Sensorisk lysende små sten anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: TTS | Antal: 1 sæt med 12 lysende sten.

"Min mening er ret tydelig. Jeg er positiv over de 12 sten. De er behagelige at holde ved, nemme og simple at håndtere for både børn og voksne. Det er også et stort plus, at der er et hav af kreative anvendelses muligheder. Jeg vil bestemt anbefale dette sæt til andre, om det så er til institutioner eller det private hjem, så skal de nok blive et hit..."

En anmeldelse af sensoriske lysende små sten

Vores familie har set nærmere på de sensoriske lysende sten fra mærket TTS.

Jeg var meget spændt på at modtage sættet, da jeg ikke helt var klar over hvad jeg skulle forvente af det.

Vores lille familie består af Marcus på 15 år, lillebror Villads på 1 år og mor Carina på 32 år. Jeg arbejder til dagligt med udviklingen af kognitive vanskeligheder, med andre ord, så hjemmetræner og hjemmeunderviser jeg min store søn.

TTS laver mange gode og spændende produkter, som bl.a. er velegnet til børn og voksne med særlige behov.

Da min store søn har flere forskellige udfordringer, bl.a. Infantil autisme, så kender jeg efterhånden til flere af TTS’ produkter og af den grund var jeg også interesseret i, at se nærmere på dette sæt.

Sættet med de lysende sten, består af følgende dele:

  • Fire små sten.
  • Fire mellem store sten.
  • Fire store sten.
  • En ladestation
  • Ledning til ladestationen med forskellige stik, så de kan lades op i andre lande også.

De 12 sten lades op, ved at man klikker dem ned i de passende huller i opladeren. Når de sidder korrekt og oplader, så lyser de alle sammen røde.

Opladetiden er ca 4 timer, hvis de skal være fuldt opladt.

Batterilevetiden er 10-12 timer.

De lysende sten er lavet af ABS-plast og de er selvfølgelig CE mærket. På kassen står der, at stenene henvender sig til personer fra 3 år og opefter. Min lille søn på 1 år har haft virkelig meget glæde af dem, så jeg er ikke helt enig i det.

Jeg vil derfor sige, at mindre børn også sagtens kan have glæde af disse farverige sten, dog skal de små børn selvfølgelig være under opsyn.

Stenene har en on/off knap. Derudover er der en rund plan knap bagpå hver sten, når man trykker på denne knap så skifter stenen farve.

Stenene kan skifte mellem syv forskellige farver nemlig rød, grøn, blå, orange, gul, pink og rosa. Farverne skifter i ovenstående rækkefølge.

Hvis man ikke vil skifte farve ved at trykke på knappen, så kan stenene også skifte farve helt af sig selv.

Hvis I viser jeres lille nysgerrige barn, hvordan man skifter farve ved at trykke på knappen, så vil man give barnet en forståelse af årsag og virkning.

De runde sten er behagelige at holde ved og de vejer ikke ret meget, de mindre børn kan uden problemer løfte dem.

Ingen regler, kun fantasi

Der er ingen regler for, hvordan sættet skal anvendes hvilket betyder, at man kan bruge de mange sten lige præcist som man ønsker det og som man har fantasi til.

Jeg kan godt lide, når legetøj kan anvendes til mange forskellige ting og jeg kan godt lide at lære mine børn at tænke ud af boksen og på den måde se de mange forskellige muligheder.

Disse sten vil med sikkerhed fange børnenes interesse lige med det samme, da alle børn er født nysgerrige.

Sættet med de 12 sten kan uden tvivl skabe glæde mange andre steder end kun i de private hjem. Sættet vil nemlig være rigtig godt til institutioner og også til specialinstitutionerne.

Oplagte til sansestimulerende rum

Sættet med de 12 sten kan uden tvivl skabe glæde mange andre steder end kun i de private hjem. Sættet vil nemlig være rigtig godt til institutioner og også til specialinstitutionerne.

Stenene ville også være oplagte i et sansestimulerende rum. Et sansestimulerende rum er et rum, hvor man bl.a. stimulerer de forskellige sanser hver for sig. Disse rum kan eksempelvis bruges til personer med kognitive vanskeligheder eller genoptræning.

Børn med bl.a. autisme eller ADHD kan også få meget glæde af de flotte lysende sten.

Det kan være i situationer, hvor barnet har brug for at trække sig tilbage og slappe lidt af, dette kan barnet gøre ved at sidde med en eller flere af stenene.

Det kan give en indre ro, fordybelse og afslapning, når barnet eller den voksne sidder i rolige omgivelser og undersøger stenene, måske ved at forsøge at stable stenene eller blot ved at fordele dem ud på bordet eller gulvet og se de flotte lysende farver skifte.

De farverige sten, kan også bruges til træning af børn med cerebral parese, de flotte lysende farver, som hurtigt fanger interessen hos børnene, kan måske motivere barnet til at krybe, kravle eller gå hen til stenene. De kan også bruges til at træne barnet i at holde fast i en sten, enten med én hånd eller med begge hænder. Der er selvfølgelig mange flere muligheder, slip endelig fantasien løs.

Mange lærerige muligheder

Der er mange forskellige lærerige muligheder og anvendelsesmuligheder med dette sæt, alt efter barnets alder og udviklingsniveau.

Jeg vil lige fortælle lidt, om nogle af de mange muligheder.

Nogle er de mest oplagte muligheder med de 12 lysende sten er at lære barnet om farverne og størrelser og selvfølgelig vil det også være oplagt, at lære barnet talrækken op til 12.

En anden sjov og lærerig leg, kan være at bruge stenene til at lære barnet at matche/ efterligne. Det kan være hvis I tager en stor sten, så skal barnet finde en sten i samme størrelse. Det kan også være hvis I vælger en farve, så skal jeres lille barn trykke sig frem til den samme farve.

Jeres lille barn vil uden tvivl også være interesseret i at prøve at stable stenene. Det er en svær opgave og kræver en meget rolig hånd og dyb koncentration. Herhjemme er det kun lykkes os at stable fem sten ovenpå hinanden, inden tårnet væltede.

Tålmodighed er hel sikkert noget man får brug for, i forsøget på at lave et højt tårn. Når barnet stabler de lysende sten ovenpå hinanden, så vil barnet opleve at farverne ændrer sig fordi de lyser igennem hinanden.

Stenene er i en god kvalitet og de holder til at blive leget med, også lidt vildere lege. Man kan stable nogle af dem to og to og derefter rulle en sten, i forsøget på at vælte de andre. En ny sjov slags bowling, som også vil være sjov når lyset er slukket.

Hvis jeres barn er utryg ved mørket, så vil stenene sikkert også være populære som en hyggelig belysning, inde på børneværelset. Jeg vil dog anbefale at I slukker den/dem, når barnet sover.

Leg med dette lysende sæt kan også nemt kombineres i en leg, hvor andet legetøj også indgår. Det kan bl.a. være hvis jeres barn er interesseret i planeter, så kan I måske bygge et rumskib af Lego og lege, at de lysende sten er forskellige planeter som rumskibet flyver forbi.

Vores vurdering

Herhjemme har de sensorisk lysende sten været populære hos begge drengene. Selvom Villads kun er 1 år, så er det ham der har haft mest glæde af sættet.

Han har fordelt stenene rundt på gulvet og skubbet dem ind under sofaen, så han kunne se dem lyse op i mørket under sofaen. Hvis vi kører i bil om aftenen når der er mørkt, så falder Villads ofte hurtigt i søvn. Forleden dag havde jeg taget en af de lysende sten med, så han kunne sidde og lege med den under køreturen og det hjalp.

Min mening er ret tydelig. Jeg er positiv over de 12 sten.

De er behagelige at holde ved, nemme og simple at håndtere for både børn og voksne. Det er også et stort plus, at der er et hav af kreative anvendelses muligheder.

Jeg vil bestemt anbefale dette sæt til andre, om det så er til institutioner eller det private hjem, så skal de nok blive et hit.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af TickiT LED Lyspanel

Læs også anmeldelsen af TickiT Sansespejle

Læs også anmeldelsen af TickiT Sanseklodser

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTts

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen