Hungry Hugo spilanmeldelse

"Hungry Hugo er et enkelt og hurtigt spil, hvor det gælder om at være heldig og lidt snu for at være den første, der får bygget sin have færdig. Hele familien kan være med – også de mindste. Derfor er det en fin intro til brætspil. Spillet fungerer bedst med tre til fire spillere. For hvis man kun er to spillere, er der mange ture, hvor man ikke kan komme videre, fordi Hugo står foran ens have..."

Beskyt din smukke have mod den sultne chimpanse Hugo..

I Hungry Hugo (Sultne Hugo oversat til dansk) forsøger I hver især at fylde jeres haver med flotte dekorationer, inden den store, sultne abe kommer og fortærer det hele. Heldigvis sover aben for det meste, men når den vågner, er den sulten, og så æder den det første og det bedste, den ser.

Hungry Hugo er et godt spil til de mindste børn. Det kan fungere fint cirka fra 4-års-alderen. Det er nemlig enkelt, farverigt og nemt at gå til. Det betyder også, at børn kan spille det selv uden en voksen, når de først har lært det.

Det er et flot spil, hvor man både har sit eget hus, man bygger, og kan vælge mellem en lang række farverige dekorationer til haven.

Byg huset og kom i gang

Inden I går i gang, samler I hver jeres hus. Det består af fem stykker, som nemt kan klikkes sammen.

Foran huset placerer I hver jeres lille have, hvor der er plads til fem dekorationer. Så blander I kortene og giver tre styk til hver spiller. I kan være op til fire spillere, og spillet er sjovest, hvis man er tre eller fire.

Til sidst placerer i figuren af Hungry Hugo foran en af jeres haver. Den spiller, som har aben – helt bogstaveligt – får også lov til at starte.

Så er I klar til at gå i gang. Spillet er enkelt og overskueligt. Hver gang det er din tur, spiller du et af de tre kort, du har på hånden.

Kort, kort og atter kort

Det vigtigste kort viser en spade. Det betyder, at du kan føje en dekoration til din have, så du er lidt tættere på at blive færdig.

Men du kan kun bruge det kort, hvis Hungry Hugo ikke står ved din have. Hungry Hugo sover nemlig som regel. Og hvis du begynder rumstere for meget rundt med spader og den slags, risikerer han at vågne. Og så går hans glubende appetit ud over din have.

Hvis Hugo står foran din have, kan du også være så heldig at have et kort, der giver dig lov til at flytte Hugo. Så snupper du en ladvogn og triller Hugo over til en af dine modstanderes have, og så er han deres problem.

Væk den slumrende abe

Når Hugo så står foran en anden have, kan du bruge megafon-kortet. Så slår du med den store terning, der afgør, om Hugo vågner eller sover videre.

Hvis han sover videre, sker der selvfølgelig ikke noget. Men hvis han vågner, spiser han et stykke dekoration fra den have, han står foran. Medmindre havens ejer altså har et banankort, som kan stille abens sult.

Hvis Hugo formår at fjerne alle dekorationer fra en have, begynder han at fortære spillerens hus. Huset består af fem dele, som man fjerner en efter en, indtil der til sidst måske ikke er noget tilbage. Det har vi dog ikke været ude for i nogen af vores spil.

Hvis du mangler et stykke af dit hus, skal du bygge det op igen, inden du kan bygge videre på din have. Så med andre ord er man slået et skridt tilbage i ræset for at vinde.

Den første, der får fyldt sin have med fem flotte dekorationer, vinder spillet.

Godt til familier med små børn

Hungry Hugo er som sagt helt enkelt. Der er selvfølgelig ikke den store strategiske dybde, men det er heller ikke meningen, når det er beregnet til de mindste.

Det fjollede tema og de flotte elementer rammer målgruppen rent.

Hungry Hugo er et spil hvor hele familien kan være med – også de mindste. Derfor er det en fin intro til brætspil.

Spillet fungerer bedst med tre til fire spillere. For hvis man kun er to spillere, er der mange ture, hvor man ikke kan komme videre, fordi Hugo står foran ens have.

Vi har også tilpasset spillet med nogle særregler om, at man også kan bruge to banankort til at lokke Hugo væk. Det gør spillet lidt lettere og hurtigere. På den måde kan man nemt finde på små særregler, så spillet passer endnu bedre til deltagerne.

Spillet er som sagt rigtig flot. De små fine huse og de farverige træer, blomster og nisser går rent ind hos de mindste...

God spillelyst!

- Søren Vinggaard Hellerung

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilLogis

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen