Magplayer Transformer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Antal: 208 dele | Kvalitet: CE-mærket

"Det er meget fascinerende at se et barnesind i legeland på denne måde, hvor der ikke er nogen regler eller nogle opskrifter, der skal følges. Der er bare fri fantasi, der får lov til at vokse og vokse. Og faktisk meget sundt for os voksne at smide opskrifterne til side og lade os drive med fantasistrømmen..."

Tosset med magneter

Vi er tossede med magneter herhjemme. Vi har længe haft magneter fra Magplayer i vores legetøjssamling, men har ofte manglet magneter, når vi rigtig skulle have gang i nogle spændende projekter. Derfor var vi ret vilde med at modtage dette store og spændende Transformer Sæt fra Magplayer med hele 208 dele.

Udover magneter i mange forskellige former, indeholder sættet også forskellige typer hjul, magneter med figurer i og forskellige symbolbrikker der f.eks. indeholder alfabetet.

Et virkelig stort og spændende sæt til en fire-årig, der ikke bare elsker at bygge store ting, men også er meget optaget af bogstaver og at stave.

Ikke nok magneter

”Wow, er alle de magneter til mig?” var de første ord, da han så pakken, der nærmest var på størrelse med ham selv. ”Så kan vi jo bygge det høje tårn!” – Det høje tårn har han talt om, siden vi fik vores første sæt Magplayer.

Læs anmeldelsen af Magplayer Whirl sættet her!

Vi har bare ikke haft nok magneter, så vi har ikke kunnet gå i gang med projektet før nu. Sættet blev da også åbnet i turbo-fart, og ”opskriften” til det høje tårn blev fundet frem. Og så gik byggeriet ellers i gang med min søn som overordnet byggeleder og mig selv som hjælper: ”Find lige to firkanter far, de skal sidde her!”.

Generelt er vi ret begejstrede for Magplayer, da det ikke bare er ”leg”, men også udfordrer og udvikler barnets kreativitet og intelligens.

Vi kan virkelig mærke, at vores søn får en forståelse for matematiske og geometriske udformninger ved at følge ”opskrifter” i det medfølgende hæfte, ligesom hans kreativitet sprudler, når han bygger ting, han tydeligvis har udtænkt og udformet selv: ”Det er bare noget, jeg har tænkt i min fantasi, far”.

Alle disse udviklingspunkter er netop også fremhævet fra Magplayer selv, der særligt fremhæver dynamik, udforskning, kreativitet, matematik, visualisation og samarbejdsevnen. Det er alle evner, som vi kan nikke genkendende til i vores leg med magnetsættet fra Magplayer.

Det lykkedes...

Efter et godt samarbejde, hvor vores søn sagde hvilke magneter, jeg skulle finde, og han satte dem på de rigtige steder, var vi nu klar til at rejse bygningen.

Selv som voksen er det meget interessant at se, hvordan det geometriske mønster, der ligger på gulvet, pludselig kan forvandle sig til en tredimensionel figur ved, at der løftes i de rigtige magneter. Det er sjovt for voksne og udvikler uden tvivl børnenes rumlige intelligens og matematiske sans.

Stille og roligt rejser bygningen sig foran os, og vi kan ikke afvise, at vi dansede en lille sejrsdans sammen: ENDELIG kunne vi få bygget vores høje tårn og det lykkedes!

Fri fantasi

Når vi alle tre leger med magneterne sammen, kan vores søn imitere vores interesse for det medfølgende hæfte. Vi kan sagtens finde figurer, vi gerne vil bygge, og så har vi et fælles projekt.

De færdige projekter stiller vores søn som regel op til fremvisning, så vi efterfølgende kan betragte vores trofæer sammen og være lidt stolte: Det er f.eks. bolde, mikrofoner, rumraketter, hjerter og stjerner. Det kan vi bruge lang tid på, og han elsker at udvælge ting i hæftet, han nu vil bygge. Men hæftet kommer kun i brug, hvis vi voksne finder det frem.

For vores søn er det mest spændende og sjove uden tvivl den umiddelbare og lettilgængelige leg, hvor han kan finde magneter frem og bygge ud fra fri fantasi.

Det næste projekt bliver da også en monstertruck, der kan ”køre mega hurtigt”. For en voksen er det bare nogle firkanter, der ligger i lag med et tag ovenpå, men for vores søn forvandler magnetbunken sig klart og tydeligt til en monstertruck.

Da der er meget mudder på kørebanen, ”fordi det regner”, skal der naturligvis bygges en garage til monstertrucken, ”så manden kan vaske bilen, når han har været ude at køre”.

Det er meget fascinerende at se et barnesind i legeland på denne måde, hvor der ikke er nogen regler eller nogle opskrifter, der skal følges. Der er bare fri fantasi, der får lov til at vokse og vokse. Og faktisk meget sundt for os voksne at smide opskrifterne til side og lade os drive med fantasistrømmen.

Når vi leger med magneter, bliver der oftest bygget biler, slotte, ridderborge, garager og små byer. Et hus er blevet til et hus med en lang gang til en udestue, hvorefter der er blevet tilbygget en mark til grisene og en direkte indgang herfra til garagen.

Så bygningerne får lov til at udvikle sig alt efter, hvad der bliver brug for, og hvilket legetilbehør, han kan finde. Der bliver ofte anvendt små Lego-figurer, eller figurer fra hans bondegård, som får nyt liv i hans nye og store bygningsværk.

Fordybelseslegetøj fungerer super godt

Herhjemme kan ”fri leg” med al legetøj ofte være en smule overvældende. Derfor fungerer fordybelseslegetøj, som f.eks. Magplayer, super godt.

Vores søn inviterer gæster til at lege med og indgå i hans fantasiverden, men han kan også selv fordybe sig ind i universet, hvor han kan lege i meget lang tid uden at blive revet ud ad legen.

Det er virkelig legetøj, der fordrer fordybelse og som udvikler børnenes kreativitet på allerbedste vis.

Som anmeldelsen nok bærer præg af, er vi voldsomt begejstrede for dette sæt og for Magplayer generelt. Det er virkelig genialt legetøj, som gør læring og udvikling sjovt og fantasifuldt.

Det eneste kritikpunkt vi har, er at de forskellige sæt med deres billeder udenpå og deres tilbehør, lægger op til forskellige projekter. Der ville det være smart, hvis det medfølgende hæfte var forskelligt fra sæt til sæt, så det på den måde illustrerede, præcist hvad der kunne bygges, med netop dette sæt. I stedet er det det samme hæfte, der er i alle sæt, hvormed det kan være svært at se, hvad de medfølgende ting, kan bruges til.

Vi kan godt savne lidt inspiration til hvert nyt sæt, så hvert sæt ikke bare bliver til ”flere magneter”, men faktisk opfordrer til nye projekter og bygningsværker.

Det er den eneste kritik, vi kan finde. Magneterne fra Magplayer er virkelig genialt legetøj, hvor både børn og voksne kan fordybe sig i projekter. Fælles eller hver for sig ?

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagplayer

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen