Puzzzle Beezzz spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 10-20 min. | Spillere: For 1 eller flere deltagere

"Puzzzle Beezzz er i bund og grund et puslespil, men den gode kvalitet, det flotte design og de udfordrende opgaver gør det til noget særligt. Og det er ikke kun for børn..."

Hjernegymnastik for begyndere

Puzzzle Beezzz minder mig først og fremmest om et spil til smartphonen. Ikke et af dem, hvor man konstant bliver forstyrret af reklamer eller skal købe opgraderinger i dyre domme for at klare sig igennem. Nej, det minder om et af de spil, hvor man bliver grebet af et simpelt koncept, fordi det er tilfredsstillende og sjovt at spille.

Og på samme måde som i et mobilspil, byder Puzzzle Beezzz på en lang række niveauer i stigende sværhedsgrader, så det kan blive ved med at udfordre i lang tid.

En hyggelig hjernevrider

Puzzzle Beezzz er et puslespil af den type, hvor man skal prøve sig frem til løsningen og i øvrigt skal tænke sig rigtig godt om for at nå dertil. Det er en light-udgave af de træpuslespil, som kan drive voksne mænd til sammenbruddets rand, fordi de er svære at sætte sammen igen, når man først har skilt dem ad.

Her er Puzzzle Beezzz dog noget lettere. Det er designet til børn fra 8 år og op, men som voksen kan man også få en hyggelig udfordring ud af at spille de svære niveauer.

Brik for brik

Spillet består af en sekskantet træplade på knap 20 centimeter i diameter. Der er en fordybning i midten, hvor man kan lægge de mange farverige brikker.

I stedet for at være bygget op af kvadrater, som Tetris-brikker, er brikkerne sat sammen af forskellige konstellationer af sekskanter. Det er ligesom i en bikube – og det er selvfølgelig der navnet stammer fra.

De mindste brikker består kun af én enkelt sekskant. Der er fire af dem, og der er små tegninger af glade bier på dem. De brikker skal placeres først, og så skal du selv finde ud af at løse resten af puslespillet.

Tid til en udfordring

Sammen med brættet og brikkerne får du en sammenhæftet bunke med kort, der viser forskellige udfordringer. Der er i alt 30 opgaver, hvor du starter med at placere de fire bi-brikker og eventuelt nogle af de øvrige brikker.

Men derefter er du på egen hånd. Nu gælder det om at passe de øvrige brikker ind, så alle brikker kan være inden for de snævre rammer. Og det er nogle gange nemmere sagt end gjort.

Stigende sværhedsgrad

Udfordringskortene viser præcis, hvor du skal placere brikkerne. Jo flere brikker, der er på plads fra starten, jo lettere er det selvfølgelig at løse resten af puslespillet. I de letteste opgaver er næsten halvdelen af brikkerne placeret fra starten.

Men sværhedsgraden bliver langsomt øget, og til sidst starter man kun med de fire bi-brikker, og så er det pludselig knap så let at pusle sig frem til en løsning.

30 opgaver lyder måske ikke af så meget, men som manualen gør opmærksom på, er der flere løsninger til mange af opgaverne. Og desuden er det de færreste, der kan huske løsningen fra gang til gang. Så med andre ord er der underholdning til lang tid.

Lækkert lavet

Jeg har efterhånden en del spil fra BS-Toys. Fælles for dem alle er, at de er flot designet og lavet i træ. På den måde holder det længere og er i det hele taget bare mere lækkert at bruge.

Puzzzle Beezzz er det flotteste indtil videre. Det er helt enkelt, men de flotte farver og detaljer gør, at det godt kan tåle at stå fremme. Og det er et plus, når nu dit barn er bidt af det.

Læs spilanmeldelsen af Mikado Melon fra BS-Toys her!

Læs spilanmeldelsen af Frames fra BS-Toys her!

Læs spilanmeldelsen af Krokodillens Sokker fra BS-Toys her

Fungerer godt til børn i alle aldre

På trods af det udfordrende niveau fungerer spillet rigtig fint til børn. Jeg har spillet det en del med min datter på fem år og med lidt hjælp, kommer hun også godt igennem opgaverne.

I de seneste dage er hun begyndt at sidde og nørkle med det selv og løse opgaver på egen hånd.

Puzzzle Beezzz egner sig bedst til børn (og voksne), som kan lide at fordybe sig i aktiviteter og som har tålmodigheden til at fortsætte, selvom det ikke lige lykkes første gang.

Jeg tror også at børn netop kan lære lidt om tålmodighed af spillet, fordi det lokker dem til at blive ved med at spille, og samtidig er det meget tilfredsstillende, når det lykkes at få alle brikkerne på plads.

Så se nærmere på Puzzzle Beezzz, hvis du har lyst til et afslappende puslespil, uden du behøver at glo på en skærm. God spillelyst...

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilBs-toysCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen