RABO Taxi Cykel anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 8 år | Materiale: Pulverlakeret metal med gummihjul | Mål: L:110 x B:55 x H:65 cm | Sædehøjde: 40 cm. | Cykelvægt: 15 kg | Max. brugervægt: 100 kg. | Mærke: RABO

"Denne fantastiske taxi er klar til at køre børnene ud på nye eventyr, om det så er på nogle længere ture eller blot en runde på legepladsen eller villavejen, så skal det nok blive en god oplevelse. Cyklen indbyder til rollelege, sproglege og sociale interaktioner mellem flere børn. Måske står der endda børn i kø, for at få en tur bagpå den gule taxi. Lad børnene slippe deres fantasi og kreativitet løs og lad dem nyde en god og spændende leg..."

En anmeldelse af Trehjulet Taxi Cykel fra RABO

Vi har denne gang haft fornøjelsen af, at se nærmere på RABO's gule taxi cykel. Cyklen henvender sig til børn fra 3-8 år. Den gule taxi cykel var delvist samlet, da vi modtog den. Der skulle blot monteres enkelte dele, så i løbet af få minutter var cyklen klar til leg.

Ligesom ved de andre RABO cykler og køretøjer, så er det tydeligt at mærke, at denne cykel er i en fantastisk kvalitet som holder til ikke bare mange timers leg, men mange års leg.

Taxien er lavet som en pedalcykel, med et hul foran og to bagved. Det at cyklen er udstyret med tre hjul gør, at det er nemmere for to børn, at køre afsted uden at vælte. Hjulene er sorte gummihjul, som kører godt på alle former for underlag.

Pedalerne og håndtagene på styret er lavet af sort gummi for, at give børnene en bedre og mere behagelig oplevelse med cyklen.

Eftersom det er en taxi-cykel, så er der selvfølgelig plads til to børn på denne cykel. Barnet der styrer og træder i pedalerne, sidder forrest på et lille men stadig behageligt sæde, mens passageren som sidder bagpå, har et stort sæde med ryglæn.

Passageren har en skridsikker plade til at sætte fødderne på. Med andre ord, passageren på denne taxi cykel kommer til at sidde rigtig godt, så han/hun kan nyde turen.

Lidt historie om RABO

Producenten bag denne taxi cykel er RABO. RABO er et dansk firma, som efterhånden har eksisteret i mange år.

I slutningen af tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne, blev der introduceret nye og strengere kvalitetsnormer til daginstitutioner i Danmark. Det gjorde, at der bl.a. blev sat større krav til det miljø børnene færdes i.

Denne banebrydende udvikling flyttede sig herefter fra Danmark og Skandinavien til resten af verden.

Der blev skabt nye standarder for kvalitet af børnepasning og dermed også kvalitetsniveauet og pædagogisk korrekte produkter til diverse daginstitutioner.

Dette gav RABO’s cykler et forspring og den dag i dag, ses de gule cykler i de fleste institutioner, i både ind- og udland.

Alle RABO-produkter lever op til de strenge TÜV-krav for sikkerhedsafprøvning og bærer den europæiske CE-mærkning, der kun tildeles produkter, der består sikkerhedskravene i EN71.

Det at cykle er rigtig godt for alle

Det styrker og træner krop, sanser, hjerne, balance, omverdensbevidsthed og orienteringssans, samtidig med at det giver børn og unge en høj grad af frihed og selvstændighed.

På en cykel kan børnene bl.a. træne ben-, balle- og mavemuskler, skulder-/armmuskulatur samt de dybereliggende små muskler mellem ryghvirvlerne.

Cykling stimulerer alle sanser på én gang, under kontrollerede forhold: Fart, lytte, se, koordinere, og mærke vind og vejr.

Når børn cykler, så skal krop og hjerne arbejde tæt sammen. Kroppen skal nemlig styre cyklen ud fra, hvad hjernen opfatter.

Det at cykle er derfor en utrolig vigtig og god træningsmulighed for både børn og voksne.

Kører børnene på nye eventyr

Denne fantastiske taxi er klar til at køre børnene ud på nye eventyr, om det så er på nogle længere ture eller blot en runde på legepladsen eller villavejen, så skal det nok blive en god oplevelse.

Cyklen indbyder til rollelege, sproglege og sociale interaktioner mellem flere børn. Måske står der endda børn i kø, for at få en tur bagpå den gule taxi. Lad børnene slippe deres fantasi og kreativitet løs og lad dem nyde en god og spændende leg.

Som en del af legen kan børnene snakke om, hvilke ting de cykler fordi eller de kan sammen finde på en sjov fantasifuld leg, om hvor de cykler hen.

Vi lever i en tid, hvor det kan være en udfordring, at få børnene ud i den friske luft. Nutidens børn og unge vil langt hellere sidde foran telefoner, iPads og computere end, at være udenfor og røre sig.

Med denne taxi cykel vil børnene blive motiveret til at lege og cykle ude i det fri. De vil på den måde også styrke deres kondition og kropsbevidsthed.

Vores oplevelser med taxi-cyklen fra RABO

Efter at min venindes børn har nydt, at cykle rundt på denne cykel og efter at have set hvor meget glæde den skaber, så er det bestemt en cykel som jeg kan anbefale til andre. Den er i så god en kvalitet, at den sagtens kan holde til diverse institutioner og private hjem.

Et ekstra plus ved denne cykel er, at det er godkendt og sikkert at køre to børn på samme cykel.

På den måde slipper børnene for, at de hele tiden får at vide, at de skal vente og kun være én på køretøjet ad gangen. Med den fine taxi cykel kan børnene nyde, at tage på tur sammen.

Carl og Laura har eksempelvis kørt rundt på de små stier omkring vores hus og vi har hele tiden kunne høre deres glade latter.

På trods af at cyklen er en to personers cykel, så er den alligevel nem for børnene at køre. Det kræver ikke en masse benmuskler for at træde i pedalerne, heller ikke selvom der er en passager med.

Carl er 5 år og Laura er 10 år, det var derfor mest oplagt, at Laura skulle være chaufføren, hvilken hun selvfølgelig også prøvede og det var intet problem. Carl ville selvfølgelig også gerne prøve at sidde foran og styre cyklen, så det fik han selvfølgelig også lov til.

Jeg var lidt spændt på, om han kunne cykle rundt med Laura bagpå, men det kunne han sagtens. Han var lidt udfordret da han skulle starte cyklen, men med et lille skub bagpå så var de afsted.

For lige at tydeliggøre RABO’s kvalitet og holdbarhed, så vil jeg lige nævne, at min veninde og jeg også har prøvet at cykle på taxi cyklen. Det var heller ikke noget problem, hvilket overraskede børnene, som var sikre på, at cyklen ville brase sammen.

Da denne gule taxi cykel er med tre hjul, kan den bruges af rigtig mange forskellige børn også en del børn med særlige behov. Det kan bl.a. være børn med motoriske og balancemæssige udfordringer, som her kan opleve, at de kan mestre det at cykle, uden at vælte.

Med denne cykel vil barnet opleve en alternativ mulighed for, at træne de muligheder som cykling giver, men på barnets præmisser, herunder balancekompensation.

Jeg er meget positiv over RABO’s taxi cykel. Jeg har virkelig ikke én eneste dårlig ting at sige om cyklen! Jeg kan af den grund sagtens stå inde for at anbefale denne cykel til andre forældre. Den lever op til alle mine forventningerne!

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af RABOs Zippl Løbecykel

Læs også anmeldelsen af RABO Mini Pickup

Læs også anmeldelsen af RABO Flyveren

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjRabo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen