Bang! Terningspillet anmeldelse

Alder: Fra 8 år | Spilletid: 15 - 30 min. | For 3 - 8 spillere

"Bang! The Dice Game, er et rigtigt sjovt og hurtigt spil. Det er bedst, hvis man kan være fire spillere eller mere, men kan til nød også spilles med tre personer. Det er lille og kompakt, så det er let at tage med på turen. Og man behøver heller ikke den store bordplads til at spille på..."

Terningudgaven

Bang! The Dice Game. Som man måske kan fornemme af titlen, så findes der et spil der hedder Bang! Og dette er så en udgave af spillet, baseret på terninger (i modsætning til kort). I det følgende vil jeg kun kalde dette spil for Bang! Og så håber jeg at du kan huske at det er "terning-udgaven" jeg skriver om.

Læs anmeldelsen af Bang! Kortspillet her!

Bang! Er et cowboy spil. Et spil fra det vilde westen, hvor solen bager og kuglerne flyver. Her er en drabelig kamp i gang. De involverede er en sherif, to vicesheriffer, to overløbere og tre lovløse.

Sådan spilles spillet

I første omgang gennemgår jeg lige hvordan spillet er med fire spillere eller mere.

Hver spiller trækker et af disse rolle kort. Desuden får man også et karakterkort. Det vil sige, at nu er spiller A f.eks. vice-sherif og er karakteren Bart Cassidy. På den måde har spilleren vice-sheriffens rolle og evnerne fra sin karakter. I dette tilfælde har han 8 liv og kan vælge at tage en pil (det bliver forklaret lige om lidt) i stedet for at miste et liv.

Alle roller har en mission. Sheriffen skal udrydde de lovløse og overløberne. Vice-sheriffen skal holde Sheriffen i live. De lovløse skal dræbe Sheriffen. Overløbernes mål er at være den sidste overlevende. Det vil sige at hvis der er to overløbere, så er de ikke sammen, men kæmper også imod hinanden, for der kan kun være en sidste overlevende.

Når alle har fået deres to kort, tager man patron markører, der er ens livspoint. Resten af patron markørerne lægges sammen med pile markører ind på midten af bordet og spillet kan starte.

Det første der sker er at spilleren der har trukket Sherif kortet, vender sit kort. Alle ved nu hvem sheriffen er, men alle andre har hemmelige roller.

Den første spillere har nu sin tur. Så skal der rulles terninger. Der er fem terninger med skes forskellige symboler på hver.

Der er et sigte kort med enten 1 eller 2 skrevet på. Det angiver hvor langt man skyder. 1 rammer en spiller en plads til højre eller venstre for spilleren. 2 rammer en spiller to pladser til høre eller venstre.

Der er en dynamitstang. Dette er den eneste terning man IKKE må slå om. Hvis spilleren får tre dynamitstænger, er turen slut.

Terningen med en fadøl, giver spilleren et liv tilbage.

Pilen gør at spilleren skal tage en pile markør fra bunken på midten af bordet. Når den sidste pil er taget, angriber indianerne og ALLE spillere mister et livspoint.

På det sidste symbol er der tre skud. Det symboliserer et maskingevær. Kan man samle tre af disse terninger ryger alle pilemarkører tilbage til midten af bordet og alle andre spillere mister et livspoint.

Man må rulle sine terninger om tre gange, altså undtagen dynamitten.

Udfordringen

Nu er udfordringen jo at man ikke ved hvem der er hvem. Men når man slår et skud, så skal det bruges, det vil sige at man kan blive nød til at skyde på nogen selv om man ikke ved om man er på samme hold.

Man har naturligvis lov til at snakke under spillet og prøve at sige hvem man er, men man har også lov til at bluffe/lyve lige så tosset man vil. Men ganske langsomt begynder man jo at finde ud af hvem der er hvem.

Det er et sjovt og hurtigt spil. Der er fin afveksling i spilet fra gang til gang. Det er helt klart en fordel at være flere spillere, det gør bare det hele lidt sjovere.

Reglerne er i og for sig simple nok, det der er den egentlige udfordring er det strategiske spil imellem spillerene. Hvis man spiller med mindre børn (på æsken siger designeren selv at spillet kan spilles fra otte år, og det er nok et meget godt bud), kan man selv justere hvor meget hjælp man giver og hvor tydelig man gør sin rolle.

Med kun 3 spillere

Jeg bliver lig nød til at lade et par ord falde om at spille med tre spillere. For når man kun er tre (hvad der er det mest almindelige i vores familie), er der særlige regler.

Her er der en Vice-sherif, en Overløber og en Lovløs. Vice-Sheriffen skal skyde Overløberen. Overløberen skal skyde den Lovløse og den Lovløse skal skyde Sheriffen. Man spiller med åbne kort, så i bund og grund er der ikke særlig meget strategi, bare en masse skyderi. Det er fint nok i et spil eller tre, men bliver relativt hurtigt ensformigt. Det kan sagtens bruges som en pause imellem andre spil, men er ikke noget der kan fylde en hel aften.

Bang! The Dice Game, er et rigtigt sjovt og hurtigt spil. Det er bedst, hvis man kan være fire spillere eller mere, men kan til nøds også spilles med tre personer. Det er lille og kompakt, så det er let at tage med på turen. Og man behøver heller ikke den store bordplads til at spille på.

- Jesper Koplev

Læs anmeldelsen af Bang! Kortspillet her!

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen