Sansespejle fra TickiT anmeldelse

Alder: Anbefales fra 12 mdr + | Materiale: Akryl | Mål: L:49 x B:49 cm | Antal: 1 stk

"Med kuplerne på sansespejlene kan Villads se sig selv fra forskellige vinkler, det er en spændende måde at lære ham om anatomisk forståelse. Vi bruger derfor ofte spejlet til at snakke om og udpege de forskellige kropsdele. Villads og jeg bruger også spejlene til at øve og forstå ansigtsudtryk og til at styrke mundmotorikken. Villads skal på den måde efterligne de bevægelser, som jeg laver med min mund. Det er sjovt, især når vi ser os selv i de forskellige kupler. Villads griner tit af mine bevægelser og han griner også af sig selv, når han efterligner bevægelserne. Det er dejligt, at kunne lære igennem leg og fantastisk at høre den glade latter fra Villads..."

En anmeldelse af sansespejle fra TickiT

Med de sjove sansespejle fra TickiT kan dit barn nu se verden og sig selv, fra en helt ny og sjovere vinkel.

Min yngste søn Villads er halvandet år gammel og han har længe været interesseret i, at se sig selv i spejlet.

Vi har et helt almindeligt spejl der viser fuld kropsfigur, derfor kan Villads også nemt se sig selv. De sidste par måneder har Villads brugt en del tid på, at lave forskellige lyde og mimik foran spejlet og jeg kan se, at han lærer meget ved at observere sig selv og sine bevægelser.

Villads er også begyndt at blive meget opmærksom på sine egne bevægelser, han klapper, vinker og danser foran spejlet. Han kan virkelig bruge lang tid foran spejlet og han synes det er vildt sjovt. For at fastholde den store interesse og positive udvikling som Villads er i, så har jeg valgt at præsentere ham for sansespejle.

Med sansespejlene kan Villads nu se verden på en helt anden måde.

Selve spejlene

TickiT laver flere forskellige sansespejle, på den måde sikre de, at der er et spejl der passer til de fleste børn. Jeg har valgt to forskellige sansespejle.

Begge spejle måler 49 x 49 centimeter og de er lavet af ridsefri akryl, så der ikke sker noget ved, at Villads rammer spejlene med forskelligt legetøj. - Det er nemlig også rigtig sjovt, at se det forskellige legetøj i sansespejlet.

I kassen med spejlene medfølger forskellige ophængningsmuligheder, alt efter om du ønsker at hænge spejlet op med beslag og skruer eller om du blot vil hænge det op med det dobbeltklæbende tape.

Det ene spejl som jeg har valgt, er det med 9 runde kupler og det andet er med 16 runde kupler. Jeg har bevidst valgt to spejle med mange kupler, da det giver et mere spændende udtryk og mulighed for at se sig selv og legetøjet fra flere forskellige vinkler.

Jeg har monteret det ene spejl på en dør, og i starten monterede jeg det blot med det dobbeltklæbende tape. Men da Villads rører meget ved spejlet, så har jeg valgt at skrue det fast med de medfølgende beslag, simpelthen bare for at være på den sikre side.

Det andet spejl er limet fast på væggen, det falder derfor heller ingen steder. Det sidder på væggen oppe i Villads’ vuggestue. På den måde kan flere børn få glæde af det spændende spejl. De mange børn vil kunne grine af hinandens bevægelser og mimik og dermed have mange hyggelige stunder foran spejlet. Ikke nok med at de ville kunne fjolle og grine af egne og andres bevægelser, så vil de også blive opmærksomme på hinandens udtryk og blive interesseret i at efterligne hinanden. Imitation er nemlig også en vigtig læring for børnene.

Hvis spejlene skal bruges i et børneværelse, i en institution eller i et sanserum, så vil jeg anbefale, at det altid skrues fast, blot for at være på den sikre side.

Spejlene er lavet i en rigtig god, holdbar og børnevenlig kvalitet, der sker virkelig intet når Villads slår med legetøj på spejlet eller hvis han slår med hænderne på kuplerne.

Kvaliteten er faktisk så god, at spejlet kan hænges op udendørs, hvis du ønsker det.

Stimulerer forskellige sanser

Når børn leger foran et sansespejl eller et almindeligt spejl, så vil de eksempelvis stimulere deres visuelle sans/synssansen.

Det at kunne se, betyder at opfatte, opfange og omsætte lys til billeder, hvilket vores øjne mestre til perfektion. Vores øjne er med de helt fantastiske og fascinerende egenskaber, et af menneskets mest komplekse organer.

Øjnene kan på en måde sammenlignes med et kamera, som gør at vi kan se og stille skarpt på de forskellige omgivelserne.

Vores øjne gør at vi er i stand til at skelne mellem farver, kon­traster, bevægelser, lys og mørke og bedømme afstande.

Det er ret vildt at tænke på, at øjet opfanger et billede ved at sende synsindtrykket via synsnerven videre op til hjern­en. Undervejs krydses synsnerverne fra venstre og højre øje, således at synsindtrykket fra hvert øje kan blandes sammen til ét billede. Synssansen er meget avanceret, men på samme tid virkelig fascinerende.

Med kuplerne på sansespejlene kan Villads se sig selv fra forskellige vinkler, det er en spændende måde at lære ham om anatomisk forståelse.

Vi bruger derfor ofte spejlet til at snakke om og udpege de forskellige kropsdele.

Villads og jeg bruger også spejlene til at øve og forstå ansigtsudtryk og til at styrke mundmotorikken. Villads skal på den måde efterligne de bevægelser, som jeg laver med min mund. Det er sjovt, især når vi ser os selv i de forskellige kupler. Villads griner tit af mine bevægelser og han griner også af sig selv, når han efterligner bevægelserne. Det er dejligt, at kunne lære igennem leg og fantastisk at høre den glade latter fra Villads.

Sætter gang i fantasien og inspirerer til læring

TickiT’s mange spændende produkter, bliver designet og udviklet i Storbritannien i samarbejde med dygtige pædagoger. TickiT’s sortiment består af et bredt udvalg af spændende læringslegetøj og sansestimulerende legetøj.

TickiT’s populære produkterne, er kendt i hele verden og deres motto er, at inspirere, engagere og lære.

TickiT siger selv, at de skaber produkter, der sætter gang i fantasien og inspirerer til læring, samt gør undervisning sjovere for børnene.

Jeg er helt enig med TickiT, da jeg med det samme kunne se, hvor interesseret og nysgerrig Villads var for at stå foran de anderledes spejle.

Vores vurdering

De to sansespejle fra TickiT, skaber rigtig meget glæde herhjemme og de bidrager til mange hyggelige stunder med sjove lyde og bevægelser.

Spejlene er så populære herhjemme, at jeg går med overvejelser om at købe endnu et.

De er yderst velegnet til både privat brug, institutioner, færger, legeland, sanserum og venteværelser. Børnene vil elske at fjolle rundt foran et sansespejl og de voksne vil også blive nysgerrige.

Jeg er positiv omkring TickiT’s forskellige sansespejle og jeg kan af den grund sagtens stå inde for, at anbefale disse unikke spejle til andre. De er helt sikkert hver en krone værd og jeg nyder, at observere den glæde som Villads udstråler i legen foran spejlet.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af TickiT LED lyspanel

Læs også anmeldelsen af TickiT Sanseklodser

Læs også anmeldelsen af TickiT Babyspejle

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTickit

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen