More Or Less 2 spilanmeldelsen

Alder: Fra 15 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere/hold | Spilletid: 30 - 45 min | Mærke: Game Inventors

"More or less 2 er et sjovt og ikke mindst et lærerigt spil, hvor alle kan være med. Mange spørgsmål kan man da have en idé, hvornår er og foregår, antal af noget og så videre. MEN der forekommer også mange aha-situationer efter endt svar og man måske enten har gættet rigtigt eller helt forkert. Det kan kun gøre én klogere om et givent emne. Derfor er det så lærerigt på mange måder..."

En spilanmeldelse af More Or Less 2

Spillet indeholder 120 spørgsmålskort med 720 opgaver, 1 kortæske, 1 spilleplade, 1 more og lessbrik, 4 spillebrikker, 4 jetoner, 1 hvid markørbrik og 1 terning.

Spilleregler

Reglerne består af en enkelt side, som er samme størrelse som selve kassen til spillet. De er hurtige at komme læse igennem og nemme at forstå.

Spillepladen placeres midt på bordet og spillerne tager hver en spillebrik og en jeton i samme farve. Spillebrikken placeres i det hvide startfelt på spillepladsen foran hver spiller.

Der er kun 1 point at spille om i hver runde og vinderen af pointet må rykke sin spillebrik et felt frem på pladen. For at vinde 1 point skal man både være på den rigtige side af more or less og samtidig være tættest på det rigtige svar.

Sådan spiller du spillet

Den yngste deltager starter spillet og har turen i første runde. Herefter fortsætter turen videre i retning med uret.

Spillet afvikles over et antal rundet, hvor der i hver runde spilles om 1 point.

Når der afvikles en runde er det 7 steps man skal igennem

1: Spilleren kaster terningen, trækker, trækker et spørgsmål og læser dét spørgsmål op fra kortet, som svarer til tallet på terningen.

2: Spilleren med turen ”vælger side” med more or less-brikken (om svarene skal være mere eller mindre end det korrekte svar, hvis de skal give point)

3: Spilleren med turen markerer et tal som svar ved at lægge sin jeton på selve tallet på spillepladen.

4: De øvrige spillere markerer nu et tal efter tur – i retning med uret – Der må dog aldrig ligge mere end én jeton på et tal på spillepladen og ingen af de andre spillere må derfor vælge et allerede markeret tal som svar.

5: Når alle spillerne har placeret deres jeton på et tal, har spilleren med turen ret til at flytte sin jeton til et andet ledigt tal på pladen, hvis spilleren ønsker det. Bemærk at spilleren med turen har altid mulighed for at ændre svar, når alle øvrige spillere har markeret deres svar.

6: Spilleren med turen vender herefter spørgsmålskortet, læser det korrekte svar og placerer den hvide markørbrik på det korrekte svar på pladen.

7: Når den vindende spiller har fået sine point og har rykket sin spillebrik, går turen videre til den næste spiller og en ny runde starter

Sådan vinder du

Den spiller, som først får rykket sin spillebrik frem til sit slutfelt har vundet spillet. Ganske simpelt og enkelt!

Hvad synes jeg om spillet?

More or less 2 er et sjovt og ikke mindst et lærerigt spil, hvor alle kan være med. Mange spørgsmål kan man da have en idé, hvornår er og foregår, antal af noget og så videre. MEN der forekommer også mange aha-situationer efter endt svar og man måske enten har gættet rigtigt eller helt forkert. Det kan kun gøre én klogere om et givent emne. Derfor er det så lærerigt på mange måder.

Når man er den som har turen og de øvrige spillere har markeret deres svar på pladen kan man hurtig blive præget af at ville ændre sit svar, fordi man måske synes, at man er helt forkert på den. Nogen gange kan det vise sig, at man er helt galt på den og andre gange kan det altså være godt at følge sin første indskydelse og holde ved sit første svar.

More or less 2 er et forholdsvis hurtigt spil at komme igennem, hvis man ikke orker de der helt store strategi spil, men hellere vil spille et spil, som er hurtigt og hvor man stadig kan sidde og snakke sammen, uden at der er taktik indover.

More or less 2 fylder ikke så meget og det er derfor nemt at tage med sig rundt, om man skal en tur i sommerhus, over til vennerne eller på ferie. Der er en del spørgsmål i spillet, så der går noget tid inden man løber tør og får samme spørgsmål igen. Det er et stort plus. Et hurtigt spil, som jeg varmt kan anbefale.

- Christina Zamora Bugge

Læs også spilanmeldelsen af EGO Rød

Læs også spilanmeldelsen af Den Store Danmarksquiz

Læs også spilanmeldelsen af Take It Or Leave It

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGames inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen