Sequence Junior spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 20 - 30 min | Antal: 1 spil i æske

"Den store spilleplade er slidstærk og flot lamineret, og de forskellige dyrekort er i en rigtig god kvalitet. Vi er helt vilde med illustrationerne af de forskellige dyr, som er gjort så sjove og børnevenlige som overhovedet muligt. De forskellige dyrekort har også en perfekt størrelse til mindre børnehænder, så spiloplevelsen bliver så god som overhovedet muligt. Vi kan absolut mærke at Mateos interesse for dyr er vokset, mens hans koncentration og
taktiske sans er blevet styrket...."

En spilanmeldelsen af Sequence junior

Vi er rigtig glade for brætspil herhjemme, og vi nyder at spille dem sammen med vores søn, Mateo, der er 3 ½ år gammel. Spillet Sequence er ikke helt nyt for os, da vi har spillet familieudgaven flere gange til familiekomsammener. Hver gang spillet bliver fundet frem, har vi følelsen af at det er et spil alle kan lide. Sequence familiespil er super sjovt, og man bliver hurtigt fanget af det. Det originale spil er dog lige en tand for vanskeligt at være med til for de
mindste, som oftest ender med at sidde med deres eget spil.

Vi blev positivt overraskede da vi fandt ud af, at Sequence også fandtes i en børneudgave. Det betød at vi kunne introducere Mateo for hele Sequence-universet, som vi finder rigtig underholdende. Vi var rigtig spændte på at finde ud af hvordan Sequence Junior fungerede i praksis, og hvor tæt på det originale spil det var.

Lad spillet begynde!

Det praktiske omkring Sequence Junior fra Asmodee og Goliath

Sequence Junior er anbefalet fra + 3 år, og er for 2 - 4 deltagere. Vi har i gennemsnit brugt omkring 20 minutter per spil.

Dette får du med i spillet:

  • 84 brikker (21 gule, 21 grønne, 21 blå, og 21 røde)
  • 42 kort
  • 1 spilleplade
  • 1 spillevejledning

Alle brikkerne er i en rigtig god størrelse som gør at de dækker felterne på spillepladen godt, på alle brikkerne står der “Sequence”.

I spillet introduceres man til en masse forskellige kort med dyremotiver og dyrenavne.

Dyrene vi møder i spillet er:

En elg, en alligator, en giraf, en flodhest, en ulv, en dromedar, en gorilla, en pingvin, en zebra, en kænguru, en haj, en ræv, en skildpadde, en panda, en løve, en elefant, en spækhugger, en struds, og en tiger.

Der er også bonuskort i form af enhjørninger og drager, som fungere som en slags “ekstrakort” med to forskellige funktioner. Hvis deltageren trækker en enhjørning må deltageren placere en brik på et valgfrit felt på spillepladen. Hvis deltageren trækker en drage må deltageren fjerne en brik fra spillepladen. Begge slags kort er altså med til at skabe maksimal spænding!

Spillevejledningen er på dansk og beskrivelsen af spillets regler er nem at forstå.

Sequence Junior kommer i en spilæske som er fyldt med farver og glade dyr. Det er en spilæske der hurtigt fanger ens blik og interesse. I selve spilæsken er der to fordybninger som gør at brikkerne og kortene kan ligge under spillepladen.

Sådan spiller man Sequence Junior fra Asmodee og Goliath

I alt sin enkelthed går spillet ud på at få 4 brikker i samme farver på en lige linje - vandret, lodret eller diagonalt på spillepladen. Den deltager der først får 4 på stribe vinder spillet.

Sequence Junior spillet startes ved at alle deltagere får uddelt 3 kort hver. De 3 kort viser forskellige dyr, som er placeret rundt omkring på spillepladen. Det gælder om at have taktisk snilde og en smule held, for at være den første deltager der får 4 brikker i samme farve i forbindelse med hinanden.

Der er i alt 4 “bonuskort” som gør spillet uforudsigeligt og spændende! De fire bonuskort er er et sjovt krydderi til spillet, og gør at man aldrig kan føle sig helt sikker.

Vores oplevelse med Sequence Junior fra Asmodee og Goliath

Der gik ikke lang tid fra vi havde sat os ved spisebordet, til at Mateo var i gang med at åbne den farverige spilæske. Vi blev overraskede over den store spilleplade der var fyldt med motiver af forskellige dyr, og Mateo kunne ikke vente med at komme i gang!

Vi fordelte de forskellige brikker imellem os, og så begyndte vi spillet. Vi tog en runde hvor vi havde lavet lidt om i de originale regler. Mateo havde rigtig mange spørgsmål omkring de forskellige dyr, og vi spillede derfor ikke med kort på hånden i første runde, men vi trak ét kort fra bunken efter tur. Vi spillede den første runde på denne måde, da Mateo hurtigt ville få kendskab til hvordan man brugte brikkerne i samarbejde med de forskellige kort. Mateo fik
hurtigt en forståelse for, at brikkerne skulle placeres på de forskellige dyr som man trak fra bunken.

Vi gik i gang med den anden runde, og nu spillede vi efter de officielle regler. Vi trak 3 kort hver, og så blev alting hemmelighedsfuldt. Hvilke kort havde mor på hånden? Hvilke kort havde far på hånden? Mateos nysgerrighed var stor, og spillet gik i gang!

Vi begyndte at spille, og det hele gik rigtig godt. Mateo begyndte stille og roligt at få flere af sine brikker ved siden af hinanden, og lige pludselig afslørede Mateo at han havde trukket et bonuskort (enhjørning) som gjorde at han var vinderen af det første spil. Mateo jublede og var rigtig glad, og hurtigt startede vi en ny runde.

Igennem alle vores spil har vi haft mange interessante snakke om de forskellige dyr, og Mateo fortæller glædeligt om hvor aberne bor og hvilke farver zebraen har. Mateo går også op i hvad de forskellige dyr de spiser, og så er det vigtigt at nævne at alligatoren er meget farlig!

Vi oplevede at Sequence Junior virkelig fik sat gang i snakken om dyr. Dyrenes verden er i forvejen noget der interessere Mateo rigtig meget, og det var derfor glædeligt at hele temaet omkring spillet var; dyr.

Vores vurdering af Sequence Junior fra Asmodee og Goliath

Mateo elsker at snakke om de forskellige dyr vi møder i spillet, og det kan vi få rigtig lang tid til at gå med. Mateo er meget interesseret i at fortælle om hvad de forskellige dyr spiser, og hvor de har deres oprindelige levesteder.

Den store spilleplade er slidstærk og flot lamineret, og de forskellige dyrekort er i en rigtig god kvalitet. Vi er helt vilde med illustrationerne af de forskellige dyr, som er gjort så sjove og børnevenlige som overhovedet muligt. De forskellige dyrekort har også en perfekt størrelse til mindre børnehænder, så spiloplevelsen bliver så god som overhovedet muligt.

Vi kan absolut mærke at Mateos interesse for dyr er vokset, mens hans koncentration og taktiske sans er blevet styrket. Mateo finder spillet frem igen og igen, og der går ikke én dag uden at Sequence Junior bliver fundet frem.

Sequence Junior er hylende morsomt, intenst, og så er spillet perfekt som de mindstes første brætspil. Sequence Junior anbefaler vi til børnefamilien med mindre børn, hvor det er vigtigt at spillet både kan underholde de små og deres forældre.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Safariskolen

Læs også spilanmeldelsen af Little Red Riding Hood

Læs også spilanmeldelsen af Ruff´s hundehus

 

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spilGoliath

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen