Prinsesse børnespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år. | Spillere: For 2 - 6 deltagere. | Spilletid: Cirka 15 min. | Mærke: Games4u | Antal: 1 spil i æske

"Spillet er let forståeligt og derfor vil det også være nemt for Edith og nogle venner selv at sætte sig at spille, uden der skal voksen-overvågning ind over. Spillet ser indbydende ud for piger der elsker eventyrverdner og gerne ser Frost, Rapunzel, Prinsesse Sofia mv. Som tidligere nævnt vakte selv æsken stor begejstring. Edith skulle på dagen hvor hun fik spillet, overnatte hos mormor og morfar sammen med sine 2 kusiner på 4 og 8 år. Her har de spillet spillet igen og igen og igen..."

En spilanmeldelse af Prinsesse børnespil

Edith på 5 år og jeg selv, Ediths mor, har testet spillet ”Prinsesse”.

Da vi modtog spillet og åbnede kassen det var sendt i, vakte det stor jubel alene, at prinsesserne uden på æsken havde GLIMMER-kjoler på. Så den unge dame kunne slet ikke vente med at komme i gang med at spille.

Vi spillede det straks 4 gange, og der var stor begejstring. Alene dét, at deltagere samlet enten vinder eller taber er et hit. Edith er nemlig for tiden meget udfordret på at tabe i spil, og bliver enormt vred, hvis andre vinder. Og det er vi heldigvis ude over med dette fine spil.

Spillets indhold

Spillet består af en spilleplade, som både er til at åbne og lukke sammen uden at den knækker eller bliver besværlig.

3 prinsesse-brikker og én drage-brik.

Derudover er der 6 trylledrik-brikker, som lægges på prinsessekronerne, der er rundt på pladen.

Tilhørende er der en terning med mellem én og fire prinsesser på siderne samt én eller to drager.

Sådan spilles Prinsesse spillet

Når spillet spilles, så starter de 3 prinsesser i picnic-hjørnet, og dragen starter i dragehulen i modsatte hjørne.
Edith udvalgte sig straks en prinsesse. Men det skal man netop ikke i dette spil.

Man skiftes til at slå med terningen. Derefter rykkes det antal felter, der er af prinsesser på terningens side. Er det dragen der titter frem på terning-siden, så er det selvfølgelig dragen der skal flyttes.

Idet det er et samarbejdsspil, så handler det om, at alle spilledeltagere bliver enige om, hvilken prinsesse der skal flyttes fremad. Det gælder nemlig om at få ALLE prinsesserne i mål på slottet, inden dragen når frem til slottet.

Landes der på et felt med en krone, samles brikken op, og det antal trykkedrikke der er under den, må man rykke dragen baglæns på felterne. Trylledrikkene kan bruges når som helst i spillet. Lander dragen på et trylledrik-felt, så udgår trylledrik-brikken fra spillet.

Edith skulle lige forstå, at det handlede om at få ALLE prinsesserne med frem, og ikke kun den hun havde udvalgt. Den eneste lille udfordring vi havde, var da dragen landede på netop denne prinsesses felt, og prinsessen derfor blev sendt tilbage til start. Det passede ikke den unge dame.

Dette slag udgjorde at dragen vandt hele spillet, og at både hun og jeg begge tabte. Men det gik heldigvis uden de store uoverensstemmelser, da det jo også var mig der tabte, og ikke hende alene.

Spillet giver god læring ift. at tælle felter (og ikke bare at tælle mens men flytter brikken hen til et udset felt). Og det er også rigtig fint, at man skal blive enige om hvad næste træk i spillet er. For pludselig er det ikke alle mod hinanden, men alle mod dragen.

Dejligt overskueligt

Spillet tager ca. 10-15 minutter at spille igennem, hvilket er dejligt overskueligt. Så kan det ofte lige presses ind, selvom tiden er knap og der er ønske om lige at sætte sig og hygge med et spil.

På vejledningen står der 2-6 deltagere.
Edith sidder dog også og spiller det alene, hvilket sagtens kan lade sig gøre i dette spil. For det er terningen der bestemmer hvad der skal ske, uanset om man er 1 eller 6 deltagere. Dog tænker jeg, at 6 deltagere vil være mange til spillet, men det har vi ikke haft lejlighed til at afprøve.

Det er dejligt enkelt, og vejledningen er let læselig og nem at forstå. Spillet er fra 5 år og opad, men umiddelbart vil yngre børn sagtens kunne være med uden problemer, da man netop hjælper hinanden igennem spillet.

Spillet kan dog med fordel udvides således, at det aftales fra start, at man skal pladen igennem fx 3 gange, inden man kan sigte efter målet. Idet det er et kort spil, og der ikke er så mange felter igen, så forsvinder spændingen lidt, hvis man er uheldig at få en prinsesse slået tilbage til start allerede halvvejs. For så kan hun næsten ikke nå at indhente hverken drage eller de andre prinsesser. Ved at udvide med flere runder, kan der komme lidt mere spænding ind, og muligheden for at indhente udvides væsentligt.

Vores vurdering

Jeg har spurgt Edith hvad hun syntes om spillet, og svaret er, at hun elsker det, fordi det er sjovt når prinsesserne vinder over dragen. Men det er også sjovt når dragen vinder. Faktisk er det bare rigtig sjovt!

Spillet er let forståeligt og derfor vil det også være nemt for Edith og nogle venner selv at sætte sig at spille, uden der skal voksen-overvågning ind over.

Spillet ser indbydende ud for piger der elsker eventyrverdner og gerne ser Frost, Rapunzel, Prinsesse Sofia mv. Som tidligere nævnt vakte selv æsken stor begejstring.

Edith skulle på dagen hvor hun fik spillet, overnatte hos mormor og morfar sammen med sine 2 kusiner på 4 og 8 år. Her har de spillet spillet igen og igen og igen.
Efter en kælketur på årets eneste dag med en smule sne, sidder de nu igen samlet om spillet.

Det er virkelig et suverænt hit!

- Anette Bruun Rasmussen

Læs også spilanmeldelsen af Konario Junior

Læs også anmeldelsen af Rasmus Klump Staveleg

Læs også anmeldelsen af Rasmus Klumps Leg Med Alfabetet

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGames4u

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen