Sensory Rollers Sansebolde anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 mdr | Materiale: 100% BPA-fri silikone | Mål: Ø:6,5 cm | Antal: 1 sæt med 3 bolde.

"Vi er meget begejstrede for Sensory Rollers sanseboldene fra Fat Brain Toys. Vi havde ikke forventet, at de 3 sensoriske sansebolde kunne få så afgørende en rolle i udviklingen af Malinas forskellige sanser. Det ligger selvfølgelig i navnet “sensory”, men at de både styrker hendes taktile sans, auditive sans og motoriske færdigheder generelt er virkelig imponerende og noget vi er rigtig glade for..."

En anmeldelse af Sensory Rollers Sansebolde fra Fat Brain Toys

Vi er i den lykkelige situation, at vi er blevet beriget med en sød lille pige, Malina, på ½ år. Vi er dermed blevet forældre for anden gang. Storebrors gamle babylegetøj har samlet lidt for meget støv nede i kælderen, og var nok (set i bagklogskabens lys) ikke det mest inspirerende og udfordrende babylegetøj. Vi har derfor fået muligheden for at teste Sensory Rollers Sansebolde fra amerikanske Fat Brain Toys, der går ind og stimulerer babys sanser. Det er meget
interessant, og det er et stykke legetøj, som vores pige på 6 måneder tog rigtig godt imod.

Det praktiske om Sensory Rollers Sansebolde fra Fat Brain Toys

De sensoriske sansebolde er anbefalet fra + 6 måneder, og kommer i en enkel og fin æske, som indeholder 3 sansebolde. De sensoriske sansebolde er i farverne grøn, blå, orange, og de har alle en diameter på 6,5 centimeter.

Materialet, de er fremstillet i, er 100% BPA-fri silikone, og det er fremstillet af præcis den samme type silikone, som der bruges i hele fødevareindustrien. De sensoriske sansebolde må derfor gerne bides i, og som et ekstra plus kan de også ryge en tur i opvaskemaskinen efter brug. Alle sensoriske bolde har en klokke indeni, og de har i alt 6 forskellige overflader.

Vores oplevelse med Sensory Rollers Sansebolde fra Fat Brain Toys

Vi var noget spændte på, hvordan Malina ville reagere på de sensoriske bolde. Vi havde vores forventninger, og nu skulle hun introduceres for dem. Vi havde lagt os ned på gulvet og fandt hurtigt de 3 farverige sensoriske bolde frem. Malina kiggede på dem, og vi kunne mærke, at hun skulle hjælpes lidt i gang. Det er klart, da hun aldrig havde set de sensoriske bolde før - Hvad er det? Hvordan gør man? Hvad skal de bruges til?

Vi lagde den orange bold foran Malina, og hun begyndte hurtigt at vise interesse for den. Hun prøvede at gribe fat i den, men den trillede væk fra hende. Malinas storebror fik hurtigt trillet bolden tilbage til hende igen, så hun kunne prøve på ny. Det lykkedes hende at navigere den sensoriske bold op til sine kløende gummer! Lige indtil bolden få sekunder efter faldt til gulvet. Det er vigtigt at blive ved med at holde fast i bolden og ikke udelukkende koncentrere sig om sine kløende gummer, og det fandt Malina ud af hen ad vejen.

Malina begyndte at undersøge den blå sensoriske bold med hænderne. Hun tog hurtigt bolden op og vendte og drejede den (så godt som hun kunne). Igen var hun helt fanget af den sensoriske bold og dens to forskellige overflader. Hånden blev kørt hen over, og der blev undersøgt med både øjne og hænder.

Malinas storebror på 2½ år fik også stor glæde af de sensoriske bolde. Han syntes bestemt også, at det var sjovt at mærke og undersøge de mange forskellige former med hænderne. Han fik hurtigt startet en lille leg op, hvor boldene blev trillet rundt imellem os alle - til stor glæde for en meget nysgerrig lillesøster, der godt kan lide ting, der bevæger sig. Malina sad ved mor og blev selvfølgelig også inkluderet i legen, med små blide skub af de sensoriske bolde over mod hende.

Et tag-selv-bord af overflader

Det er fuldstændig fantastisk, at Malina kan få lov til at udforske så mange overflader i ét og samme legetøj. Hun kan både bruge overfladerne til sine kløende gummer. Her er det især de overflader, der stikker en smule ud fra de sensoriske bolde, der et kæmpe hit. Malina kan bruge lang tid, når hun først er kommet i gang med at massere sine gummer på boldene, og så har far travlt med at finde savlesmækken frem!

De overflader, der trækker sig en smule ind i de sensoriske bolde, er Malina helt vild med at undersøge med tungen. Vi synes i starten, at det var ret spøjst at undersøge de sensoriske bolde med tungen, men efter nærmere eftertanke, giver det god mening, da det må føles sjovt og undersøgende.

Malina undersøger nysgerrigt de sensoriske bolde med sine hænder. Hun følger de forskellige strukturer og mønstre med fingrene. Vi er begyndt at rulle de sensoriske bolde under Malinas fødder - det har virkelig affødt store smil og grin. Vi har bestemt opdaget, at hun er kilden under fødderne. Samtidig kan vi også mærke, at hun nyder de sensoriske bolde under hendes fødder.

Overfladerne på de sensoriske bolde er meget forskellige, og de kan hver især noget forskelligt. De er udfordrende, spændende, sansevækkende og er af en fantastisk kvalitet. Overfladerne og mønstrene består blandt andet af firkanter, bølger og små dutter.

Sanserne stimuleres ved hjælp af de sensoriske sansebolde

Den taktile sans (også kaldet berøringssansen) registrerer forskellige strukturer. Her kan Malina - ved hjælp af de tre sensoriske boldes 6 forskellige overflader - mærke og føle sig frem med både hænder og fødder. Netop den behagelige stimulering fra boldene kan fremme egenskaber som; afspænding, ro og velvære hos Malina, og den kan give hende en øget kropsbevidsthed.

Den taktile sans kan egentlige deles op i to kategorier; den beskyttende og den nysgerrige taktile sans. I Malinas tilfælde er det den nysgerrige taktile sans, der kommer på arbejde, når hun undersøger de sensoriske bolde. Her forsøger Malina at skaffe den information, som hun har brug for, vedrørende de sensoriske bolde. Dette gør hun blandt andet ved at mærke på størrelsen af dem. Har de hårde, bløde eller glatte overflader? De sensoriske bolde har meget forskellige overflader og mønstre, og er derfor helt ideel for at styrke Malinas taktile sans.

Den auditive sans (også kaldet høresansen) stimuleres let ved, at de 3 forskellige sensoriske bolde har små klokker gemt inde i sig. Klokkerne er forskellige i både lyd og dybde. Høresansen hjælper Malina med at bestemme retningen for, hvor lyden kommer fra, og vi har bestemt kunne mærke på hende, at hun finder en ro og nysgerrighed ved lydene.

Malinas motoriske færdigheder trænes ved, at hun kan gribe fat i de sensoriske bolde og give slip igen. Hun kan også tage de sensoriske bolde op til munden eller trille dem. Hun har en rigtig sød storebror, der nyder at trille boldene frem og tilbage i hendes tempo - til stor glæde for dem begge to.

Vores vurdering af Sensory Rollers Sansebolde fra Fat Brain Toys

Vi er meget begejstrede for Sensory Rollers sanseboldene fra Fat Brain Toys. Vi havde ikke forventet, at de 3 sensoriske sansebolde kunne få så afgørende en rolle i udviklingen af Malinas forskellige sanser. Det ligger selvfølgelig i navnet “sensory”, men at de både styrker hendes taktile sans, auditive sans og motoriske færdigheder generelt er virkelig imponerende og noget vi er rigtig glade for.

De sensoriske bolde er i rigtig god kvalitet. Farverne er super fangende og de små klokker inde i boldene er prikken over i'et. Lyden fra klokkerne vækker bestemt Malinas interesse for de sensoriske bolde endnu mere, og den gør legen med dem endnu bedre. Det er gjort meget nemt at holde de sensoriske bolde rene, da de kan komme i opvaskemaskinen. I vores optik er Sensory Rollers sanseboldene fra Fat Brain Toys et must have i ethvert småbørnshjem!

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Fat Brain Toys InnyBin Puttekasse

Læs også anmeldelsen af Fat Brain Toys PipSquigz Ringlets

Læs også anmeldelsen af Fat Brain Toys OombeeCube

Læs også anmeldelsen af Fat Brain Toys Tobbles Neo

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjFat brain toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen