Rolly Dumper CAT anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Robust plast | Mål: 93 x 44 x 52 cm. |
Farve: Gul og Sort | Vægt: 6,6 kg.

"For Johannes og Signe her er det en selvfølge i rigtige mange af deres lege at kopiere forskellige hverdagssituationer ind i den rolleleg, som udviklingspsykologer peger på er grundlæggende for vores børns kognitive udvikling. Eksempelvis elsker Signe at være med sin far på lossepladsen, og dumperen bliver nu ofte brugt som transportmiddel til en fiktiv tur dertil..."

Rolly Dumper Kid CAT med tiplad

Yay - vores maskinstation er blevet udvidet, og det med ret stor begejstring for både 2-årige Johannes og 4-årige Signe.

En kæmpestor papkasse skaber i sig selv vældig stor interesse, og lige fra åbning med en masse løsdele til samling til færdigt produkt, har begge børn fulgt med med både spænding og utålmodighed. Den største udfordring har klart været, hvem af dem der måtte få første tur!

Mere om Caterpillar Dumperen

Den gule dumper er lavet i robust plast og måler 93 * 44 * 52 cm. Dens vægt på 6,6 kg. gør, at den står solidt på jorden og samtidig er let at flytte rundt på – også når det ikke er ved hjælp af et barn som chauffør.

Dumperen har et bredt sæde, som man sidder godt og sikkert på. Derfra er det let at nå rattet, som er nemt at betjene. Under rattet har vi selv placeret det klistermærke, der blandt andet viser, hvor stærkt dumperen kører, og om den mangler vand/olie/brændstof.

Det har en god effekt i legen herhjemme at kunne følge med i dette. Generelt giver de forskellige klistermærker det sidste og gennemførte finish, så dumperen kommer til at stå simpelthen så fint.

Forrest på maskinen sidder ladet, som klart er den funktion, der for Johannes og Signe mest positivt adskiller sig fra andre pedaltraktorer. I modsætning til en vogn bagpå kan de under kørslen her følge med i, hvad de har med på ladet: Indendørs er det biler, duplo, dukken på vej i vuggestue osv. Udendørs er det grene, sten, kastanjer osv.

Kun fantasien sætter grænser

Kun fantasien sætter grænser – og den fejler ingenting :) Ud over bare at kunne transportere en last fra A til B, kan ladet tippes, og det skaber glæde at kunne læsse diverse ting af. Når tipladet ikke er i funktion, holdes det fast af et sort håndtag, som for børnene er let og sjovt både at løsne og ”låse” igen.

Selvom vi som forældre kan iagttage det absolut positive ved ladet foran, kan vi faktisk ikke udelukke, at der en dag suppleres med en vogn eller lignende til at montere bag på dumperen. Der er lavet udtag og huller til det, og der kan isættes en vedlagt krog. Jeg er ikke i tvivl om, det kan skabe ekstra muligheder i det arbejde, dumperen i børnenes leg udfører. Det er super med en maskine, der i sig selv kan meget, og som stadig lægger op til at kunne ønske sig flere dele som supplement senere.

Forrest er der et hul. Herhjemme er det helt oplagt engang imellem at stikke et reb i der, så vi kan trække dumperen, mens særligt Johannes på 2 år sidder på den. Det har vi positive erfaringer med, fordi det giver mulighed for en længere tur for ham, end han selv kan klare. Og han elsker netop at sidde der og at have oplevelsen af at køre den!

En målgruppe der passer

Målgruppen ud fra brandet bag: Rolly Toys’ anbefalinger er 2,5 år til 5 år. Mine børn ligger inden for den gruppering, og dumperen passer perfekt til dem begge. Dog er det for Johannes endnu for svært at få gang i dumperen ved hjælp af pedalerne – men han elsker at være chauffør og enten bare styre ladet eller at lade sig blive trukket eller skubbet.

Han kan uden problemer selv komme både på den og af den, og han sidder helt sikkert på sædet. Signe på 4 år kan derimod nemt klare selv at sætte dumperen i gang med pedalerne og få en god køretur.

Hun formår også at bakke med maskinen og at koordinere rattet samtidig, så hun bakker den ønskede vej. Som med andre pedalkøretøjer er det en udfordring at køre i ujævnt terræn. Det er simpelthen for sejt for de små ben. Den kører allerbedst på stuegulvet eller på fliserne/fortovet udenfor, som vi heldigvis har en masse af omkring os.

Vi var i tvivl om, om Signe i virkeligheden var ved at være for stor til dumperen, men faktisk skal barnet have en vis alder for i eget selskab at kunne få det optimale ud af den. Fysisk er hun heller ikke for stor endnu og kan sagtens stadig være på den. På den måde repræsenterer Johannes og Signe godt netop den aldersgruppe, som dumperen rækker ud til.

Da den er lavet i så robust et materiale, vil den trods mange timers leg uden tvivl stå lige så skarpt den dag, Johannes er stor nok til også selv at kunne få fart på.

Tyske RollyToys er brandet bag

Tyske Rolly Toys er brandet bag den fine, fine dumper. Firmaet blev grundlagt i 1938, og i 1945 blev det første legetøj sat i produktion. I 1964 udviklede og præsenterede Rolly Toys den første trehjulede traktor, mens de i 1966 kunne præsentere den første firehjulstraktor: Massey Fergusson.

Blandt det store udvalg af Rolly Toys’ pedaltraktorer- og maskiner er en række forskellige mærker at finde – herunder blandt andet John Deere, Deutz, CLAAS og Fendt. Jeg er selv vokset op på landet, og er på nuværende tidspunkt lærer på en landsbyskole, så jeg kender alt til selv børns forskellige meninger og diskussioner om, hvad det helt rigtige mærke skal være – naturligvis stærkt inspireret og præget af de omgivelser, de er en del af.

De forskellige maskinmærker og de forskellige funktioner, som hver maskine har, er efter min vurdering klart med til at styrke og understøtte børns rolleleg. Maskinerne bliver repræsentanter for det, børnene kender til fra deres hverdag og virkelighed.

For Johannes og Signe her er det en selvfølge i rigtige mange af deres lege at kopiere forskellige hverdagssituationer ind i den rolleleg, som udviklingspsykologer peger på er grundlæggende for vores børns kognitive udvikling. Eksempelvis elsker Signe at være med sin far på lossepladsen, og dumperen bliver nu ofte brugt som transportmiddel til en fiktiv tur dertil.

Siden 2002 er der hos Rolly Toys blevet produceret med end 250.000 børnevogne om året. Jeg er ikke uforstående over for den efterspørgsel. Jeg kan både se, høre og iagttage, at dumperen herhjemme fra dag 1 har været:

Driftsklar

Udmærket

Megafin

Populær

Enkel

Robust


- Elisabeth Kristensen

https://youtu.be/-lEJUzDZvj4
Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjRollytoys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen