Rhino Hero: Super Battle spilanmeldelse

Alder: Fra 5 - 99 år | Spilletid: 10 - 20 min. | For 2 - 4 spillere.U

"Alle kan spille Rhino Hero: Super Battle, men det er bedst at have rolige hænder, når man spiller. Reglerne er rimelig nemme at forstå, og man bliver hurtigt fanget af spændingen, der er delt mellem at få sin superhelt - så højt op i skyskraberen som muligt, og ikke at vælte noget som helst..."

Generelt:

Rhino Hero: Super Battle er et familiespil, med tårnhuse skyskrabere, drillende røver-aber og super seje super helte. Spillet er udgivet af Haba, der kalder det et 3D super helte kortstablingsspil, som falder i spil kategorierne "Held" og "Dexterity/Behændighed". Spillet er udgivet i 2017, illustreret af Thies Schwarz og designet af Steven Strumpf og Scott Frisco.

Rhino Hero: Super Battle er en videreudvikling af spillet Rhino Hero, der ligeledes er udgivet af Haba. Spillet har vundet prisen Guldbrikken i Danmark, hvor det i 2019 er kåret til Årets Børnespil.

I Rhino Hero: Super Battle er spillerne en af de fire superhelte: Rhino Hero, Giraffe Boy, Big E og Batquin. De fire helte kæmper om at stå øverst i den tårnhøje skyskraber, som spillerne sammen bygger gennem spillet.

Komponenter:

Spillet kommer i en stor æske og indeholder 3 kvadratiske fundament brikker, 24 høje vægge, 24 lave vægge, 30 gulv-kort, 3 terninger, en superhelte-medalje, 4 edderkoppeaber og de 4 superhelte træfigurer.

Alle kort komponenterne (fundament brikker, vægge og gulv-kort) er af særdeles god kvalitet, og kan tåle den brug, som en stor del af spillet. Superhelte figurerne er træfigurer med et varmepræget mærke på, der afbilleder spillets helte - Rhino Hero, Giraffe Boy, Big E og Batquin. De tre terninger er af træ og har en god størrelse.

Spillet leveres nu i en dansk version - med danske spilleregler! Reglerne er ikke omfattende og er umiddelbart beskrevet herunder...

Regler:

Sammen bygger spillerne et højhus, etage efter etage, oven på fundament-brikkerne. Den spiller, hvis superhelte figur står øverst, når spillet ender, er vinderen.

Først placeres fundament-brikkerne i midten af spille området. Derefter får alle spillere 3 gulv-kort. Start spilleren vælger en af sine gulv-kort og placerer derefter de typer vægge, der er vist på gulv-kortn, på fundamentet, og placerer derefter gulv-kortn oven på disse vægge. Herefter vælger spilleren en ny gulv-kort fra bunken eller en af de tre som er lagt frem på bordet.

Spillet fortsætter nu i urets retning, og den næste spiller vælger en af sine gulv-kort, som spilleren vil bruge og placerer de vægge, som er vist på kortet, og lægger derefter gulv-kortet oven på væggene.

En spillers tur, gennemgår følgende faser:

 1. Byg!
 2. Edderkoppeabe angreb?
 3. Skyskraber klatring!
 4. Super Battle?
 5. Superhelte-medalje?
 6. Træk et nyt gulv-kort!

Byg!

Når der skal bygges, gøres det som forklaret ovenover. Spilleren vælger et gulv-kort, placerer de vægge og lægger gulv-kortet oven på væggene.

 • En væg skal bygges oven på en bygge-cirkel på en af fundament-brikkerne, og der må højest være en væg på en bygge-cirkel.
 • Senere i spillet kan vægge placeres oven på et gulv-kort.
 • Alle vægge, der er afbildet på det gulv-kort, der spilles, skal bygges og de skal bygges på en sådan måde at gulv-kortet kan lægges oven på dem i en vandret position.
 • Gulv-kort kan pege i alle retninger og behøver ikke at følge regningen af fundamentet, men de skal ligge i vandret position.
 • Spillerne må gerne bruge begge hænder til at bygge med.

Edderkoppeabe angreb?

Hvis spillerens gulv-kort viser et edderkoppeabe-hoved, skal spilleren hænge en af de 4 edderkoppeabe papfigurer på gulv-kortet. Dette skal enten være i abens halekrog eller hånd. Hvis abe falder ned, prøver spilleren bare igen, indtil aben hænger fast. Hvis en abe, der allerede var på skyskraberen, falder ned, skal den aktive spiller nu selv hænge den på det gulv-kort, som netop er bygget.

Skyskraberklatring!

Nu skal spilleren slå med den lyseblå terning. Det tal som terningen viser (-1, 0, 1 eller 2) er det antal etager, som spillerens superhelte figur skal bevæge sig op eller ned i skyskraberen.

Super Battle?

Hvis spillerens superhelte figur står på samme etage som en anden spillers superhelte figur, skal der nu ske et Super Battle. Den aktive spiller slår nu med den røde terning og den anden spiller slår med den blå terning. Den spiller der slår det højeste antal øjne på terningen, får lov til at blive på etagen, den anden spillers figur, skal nu rykke en etage ned. Hvis der på denne ”nye” etage er en anden spillers figur, sker der et nyt Super Battle.

Superhelte-medalje?

Den spiller, hvis figur står øverst i skyskraberen for tildelt superhelte-medaljen.

Træk et nyt gulv-kort!

I slutningen af spillerens tur, skal denne trække et nyt gulv-kort. Dette gøres enten ved at vælge et af tre kort, der ligger synligt fremme på bordet, eller ved at trække et fra toppen af bunken.

Spillet slutter:

 • Hvis en spiller vælter hele eller dele bygningen. Den spiller, der har superhelte-medaljen, er vinderen, med mindre at det er denne spiller, der får bygningen til at kollapse - så er alle de andre spillere vinderne.
 • - eller hvis alle gulv-kort er brugt, så er det igen spilleren med superhelte-medaljen, der vinder

Hvem kan spille:

Alle kan spille Rhino Hero: Super Battle, men det er bedst at have rolige hænder, når man spiller. Reglerne er rimelig nemme at forstå, og man bliver hurtigt fanget af spændingen, der er delt mellem at få sin superhelt - så højt op i skyskraberen som muligt, og ikke at vælte noget som helst.

Spillet er simpelt og hurtigt og kan spilles af spillefugle i alle aldre, med familien og også med mere erfarne gamere, der lige skal have 10-20 minutters fjollet sjov.

Det er selvfølgelig aldrig sjovt at vælte hele bygningen, men spillet er hurtigt samlet sammen, og man kan lynhurtigt spille en ny omgang.

Taktile sans og finmotorik:

Spillets komponenter er i en god kvalitet og det føles derfor rart at spille med dem. Kortene er ret solide og vil kunne blive spillet meget med uden af det kan ses. Spillet stimulerer spillerens finmotoriske evner, for det kræver præcision og en rolig hånd at bygge tårnet/bygningen og placere sin superhelt, uden at det hele vælter.

Spil igen faktor:

Rhino Hero: Super Battle er et spil, der nærmest skal spilles mere end en gang, når det først er kommet på bordet. Det er ikke til at bære, hvis man er lige ved at vinde, og man så kommer til at vælte det hele - så skal der en revanche til med det samme.

Et godt råd:

Lad være med at begynde med at spille spillet direkte under en lampe ?

- Morten Mejnholt

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHaba

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen