Send Aben Videre spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales 12 år | Spilletid: Ca. 30 - 45 min. | Spillere: For 2 - 6 deltagere | Type: Quizspil/Familiespil

Selve spillet er egentlig ganske fint. Det er simpelt, nemt at lære og tager ikke oceaner af tid. Et fint selskabsspil. Men det er lidt en skam at en del af kortene er meget svære. Det ødelægger lidt det sjove. Vi vil derfor gå alle kortene igennem og samle dem i svær, medium og lette kort. På den måde kan vi altid vælge kort ud fra om vi skal have børnene med..."

En anmeldelse af Send Aben Videre familiespillet

Første gang vi blev præsenteret for ”Send Aben Videre” var helt tilbage i starten af 00’erne. Vi var i starten af 20’erne og det var et af de spil, som vi ofte fandt frem sammen med vennerne.

Efter et par år gik aben i stykker, og så har vi ikke spillet det siden. Så efter en pause på knap 20 år, var vi lidt spændte på at prøve det igen.

Spillet er i en solid æske og indeholder:

  • 1 (stor) spilleplade,
  • 1 abe,
  • 480 kort i æske,
  • 6 spillebrikker i hver sin farve
  • 1 spillevejledning.

Aben kræver 3*LR44 batterier for at virke. Der er allerede batterier i, når man køber det, så man kan komme i gang med at spille med det samme.

Det er en kort, præcis og simpel spillevejledning, så det er hurtigt at komme i gang med at spille. Spillet er for 2-6 spillere og estimeres at vare ca. 30 min. pr spil.

De gange, vi har spillet det, har det passet meget godt med tiden. Jo færre spillere, des kortere tid tager det. På æsken står der, at det er et voksenspil og anbefales fra 12 år og opefter.

Selve spillet

Alle spillere vælger en spillebrik, som sættes på startfeltet. Den aktive spiller trækker et kort fra kortæsken, og læser højt.

Hvis kortet er rødt, skal han/hun selv starte med at give et svar og derefter sende videre i urets retning.

Hvis kortet er grønt, må aben sendes til en valgfri spiller, som skal starte med første svar og aben må under hele turen sendes på kryds og tværs, som man ønsker.

Eksempel 1:
Spiller 1 får et grønt kort og vælger, at spiller 3 skal starte med aben. Aben sættes derfor over til spiller 3, som hurtigt skal løfte aben fra bordet og komme med et svar. Spiller 3 svarer og stiller derefter aben ved spiller 2, som hurtigt løfter aben og kommer med et svar. Nu vælger spiller 2 så, at spiller 3 igen skal have aben. På den måde sendes der altså frem og tilbage i et ”tilfældigt mønster” indtil aben larmer eller en spiller får sagt et ord, der allerede er blevet sagt.

Eksempel 2:

Spiller 1 trækker et rødt kort. Han giver et svar og sender videre til spiller 2. Spiller 2 kommer med nyt svar og sender videre til spiller 3, som svarer og sender videre til spiller 4 osv.

Aben skal stilles ned foran spilleren hver gang, så den ”nulstiller” og med det samme løftes af spilleren. Den laver en tilfældig nedtælling, så nogle gange vil den give lyd 3 sek. efter man har løftet den og andre gange kan der måske gå 20-30 sek.

Den spiller, som sidder med aben, når den giver en lyd skal rykke det antal felter frem på spillepladen, som står på det pågældende kort.

Den første spiller, som rammer ”taber-feltet”, som er det sidste på pladen, har tabt spillet. Spilleren, som står længst tilbage, har vundet.

Vores vurdering

Det første spil, vi spillede, varede ganske kort tid. Alle kort var ekstremt svære og der er ingen tvivl om det ikke var for 12-årige. Vi var i alderen 38 til 44 år og selv for os var det svært.

Mange af kortene var det meget ”niche-præget” kategorier - fx ”bøger af Stephen King” og ”udenlandske fodboldangribere”. Spillet varede knap 15 minutter, da vi gik død meget hurtigt og point var 4 på alle kortene.

Det undrede os lidt, da det ikke var sådan, vi huskede det. Efter et hurtigt kig på kortene, opdagede vi, at alle kort sad i point rækkefølge. Så vi blandede dem alle grundigt og i efterfølgende spil var der lidt mere variation i sværhedsgraden. Nu kom der fx kort som ”danske drengenavne der starter med T” og ”ord der begynder med v”.

Disse kort vil umiddelbart også passe bedre til 12+ år. Men da der stadig også kom meget svære kort imellem, ville vores piger på 13 og 14 år stadig ikke kunne være med.

Selve spillet er egentlig ganske fint. Det er simpelt, nemt at lære og tager ikke oceaner af tid. Et fint selskabsspil. Men det er lidt en skam at en del af kortene er meget svære. Det ødelægger lidt det sjove.

Vi vil derfor gå alle kortene igennem og samle dem i svær, medium og lette kort. På den måde kan vi altid vælge kort ud fra om vi skal have børnene med.

De sværeste kort vil vi formentlig slet ikke bruge. Det er lidt sjovere, når man rent faktisk kan sige mere end kun 1-2 svar og aben sendes mere rundt på bordet. Så med lidt modifikationer er det et okay spil til familie og venner.

- Joan Frederiksen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen