Bang! Kortspillet anmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 20 - 40 min. | Spillere: For 4 - 7 deltagere.

Intro til Bang! Kortspillet

Bang! The Card Game, der hedder således, fordi der også findes en terning udgave, er en tur tilbage til det vilde vesten. Vi snakker cowboys, indianere og grimme forbrydere.

Læs anmeldelsen af Bang! Terningspillet her!

I Bang! (nu håber jeg at det er klart for alle, at jeg skriver om kortspillet og ikke Bang! terning spillet), ved man ikke hvem der er hvem fra starten af spillet og det gør kortspillet ganske underholdende.

I spillet får hver deltager en karakter, som de skal spille. Der er: Sheriffen, Forræderne, De lovløse og Vicesherifferne.

Hver karakter har sit eget unikke mål. De lovløse skal udrydde sheriffen. Forræderen skal være den sidste overlevende. Sheriffen og vicesherifferne skal udrydde de lovløse og forræderne. Man fordeler disse identiteter tilfældigt inden spillet begynder.

Hvem er sherif i denne by?

Når spillet starter er det kun sheriffen der skal afsløre sin sande identitet. Foruden sin karakter, får man også en personlighed. Man får to kort med personligheder på og må så selv vælge den man bedst kan lide.

En personlighed indeholder blandt andet hvor mange livspoint man har (sheriffen får automatisk et ekstra livspoint) og så en eller flere special evner. Det kan være evner som ”når en anden spiller dør, kan du tage alle hans kort”, ”hvis du bliver skudt, må du trække et kort! Hvis det er et hjerter bliver du ikke ramt” osv.

Ens livspoints bliver illustreret ved nogle revolverkugler (tag det roligt, det er bare papstykker), som man så fjerne når man mister liv.

I starten af spilet får man nogle kort. Helt præcist får man et kort pr livspoint man har. Disse kort har forskellige begivenheder på. Det kan være ting som; træk-eller-smid-et-kort, skyd-på-en-modstander, sørg-for-at-et-skud-ikke-rammer-dig osv.

Det er lidt specielt

En af de lidt specielle ting ved Bang! Kortspillet er at afstanden i spillet, bliver målt ved at se på hvordan man sidder rundt om bordet.

Lad os sige at der er 6 spillere kaldet A,B,C,D,E og F og de sidder rundt om et bord i alfabetisk rækkefølge. Hvis D så har et kort, der gør at han/hun kan skyde med en afstand af to, kan hun ramme B eller F (og C og E, der jo sidder tættere på).

Sheriffen starter altid. Og man starter sin tur med at trække to kort. Derefter skal man spille sine kort og endeligt skal man smide kort, så man ikke har flere kort på hånden, end man har livspoints.

Der er flere kort der kræver lidt gambling. Disse kort har et symbol fra spille kort på sig (hjerter, spar, ruder, klør). Hvis man spiller et af disse kort skal man (eller den man bruger kortet imod) vende det øverste kort fra bunken. Hvis det matcher symbolet, sker handlingen som kortet foreskriver. Ellers sker der ikke noget.

For at opfylde sit mål i spillet, gælder det først og fremmest om at finde ud af hvem de andre er. Det er der mange forskellige strategier til og det kommer meget an på hvilke typer spillere man spiller med.

Jeg har prøvet at spille med børn (på æsken står der 10 år og op) og de går normalt meget åbenlyst efter de modstandere de har i spillet. Og det er da også en strategi, men oftest ikke den mest effektive. Ofte kan spillet ende med at blive en form for "lusken-rundt-om-den-varme-grød".

De specielle kort i Bang!

Der er dog kort, som kan live lidt op på denne lurepasser strategi :-)

Eksempelvis er der et kort med "indianer angreb". Det rammer alle og gør at de må kassere et ”bang” kort (et af de kort der giver en mulighed for at skyde på andre), eller miste et liv.

Så er der "dynamit kortet". Når dette bliver spillet skal man trække et kort fra bunken. Hvis dette er en spar imellem to og ni, eksplodere dynamitten og man mister selv liv. Men er det ikke det, giver man dynamitten videre til den næste, der også skal trække et kort og se om det er en spar imellem to og ni.

Således bliver man ved, indtil dynamitten sprænger. Det er effektive måder at skabe lidt kaos på og få de andre til at gå ned i liv, uden at afsløre hvem man er efter.

Ydermere skal man huske på, at hvis nu spiller A skal ramme spiller C, men kun kan skyde på en afstand af én, så er det jo en stor hjælp hvis han/hun kan få slået spiller B ihjel. Og skulle det komme til at se ud som et uheld, er det jo bare endnu bedre...

En sprænghyggeligt spil

Bang! Kortspillet er et sjovt og hyggeligt spil, som er godt til at skabe lidt socialt samvær og noget at snakke om.

Det er et kortspil, hvori man ikke behøver at være super koncentreret hele tiden. Jeg har prøvet det i en setting, hvor vi ikke rigtigt kendte hinanden og her var det en super god ”isbryder”, der fik folk igang med at snakke.

Bang! Kortspillet er et spil hvor ungerne relativt hurtigt kan være med og som en familie sagtens kan få rigtig mange timer til at gå med. Og hvis man skulle komme til at spille det lidt for meget, er der naturligvis kommet flere udvidelser, så man kan få lidt nyt liv ind i spillet.

- Jesper Koplev

Læs anmeldelsen af Bang! Terningspillet her!

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen