Rhino Hero spilanmeldelse

Alder: Fra 5 - 99 år | Spilletid: Ca. 5 - 15 min. pr. spil | For 2 - 5 spillere

Generelt:

Rhino Hero er et familiespil, der bruger kort og mekanismer, der leder tankerne hen på en blanding af Uno og Klodsmajor/Jenga. HABA kalder det et 3D helte stablingsspil.

Spillet handler om en næsehorns-superhelt, der klatrer op ad høje bygninger for at fange tyve og røvere. Den spiller, der lykkedes med at blive hurtigst færdig vinder, med mindre en spiller vælter bygningen, så vinder de andre spillere.

Rhino Hero er udgivet af tyske HABA, designet af Steven Strumpf og Scott Frisco, samt illustreret af Thies Schwarz. Spillet udkom i 2011 og kategoriseres under Dexterity/Behændighed og Held.

Spillet er blevet fulgt op af Rhino Hero - Super Battle, der har vundet "Guldbrikken" for Årets Børnespil i Danmark 2019.

Komponenter:

Spillet kommer i en relativ lille æske og indeholder 31 kort (tagkort), 28 mure, 1 fundament og en Rhino Hero figur.

Alle kort komponenterne (tagkort, mure og fundament) er af særdeles god kvalitet, og kan tåle den brug, som en stor del af spillet. Rhino Hero figuren er en træfigur med et varmepræget mærke på, der afbilleder spillets helt - Rhino Hero.

Reglerne er IKKE på dansk, men leveres med regler på bl.a. engelsk og tysk. Reglerne er heldigvis ikke omfattende og er umiddelbart beskrevet herunder.

Regler:

Sammen bygger spillerne et højhus, etage efter etage, oven på fundamentet. Den spiller der først bruger alle sine ”tagkort” vinder.

Først placeres fundamentkortet i midten af spille området. Derefter får alle spillere 5 tagkort. Start spilleren placerer murer, som anvist på fundamentkortet og placerer derefter et af sine tagkort oven på de netop placerede mure.

Den spiller, der først kommer af med alle sine tagkort er vinderen.

Spillet fortsætter nu i urets retning, og den næste spiller placerer murer, som anvist på det tagkort, som den første spiller placerede. Der er seks forskellige typer tagkort (de har forskellige ikoner i hjørnerne af kortene):

 1. Ingen alternative regler (dette kort har ikke et ikon i hjørnerne af kortet)
 2. Skift retning (et lilla ikon med to pile (Change of direction)) - når dette tagkort spillets skifter spillets retning.
 3. Spring over (et blåt ikon med et hvidt udråbs-tegn (Take a breather)) - når dette tagkort spilles, springes den næste spiller over.
 4. Tag et ekstra kort (et grønt ikon med +1 (Additional card)) - når dette kort spilles skal den næste spiller i rækken trække et ekstra tagkort op på hånden.
 5. Spil to kort (et rødt ikon med 2x (Double roof)) - når dette kort spilles, må spilleren spille et ekstra tagkort oven på ”Spil to kort”-kortet.
 6. Rhino Hero (et sort ikon med en hvid Rhins Hero)) - når dette kort spilles, skal den næste spiller i rækken placere Rhino figuren på ikonet inde på kortet.

Vigtigt at vide:

 • Man må gerne bruge begge hænder til at bygge tårnet/bygningen med.
 • Man må kun røre ved det tagkort og de mure man er ved at placere
 • Murerne skal placeret oven på de markerede pladser på det tagkort, der er øverst på bygningen
 • Tagkortene skal placeres i samme retning, som fundamentkortet ligger.

Spillet slutter:

 • Når en spiller har spillet sidt sidste tagkort
 • - eller hvis en spiller vælter bygningen. Den spiller der har fået bygningen til at vælte taber spillet, og den spiller der har færrest kort tilbage vinder spillet. Hvis flere spillere har lige mange/få kort tilbage, vinder den spiller, der har flest ikoner på sine tilbageværende kort. Hvis der stadig er flere spillere der står lige - så vinder alle disse spillere.
 • - eller hvis alle mure-kort er brugt i bygningen - så vinder alle spillere og alle er superhelte.

Hvem kan spille:

Alle kan spille Rhino Hero, men det er bedst at have rolige hænder, når man spiller. Reglerne er rimelig nemme at forstå, og kender man til kortspillet Uno, så forstår man også hurtigt, hvordan man kan udnytte de forskellige tagkort til sin fordel - eller hvordan man kan drille sine med/modspillere.

Spillet er simpelt og hurtigt og kan spilles af spillefugle i alle aldre, med familien og også med mere erfarne gamere, der lige skal have 5-10 minutters fjollet sjov.

Det er selvfølgelig aldrig sjovt at vælte hele bygningen, men spillet er hurtigt samlet sammen, og man kan lynhurtigt spille en ny omgang.

Taktile sans og finmotorik:

Spillets komponenter er i en god kvalitet og det føles derfor rart at spille med dem. Kortene er ret solide og vil kunne blive spillet meget med uden af det kan ses. Spillet stimulerer spillerens finmotoriske evner, for det kræver præcision og en rolig hånd at bygge tårnet/bygningen og placere Rhino Hero, uden at det hele vælter.

Spil igen faktor:

Rhino Hero er et spil, der nærmest skal spilles mere end en gang, når det først er kommet på bordet. Det er ikke til at bære, hvis man er lige ved at vinde, og man så kommer til at vælte det hele - så skal der en revanche til med det samme.

Et godt råd:

Lad være med at begynde med at spille spillet direkte under en lampe ?

- Morten Mejnholt

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHaba

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen