’’Mine Følelser Træklodser’’fra Freckled Frog anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1 år | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret bøgetræ | Mål: Hver klods måler L:13,5 x B:4,5 x H:4,5 cm | Antal: 1 kasse med 8 klodser

"Efter mange timers leg og følelsesmæssige oplevelser, med de gode træklodser, så tænker jeg bestemt, at det er et meget vigtigt stykke legetøj, som måske ofte bliver glemt. Jeg kan mærke på børnene, at efter den her rum tid med klodserne, hvor vi har dem fremme ofte, at de er mere bevidste omkring følelserne, og at se på hinanden, hvordan børnene omkring dem reagere, hvis de fx hjælper en, eller tager et stykke legetøj fra en. Jeg tænker, at specielt på børneområdet fra 0-6 år, er det et vigtigt læringselement, som kan bidrage til utrolig meget læring, meget nemt, sjovt og hyggeligt..."

En anmeldelse af "Mine følelser træklodser" fra Freckled Frog

Mine egne drenge, Lasse og Felix og mine 4 dagplejebørn har været så heldige, at få lov til at teste og kigge nærmere på de helt geniale træklodser fra Freckled Frog, ’’Mine Følelser Træklodser’’.

Et stykke legetøj og redskab, som kan bruges både som forældre, men sandelig også som institution. Træklodserne er ikke kun sjove at lege med, men også et utrolig vigtig stykke redskab og læringselement, til at understøtte børnenes følelser! Og netop derfor, så har jeg præsenteret de fantastiske og kreative træklodser, med forskellige ansigter og mimik, for mine dagplejebørn, som er i alderen 0-3 år.

Vi satte os først ved bordet, hvor træklodserne blev pakket ud, mens der blev kigget godt og grundigt på æsken, hvorpå der også er masser af ansigtsudtryk og følelser at se på og efterligne. Hurtigt blev klodserne delt ud af børnene, til hinanden og de begyndte hurtigt at stable dem, ligesom byggeklodser. Børn er kreative og fulde af fantasi, så selvfølgelig var det oplagt, at bruge dem som stableklodser også! Lige indtil, at en af drengene selv observerede, at der faktisk var blevet bygget et ansigt ud af træklodserne - wauw - og derefter begyndte snakken. Så damen glad ud? Så damen utilpas ud? Så damen nervøs ud? Hvordan ser vi ud nu? Hvordan har vi det?

Først byggede vi forskellige ansigter, sammen – hvor børnene i fællesskab, hjalp hinanden med at finde de forskellige ansigtsudtryk. Som der så ofte bliver sagt i min dagpleje: du er så god en ven, - og også i den her leg, der gik børnene op i at hjælpe hinanden, fortælle hinanden at man er dygtig og er en god ven, når man hjælper hinanden, med fx lige at bytte rundt på næsen og håret, så det er i rigtig rækkefølge. Klodserne lægger virkelig op til kanon sammenspil og samarbejde mellem børnene!

Vi rykkede træklodserne ned på gulvet, for at lege videre og her lavede vi hinandens ansigter, mens vi sad og legede med klodserne. Derefter lavede jeg ansigterne på klodserne, som børnene skulle efterligne - det var både sjovt og mega svært, specielt at se sur ud, når man egentlig helst ville grine. Efterfølgende lavede børnene hver deres ansigt, som vi andre skulle efterligne - de var enorm stolte, når vi efterlignede deres “hjemmelavet” følelses-ansigt!

Små børn har meget store følelser, ofte så store at de selv har svært ved, at regulere dem. Noget af det bedste vi kan gøre for vores børns selvværd, er at lære dem at rumme og acceptere alle sider af sig selv - om det er glad, sur, frustreret, forskrækket - det er lige meget, alle følelser er helt okay! Og det gør vi ved først selv at rumme og acceptere, alle deres sider af dem selv. Vi kan nemlig kun skabe de bedste forudsætninger for, at vores børn udvikler et rigt følelsesliv, ved at være accepterende og anerkendende over for alle de forskellige sider, som de viser os.

Vi brugte utrolig meget tid på, at snakke omkring de forskellige følelser og ansigtsudtryk - hvad føler man inde i kroppen når man er glad? Har man det godt? Vil man gerne lege og hygge sig? Hvordan føler man, hvis man er nervøs? Vil man så bare gerne have tryghed, og sidde ved en voksen? Og hvordan kommer vi så til, at være glad og tryg igen?

Specifikationer:

Mærke: The Freckled Frog
Mål: Hver klods måler L:13,5 x B:4,5 x H:4,5 cm.
Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret bøgetræ.
Alder: Anbefales fra 1 år.
Antal: 1 kasse med 8 klodser.

Disse unikke træklodser, de giver mange timers sjov og lærerig leg for børn og voksne! Der er nemlig op til 4000 forskellige variationer af ansigter, der kan laves. Glad, trist, bange, overrasket, nervøs, taknemmelig, osv.! De giver en fantastisk mulighed for, at lære børn at snakke og diskutere de mange forskellige følelser, herunder signaler til at genkende følelser og opleve andre følelser, end dem man blot selv sidder med, mens man leger.

Børn aflæser kropssprog og mimik:

Vi kommunikerer ikke kun gennem det talte sprog, men i lige så høj grad gennem den måde vores krop udtrykker sig på, gennem mimik, gestik, berøring og fysisk nærhed. Jeg bruger ofte sætninger som disse: nej, se lige hvor glad Agnes blev, da du hjalp hende. Eller: se lige på Jonas, han kan ikke lide at du skubber ham, så bliver han ked af det. På den måde bliver børnene også opmærksom på andres ansigtsudtryk, da det beskriver deres følelser i pågældende situation, om vedkommen nu engang føler sig tilpas i det der sker. Og hertil har vi taget disse fantastiske følelses klodser, med ind i vores læring og observationer, hvor vi bagefter bygger hvordan vi havde det i overstående situation, og hvordan vi gerne vil have det fremadrettet!

Vi kommunikerer ikke kun med ord. De udgør kun 7 procent af al kommunikation - 38 procent er betoning og 55 procent kropssprog - så læg mærke til, hvad der gemmer sig bag ordene, når du taler med nogen: holdningen, spændt eller afslappet, sammenkrummet eller åben? Netop derfor er det simpelthen så mega vigtigt, at børn lære at alle følelser er okay, at man bliver glad igen - og at selvom man er flere sammen, så kan man have forskellige følelser og ansigtsudtryk.

Vurdering:

Efter mange timers leg og følelsesmæssige oplevelser, med de gode træklodser, så tænker jeg bestemt, at det er et meget vigtigt stykke legetøj, som måske ofte bliver glemt. Jeg kan mærke på børnene, at efter den her rum tid med klodserne, hvor vi har dem fremme ofte, at de er mere bevidste omkring følelserne, og at se på hinanden, hvordan børnene omkring dem reagere, hvis de fx hjælper en, eller tager et stykke legetøj fra en. Jeg tænker, at specielt på børneområdet fra 0-6 år, er det et vigtigt læringselement, som kan bidrage til utrolig meget læring, meget nemt, sjovt og hyggeligt.

Klodserne er nemme at arbejde med - og det gør det bare endnu sjovere at lege med dem og bygge ansigter. Ved at lege med klodserne, så lære man også at sætte tingene i den rigtig rækkefølge - hov, var det øjnene der var over næsen? Eller var de under næsen? Det er nemlig ikke en selvfølge, at børnene ved hvordan ansigtet er bygget op, selvom de kigger på vores ansigt hver eneste dag - derfor kan det stadig være svært, at sætte dem rigtig sammen!

Men der skal heldigvis ikke mange forsøg til, før man hurtigt lære hvordan ansigtet er “rigtig” lavet. Jeg er imponeret over disse træklodser - man kan sikkert få mange udgaver af sådanne humør/følelses ansigter, men dem jeg kender til, det er ofte papir udgaver, som nemt går i stykker - og det er der ingen fare for at de her træklodser gør! De holder - og de holder også til at være stableklodser!

Kæmpe stor anbefaling herfra, og klart et stykke legetøj, som er simpelt, men indeholder kanon meget læring for vores kære børn!

- Sarah Grønbæk

Læs også anmeldelsen af Magplayer Magnetlegetøj

Læs også anmeldelsen af Woodtoy Legebåd

Læs også anmeldelsen af Kængurustylter

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjFreckled frog

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen