke må tale sammen - og at det hele sker, mens sandet ubønhørligt løber gennem et timeglas.

Magic Maze er et virkelig underholdende spil, som ovenikøbet er udviklet i Danmark. Det er til tider frustrerende, når dine kammerater ikke fatter, hvad du forsøger at gøre. Men til gengæld får I et godt grin over det bagefter. Perfekt til næste drengeaften!

4. Flick ‘em Up - Bliv den skarpeste skytte

I Det Vilde Vesten har Sheriffens mænd forskanset sig, ved den lokale saloon, for i udkanten af byen nærmer banditterne sig. Nu er der ingen vej uden om et blodigt opgør.

Flick ‘em Up er et westernspil, hvor det gælder om at nedkæmpe fjenden. Det ene hold er banditter og det andet hold er lovens lange arm. Men det er ikke brætspil, hvor I skal slå med terninger for at flytte. I stedet skal I knipse for at rykke jeres figurer og skyde mod modstanderne.

Hvert spil starter med, at I bygger den lille westernby op med små huse. Der en række forskellige missioner at gå i gang med, hvor det for eksempel gælder om at beskytte banken eller gøre det af med banditternes leder.

Flick ‘em Up er perfekt til en drengeaften, fordi det er spændende og nemt at gå til for alle. I får mange nervepirrende øjeblikke, hvor et godt skud kan gøre forskellen mellem succes og fiasko.

5. Klask og Klask 4 - Airhockey for viderekomne

For 6 år siden var Klask bare en pudsig idé i hjernen på den danske snedker Mikkel Bertelsen. Men i dag er det et velkendt spil rundt om i verden. Der bliver endda holdt verdensmesterskaber i spillet.

Klask minder på flere måder om Air Hockey. Spillebordet er bare mindre, og så er den hvislende lyd af luft erstattet af lyden af bolden og spillebrikkerne, der suser over bordet.

Du styrer din spiller med en magnet, som du holder under Klask-bordet. Du får point på flere måder. For eksempel ved at skyde bolden i modstanderens mål, eller hvis modstanderen falder i sit eget mål.

Klask er lynhurtigt og supersjovt. Hvert spil varer fem minutter eller mindre, så det er helt oplagt at holde en Klask-turnering, når I har drengeaften.

Det oprindelige spil er for to personer. Men der er også kommet en udgave af Klask til fire personer. Det giver ekstra meget kaos på banen, og I kan både spille i hold eller alle mod alle.

6. Flamme Rouge - Kæmp dig til den gule trøje

Bag det franskklingende navn gemmer sig endnu et supergodt, dansk spil.

Flamme Rouge er et cykelspil, hvor det gælder om at krydse mållinjen først. Man behøver ikke at være Tour de France-entusiast for at spille med, men det skader selvfølgelig heller ikke.

Hver spiller kontrollerer to cykelryttere - en sprinter og en hjælperytter. Hver rytter er styret af en bunke kort med tal på. Når du spiller et kort med et højt tal, kan du rykke længere. Men hvis du ligger forrest i feltet, får du også udmatningskort. Og jo flere du får af dem, jo større risiko er der for, at din rytter pludselig går sukkerkold.

Hvert spil er forskelligt, fordi I selv kan bygge banen op, som I vil. Man kan endda lave et etapeløb, hvor man finder en samlet vinder efter fem etaper eller mere.

Flamme Rouge er især godt med tre-fire spillere, for jo flere I er, jo mere uforudsigeligt bliver spillet. Du kan ligge og lurepasse bagerst i feltet og ende med at snuppe sejren, hvis din timing er rigtig, og heldet også er lidt på din side.

Jeg håber I vil lade Jer inspirere af denne Top 6 liste over underholdende spil til Jeres næste drengeaften.

- Søren Vinggaard Hellerung

BlogindlægCategory_blogindlægTopliste

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen