RubensBarn Tummies anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 år | Mål: Højde: 31 cm. | Vægt: 370 gram. | Materiale: Miljøvenlige og økologiske materialer

"Da I kan vælge imellem 6 forskellige varianter af Tummies-dukken, så skulle det nok være muligt at finde lige præcis den der passer til jeres barn og hjem. I kommer hel sikkert ikke til at fortryde et sådan køb. Den lille skal nok få meget glæde af Tummies-dukken..."

2020 Nyhed fra Rubens Barn

Vores familie har fået lov til at teste og anmelde nyheden fra Rubens Barn, nemlig Rubens Tummies. Det er noget jeg har glædet mig rigtig meget til, da jeg i forvejen har stort kendskab til Rubens Barn’s mange andre dukker, og de får kun rosende ord med herfra.

Rubens Barn Tummies (tummie betyder mave) er kommet med en fantastisk og uundværlig nyhed, som er meget mere end “bare” en dukke, den kan nemlig bruges som varmepude eller som en kølende pude. Tage posen i maven ud af dukken og giv den en tur i ovn/mikrobølgeovn eller fryseren, så er dit barns fine nye Rubens Tummies dukke omdannet til en temperaturregulerende varme/kølepude.

Dukkerne fra Rubens Barn er alle håndsyede og har derfor sit helt personlige udtryk. Børn vil helt naturligt få lyst til at lege med dukken, som om det var et rigtigt barn. Rubens Tummies dukken er med til at vække en naturlig glæde, omsorg og beskyttertrang hos barnet.

De nye Tummies kan købes i 6 forskellige slags, 3 piger og 3 drenge, med forskellige etniskherkomst. De har af den grund, forskellige øjenfarver, hudfarver og hårfarver. Det bør derfor ikke være noget problem at finde en dukke til lige netop jeres familie.

Vi har testet den pige dukke, som hedder Lumi. Hun er 31 cm. høj og vejer 370 g. Dukken henvender sig til børn og voksne i alle aldre, helt ned til babyer.

Lumi har mørkebrunt hår, som er sat som rottehaler og så har hun et fint hårbånd på. Hun har store flotte brune øjne og et sødt og venligt smil. Lumi er lys i huden og hun er iført en gul buksedragt med hvide prikker.

Hver af Rubens Tummies dukker indeholder en stofpose fyldt med termo-behandlede øko-hvedekerner, dyrket i Sverige.

Mere om materialerne:

 • Hår: 100 % økologisk bomuld
 • Fyld: 100% genanvendelige polyester fibre
 • Hud: 100 % økologisk bomuld
 • Tøj. 100 % økologisk bomuld
 • Hvedepose: 100 % økologisk bomuld
 • Hvede: 100% økologisk hvede fra Sverige

Vaskeanvisning for dukken:

 • Må vaskes ved 30 grader (uden hvedeposen!)
 • (kan tørretumbles ved lav varme)
 • Vaskeanvisning for tøj: Skal håndvaskes
 • Hvedeposen kan ikke vaskes!

Hvad kan I så bruge hvedeposen til?

Hvad kan I så bruge hvedeposen til? Ja nu skal I bare høre....

Hvedeposen kan bl.a. bruges til at varme/lune.

Tag hvedeposen ud af Tummies dukken. Læg den 60 sekunder i mikrobølgeovnen eller i ovnen ved 100 grader i ca. 10 minutter. Nu er posen dejlig varm og kan sættes ind i dukken igen. Dukken vil derefter være varm/lun i ca. 30 minutter.

I kan bl.a. få glæde af den, hvis I skal ud og gå en længere tur i skoven i snevejr, så kan barnet sidde lunt med dukken i barnevognen eller klapvognen.

Hvis I skal ud i en kold bil, tidligt om morgenen.

Hvis din lille baby døjer med kolik, mavekramper og lign. så kan varme afhjælpe i mange tilfælde.

Hvis dit barn har svært ved at falde i søvn, kan den lune dukke også hjælpe barnet med at blive afslappet og falde i søvn.

En lun dukke kan også give barnet følelsen af tryghed og den kan fungere som trøst.

Hvedeposen kan også bruges til at køle.

Kulde: Læg posen med hvedekerner i fryseren i 2-3 timer. Derefter holder den sig kold i ca 30 minutter.

Der kan være behov for at bruge hvedeposen kølig i flere forskellige situationer, det kan bl.a. være hvis dit barn har høj feber, har slået sig og fået en øm bule eller til meget varme dage og/eller nætter.

Hygiejne og håndtering af hvedeposen.

I skal fugte hvedeposen ofte. Det gøres ved at komme den i mikrobølgeovnen sammen med et glas vand, 2 minutter ved 600W.

Det skal også gøres, før posen bruges for første gang!

Dukkens størrelse gør, at den er nem at tage med i barnevognen, i flyvemaskinen, på ferier, i sommerhus osv.

Den fine dukke kan selvfølgelig sagtens bruges som almindelig dukke, man skal ikke tage hvedeposen ud. Ved at lege med dukken imens hvedeposen er deri, så har dukken lidt vægt og den sidder derfor stabilt og er lettere at lege med.

Dukkeleg stimulerer

Ved at lege med dukker styrkes og stimuleres rigtig mange forskellige områder, såsom:

 • Empati
 • Rollelege
 • Tryghed
 • Fantasi
 • Kreativitet
 • Selvbevidsthed

Villads på 9 måneder har sovet med Lumi dukken i sin barnevogn og han har leget med den på gulvet og i sin klapvogn.

Jeg er helt sikker på, at vi får meget glæde af dukken og de gode funktioner den har. Rubens Tummies er en dukke til både store og små.

Historien om Rubens Barn

Den første Rubens Barn dukke så dagens lys i Sverige i 1996 var designet af kunstner og professionel skulptør Ewa Jarenskog. Ewa startede med at lave glade ansigter og børnefigurer i ler, men de var ikke så gode for børn at lege med.

Derfor gik hun sammen med designer og ven Teruko Wahlström, om at lave de søde figurer om til håndsyede dukker, i bedste kvalitet. Ewa’s far lagde navn til brandet og snart var Rubens Barn født.

Selve virksomheden, Design Rubens Sweden AB, blev en realitet I 1998 og missionen var klar fra starten af. Målet var og er, at bringe glæde til kunderne gennem et unikt design og en uovertruffen kvalitet, om end der vælges Rubens Barn Original, Rubens Kids, Rubens Baby, Rubens Cutie, Rubens EcoBuds eller den fantastiske nyhed Rubens Tummies.

Hver Rubens Barn dukke er håndlavet og derfor unik. De elskelige dukker, med de milde og glade ansigter, bliver individer ligesom du og jeg, hvilket skaber en øjeblikkelig personlig relation, der bringer varme følelser frem, når du holder en af dukkerne i dine arme.

Øjne og mund er broderet i hånden, hvilket er med til at gøre Rubens Barn dukkerne til noget helt særligt.

Vores vurdering

Efter at have testet denne søde og praktiske dukke, så er jeg stadig meget positiv omkring Rubens Barn.

Det at dukken både kan varme og køle er en kæmpe fordel, da de fleste mindre børn ikke bryder sig om almindelige varmepuder eller isposer og lignende. Tummies-dukken gør det derfor meget nemmere.

Hvis dit barn leger med dukken og sover med dukken, som en helt almindelig dukke, så er barnet tryg ved dukken og det giver derfor bedre mulighed for at benytte den ekstra funktion ved behov, om det så er sygdom, hedebølge eller noget helt tredje.

Vi er meget glade for Rubens Tummies dukken og jeg synes det er en fantastisk idé de her har fået, at give dukken de ekstra muligheder. Dukken bliver hurtigt uundværlig i alle børnefamilier.

Da I kan vælge imellem 6 forskellige varianter af Tummies-dukken, så skulle det nok være muligt at finde lige præcis den der passer til jeres barn og hjem. I kommer hel sikkert ikke til at fortryde et sådan køb. Den lille skal nok få meget glæde af Tummies-dukken.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjRubens barn

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen