BRIO World Parkeringshus anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast og FSC-certificeret træ | Mål: B:37 x D:27 x H.27 cm | Antal: 1 stk | Mærke BRIO World

"I starten havde vi en smule svært ved at se, hvorfor legen med toge og biler pludselig skulle blandes sammen. Gav det overhovedet nogen mening? For os gjorde det absolut! Hele samspillet mellem togskinner og vejbaner har gjort vores BRIO verden langt mere virkelighedstro og sjov. Mateo er blevet inspireret og har fået endnu et sjovt element til sin verden af BRIO. Parkeringshuset byder på udfordringer som eksempelvis den høje elevator, koncentreret kørsel i højder og ikke mindst rigtig meget fart over feltet, når bilerne drøner ned af slisken. Alt i alt er parkeringshuset fra BRIO World et friskt element til de små bilglade drenge og piger..."

En anmeldelse af BRIO WORLD parkeringshus

Vores søn, Mateo på snart 3 år, er rigtig glad for toge og biler. Han er også svært glad for alt, der har med BRIO at gøre - han har derfor opbygget en mindre samling af forskellige sæt fra BRIOs World-serie - som alle kan kombineres med hinanden på kryds og tværs. Der var stor spænding, da vi fik BRIO World parkeringshuset ind ad døren. Mateo gjorde store øjne, og vores forventninger til parkeringshuset var tårnhøje. Vi har adskillige gange oplevet BRIOs fantastiske kvalitet og sans for detaljer, og hver gang har vi haft en dreng, der har været godt underholdt.

Parkeringshuset fra BRIO skiller sig en smule ud fra BRIOs øvrige udvalg, da det primært er tog-delen, som BRIO er mest kendt for og har et størst udvalg af. Vi var derfor rigtig spændte på at opleve BRIO World Parkeringshus.

Det praktiske om BRIO World parkeringshus

BRIO World Parkeringshus er anbefalet fra +3 år, og det er lavet af plast og FSC-certificeret træ.

BRIO World Parkeringshus kommer i en stor æske med en flot illustration af parkeringshuset, der venter os, når æsken skal åbnes. Æsken viser også hvilke forskellige muligheder og elementer, der hører til parkeringshuset. Man har derfor en rigtig god ide om, hvordan parkeringshuset fungerer, og hvad det har af spændende muligheder!

Parkeringshuset er 27 centimeter højt og 37 centimeter bredt. Sættet indeholder 9 dele: parkeringshus, en rød bil, en blå bil, en vogn, en vejrampe, to skinne ramper, parkeringstårn og en sliske.

Parkeringshuset kommer delvist samlet. Det eneste man selv skal sørge for er at klikke den store sliske på parkeringshuset og sætte de to skinneramper og vejrampen på parkeringshuset. Parkeringstårnet skal ligeledes klikkes på parkeringshuset, og så er vi klar til at lade legen begynde!

Der medfølger ingen manual til, hvordan parkeringshuset skal samles. Dette gør dog ikke noget, da man hurtigt får en idé om dette, når man kaster sit blik på forsiden af æsken, som parkeringshuset er kommet i. Her kan man nemt se, hvor de forskellige elementer skal placeres. Det er ligetil og nemt. Det er gjort så børnevenligt som overhovedet muligt, hvilket betyder, at der hverken skal bruges værktøj eller skruer til samlearbejdet. Det er en proces, som vores søn nyder at være med i, hvilket han selvfølgelig fik lov til. Det er en skøn måde at arbejde sammen på, og her kan Mateos selvværd virkelig styrkes. Det tager under 1 minut fra, at vi havde delene foran os til, at parkeringshuset var samlet færdig.

BRIO World parkeringshus med et væld af muligheder

Parkeringshuset har i alt tre etager. På 1. etage er der mulighed for at tanke de to biler, der hører med til parkeringshuset, op. På den nederste etage er der også mulighed for at benytte sig af den super seje bilelevator. Elevatoren kan både benyttes fra første, anden og tredje etage, og den fungerer ved, at Mateo drejer på et rødt hjul med et lille håndtag på. Her kan elevatoren både styres op og ned, og den er rigtig nem at navigere med for Mateo. Elevatoren er én af de ting, som Mateo har brugt allermest tid på. Han foretrækker gerne, at hans biler kommer hurtigst muligt op på toppen af parkeringshuset. Det gør de, hvis man - som ham - har fundet den helt rigtige teknik til at dreje hjulet ekstra hurtigt rundt! 1. etage indeholder også et jernbanespor, hvor der kan tilkobles klassiske BRIO skinner på.

På 2. etage findes en rampe, som gør, at Mateos biler kan komme ned på 1. etage. Her kan en vogn, der kan kobles på den anden bil eller et tog fra et andet BRIO sæt, stå klar. Ved at hive en smule ned i den røde knap, kan Mateo få rampen til at føre bilen ned på den ventende vogn. Han kan også bruge rampen som et alternativ til elevatoren, så han kommer endnu hurtigere ned på 1. etage.

På 3. etage er der tre parkeringsbåse og en stor og stejl sliske! Det er en sliske, som kan sætte godt med fart på bilerne! Er der noget, som Mateo elsker, så er det bestemt fart over feltet! Vi fik kørt mange ture ned af slisken, og det udviklede sig hurtigt til en konkurrence om hvilke biler, der kunne komme længst! Det var en rigtig sjov og underholdende leg.

På toppen af parkeringshuset er en helikopterlandingsplads, og rundt omkring i parkeringshuset er der markeret med pile, hvilken vej der er mod ensretningen.

Vores ræsende leg med BRIO World parkeringshus

Vi havde en meget spændt dreng, da vi efter kort tid havde samlet parkeringshuset. Vi kunne hurtigt konstatere, at det kriblede gevaldigt i Mateos fingre for at få lov til at komme i gang. Han greb hurtigt begge biler og begyndte at undersøge parkeringshuset nærmere.

Lige fra vi havde sat den store sliske på, havde Mateo meget svært ved at få øjnene fra den igen. Han kørte derfor sin blå bil ind i elevatoren. Her fik far hurtigt forklaret, hvordan elevatoren fungerede, og så gik der ikke lang tid, før Mateo havde nået toppen af parkeringshuset. Det var nu tid til hans første tur ned af slisken. Hold da op, hvor gik det stærkt! Mateo blev overrasket, og det gjorde vi bestemt også.

Da Mateo havde brugt en masse tid og energi på at køre sine biler fra 1. til 3. etage - med hjælp fra elevatoren - og derefter køre sine biler ned af den stejle sliske, var det tid til, at parkeringshuset skulle undersøges nærmere.

Der skal selvfølgelig være godt med brændstof på Mateos biler, og de blev derfor tanket flittigt.Det ville ikke passe den unge herre, hvis hans biler pludselig stod stille. Mateo tog endnu en gang elevatoren, men denne gang tog han den til 2. etage. Her var han hurtig til at se, at der var en rampe - men hvordan fungerer den mon? Far pegede på den røde knap, der blot skal vippes til siden, for at rampen giver sig og sender Mateos bil tilbage til 1. etage. Hurtigt og nemt!

Vi begyndte stille og roligt at introducere Mateos nye parkeringshus til hans andre BRIO World sæt. Vi fik hurtigt dannet en god ramme om parkeringshuset og dets muligheder. Det blev derfor hurtigt et solidt og bærende element i Mateos leg.

Et væld af muligheder med serien BRIO World

BRIO World er en serie af efterligninger, som børn kender fra deres egen hverdag. Hele serien er bygget op om flere forskellige emner som eksempelvis udrykningskøretøjer, en bondegård og forskellige måder at rejse på (skib, tog, biler og fly).

Hele World serien fra BRIO kan kombineres med hinanden og til sidst danne rammerne om en kæmpe verden i BRIO! I vores tilfælde er BRIO World serien med til at forbinde flere af vores forskellige BRIO-sæt, som kun gør legen endnu mere interessant og spændende. Vi mener bestemt ikke, at det gør noget, at flere af sættene er godt blandet sammen - det bliver de nemlig med tiden. Det udfolder fantasien endnu mere, og dermed opstår der nemt sjove ideer.

Der findes fire andre sæt, som passer godt til BRIO World Parkeringshus. De er illustreret på bagsiden af æsken, som parkeringshuset kommer i. Det giver os ideer til eventuelle udvidelser til Mateos verden af BRIO. Der er derfor rig mulighed for at udvide med endnu flere elementer, som kan udgøre den ultimative verden for børn, der elsker biler, toge og fart over feltet! Det er spændende, at legen både kan foregå med ét enkelt sæt og i kombination med andre sæt.

Vores vurdering af BRIO World parkeringshus

Vi havde store forventninger, da vi introducerede Mateo for parkeringshuset. BRIO World Parkeringshus har overrasket os positivt på mange punkter. I starten havde vi en smule svært ved at se, hvorfor legen med toge og biler pludselig skulle blandes sammen. Gav det overhovedet nogen mening? For os gjorde det absolut! Hele samspillet mellem togskinner og vejbaner har gjort vores BRIO verden langt mere virkelighedstro og sjov!

BRIO World Parkeringshuset har givet Mateo flere forskellige muligheder. Eksempelvis kan han variere sin leg mellem tog og biler, og vi kan have en masse forskellige samtaler på baggrund af dette. Vi kunne hurtigt konstatere, at de medfølgende biler til parkeringshuset kørte virkelig godt, og efter flere timers leg kører de stadig godt. Bilerne er vigtige og bærende elementer for parkeringshuset, og de er årsag til, at vi alle sammen vender tilbage til parkeringshuset igen og igen.

Mateo er blevet inspireret og har fået endnu et sjovt element til sin verden af BRIO. Parkeringshuset byder på udfordringer som eksempelvis den høje elevator, koncentreret kørsel i højder og ikke mindst rigtig meget fart over feltet, når bilerne drøner ned af slisken. Alt i alt er parkeringshuset fra BRIO World et friskt element til de små bilglade drenge og piger.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af BRIO World brandstation

Læs også anmeldelsen af BRIO Løft & Læs startsæt

Læs også anmeldelsen af BRIO Togstation

Anmeldelse af legetøjBrio worldCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen