Plus-Plus: Lær at bygge anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 - 12 år | Materiale: Plast | Mål: (på brikker) 4 x 20 x 12 mm | Produktionsland: Danmark | Rengøring: Kan vaskes i vaskemaskine!

"Plus Plus har virkelig sørget for, at det kun er fantasien, der kan begrænse og det kan bestemt bruges både inde, ude og i skolen/institutionen. Der er bare ingen regler eller ting i Plus Plus – Lær at bygge, der gør, at barnet skal lege alene. Sættene indbyder jo til fælles leg og især herhjemme har det som sagt gjort, at vi alle 5 i husstanden har bygget figurer sammen..."

En anmeldelsen af Plus-Plus: Lær at bygge

Laura og Carl var ellevilde, da de forleden modtog en pakke med Plus Plus’ nyeste nyhed. Plus plus har nemlig lanceret en ny produktserie med temaet Lær at bygge. Produktserien er genial for både Carl og Lauras alder, de er 6 år og 11 år og de havde meget hurtigt delt sig op for, at kunne komme i gang med byggeriet. Carl elsker monstre og samtidig få lov til, at lave sjove kreative farlige figurere og omvendt er Laura på ingen måde vokset fra enhjørningerne – hun synes de er fantastiske og hun er vild med deres farver.

Praktisk

Først og fremmest skal Plus Plus virkelig have ros for deres enorme arbejde i, at arbejde miljøbevidst. Alt deres materiale er nemlig produceret af fødevaregodkendt PE-plast. De har fra 2020 sikret, at deres produktion består af minimum 50% grøn miljøvenlig vindenergi. Hvilket i vores øjne er super fantastisk, da vores børn bruger mange timer på, at lege gennem deres barndom.

Carls kasse med Plus Plus – lær at bygge figurer, er et sæt bestående af hele 240 brikker, derudover indeholder sættet en plade samt 4 hjul. I kassen er der også et udførligt vejledningshæfte med, hvis man gerne vil bygge de figurer, som er vist på kassen. Sættet anbefales fra 5-12 år. Uendelige muligheder, når legen bygges op af figurere, som i Carls verden er monstre. De er leget med, i næsten alle rum i huset og de bliver inddraget i hans fantasiverden bestående af en monsterby med mange farlige udfordringer undervejs. I Carls verden handler det blot om, at finde præcis den leg, som de farlige monstre byder ind til.

Lauras kasse med Plus Plus – Lær at bygge enhjørninger består af et sæt med hele 275 brikker, hvor der oveni er en plade med i hvid. Kassen med både brikker og plade til, at bygge et enhjørningunivers indeholder også et stort og tydeligt vejledningshæfte, så man ligesom med sættet ovenover kan bygge præcis de figurere, som er vist på kassen. Sættet anbefales fra 5-12 år. Kreative muligheder med en stor enhjørning by, som opfylder alle Lauras pige drømme, om en fantasiverden bestående af kun lykkelige oplevelser.

Der medfølger, som tidligere nævnt, konstruktionsvejledning i begge kasser og der er tydelige billeder af guidens step-by-step. Carl kunne selv bygge det meste og faktisk havde han brug for lidt hjælp ved de mørke brikker, da de godt kan være lidt svære for hans alder, at se forskel på.

Fælles for begge sæt er, at alle brikker er måler 2 cm i længde og 4 mm i bredde. Pladerne måler 11 cm i længde og 4,8 cm i bredden. Vi herhjemme er opmærksomme på, at lægge sættene væk, hvis vi har besøg af små børn eller husdyr, hvilket vi også vil anbefale til andre.

Carl og Lauras leg

Carl startede med, at bygge en figur af gangen, hvor han inden byggeprocessen delte farvene op, så han bedre kunne overskue opbygningen af figurerne. Guiden er super simpel og det tog ikke lang tid før Carl havde fået bygget første figur, som er det grønne monster, der også kan ses på forsiden af kassen. Carl var ”nødt” til lige, at lege rundt med ham den grønne, inden kan kunne fortsætte med, at bygge de andre to figurer. Efter alle tre figurer var bygget, så var han smuttet ned på gulvet med dem, han justerede lidt på legen undervejs og pludselig havde han leget mange timer uden selv, at opdage det. De første mange dage, greb han sine monstre, som det første, når han kom hjem fra skole.

Det var først efter en uges tid, hvor han begyndte, at inddrage nogle biler, han tidligere har bygget ud af andre sæt fra Plus Plus. Så monstrene har været på udflugt og han har også haft dem med op på skolen for, at vise dem frem.

For Carl ligger der også meget læring i, at bygge sine figurer fra Plus Plus, da han får trænet sin tålmodighed, han får arbejdet med sin finmotorik og udover kan det give ham et afstressende byggeunivers, hvor han kan fordybe sig, efter en lang dag i skole med støj og højt stressniveau.

Laura er noget ældre, hun er 11 år og leger gerne stadig med Carl, hvis han inviterer til leg. Derfor var det også en oplagt mulighed for de to sammen, at kunne bygge og derefter udvikle en leg sammen.

Laura startede dog lidt anderledes end Carl, da hun havde ikke brug for, at opdele farverne, idet hun sagtens kunne overskue dem blandet sammen. Hun fik meget hurtigt bygget sine enhjørninger og ventede pænt på Carl, dog valgte hun, at tegne på papir af de enhjørninger, som stod foran hende. Så hun kunne være kreativ, mens lillebror fik bygget færdig.

Hun er en pige, som elsker, at ”dimse”, som vi kalder det herhjemme. For hende handler det, at bygge enhjørninger lige så meget, om det, at kunne bruge sine fingre og fordybe sig i opgaver, som er kreative.

Vi kan godt afsløre, at huset har været fyldt godt op af Plus Plus monstre, men lige så meget af Plus Plus enhjørninger. Hvad de to søskende ikke har kunne finde på af lege undervejs, det har virkelig været lækkert, at se og høre. Samtidig har det været perfekt, at de har hver deres sæt, så de i forskellige situationer, har kunne trække sig og derved lege alene.

Det fedeste ved Plus Plus – Lær at bygge er, at der ingen grænser er for, hvilket køn barnet eller den voksne har. Drenge kan bestemt også lege og bygge enhjørninger og pigerne kan uden tvivl også bygge monstre/figurer og ja vi forældre er vidst også faldet i flere gange, hvor vi har bygget lige så meget med det, som børnene, når vi har været samlet om spisebordet.

Plus Plus har virkelig sørget for, at det kun er fantasien, der kan begrænse og det kan bestemt bruges både inde, ude og i skolen/institutionen.

Der er bare ingen regler eller ting i Plus Plus – Lær at bygge, der gør, at barnet skal lege alene. Sættene indbyder jo til fælles leg og især herhjemme har det som sagt gjort, at vi alle 5 i husstanden har bygget figurer sammen.

Legetøjet fra Plus Plus er opbygget af små brikker, men bare det i sig selv gør, at man kan konstruere, skabe og udvikle uendelige figurer med hjul som f.eks. øjne og det er et legetøj som byder op til udvikling og læring.

Plus Plus – Lær at bygge kan til en hver tid anvendes i arbejdet med STEAM

Kort fortalt står STEAM for 5 discipliner, som på dansk er videnskab, teknologi, konstruktion, kunst og matematik. Plus Plus – Lær at bygge er et, i vores øjne, et genialt konstruktionslegetøj, som støtter barnet i læring gennem leg. Bare det, at samle brikkerne giver og udvikler barnets stimulering af finmotorikken. Derudover lærer barnet, at fokusere og udvikle sin tålmodighed og så kan det være et enormt stressreducerende redskab i en ellers travl hverdag.

Top anbefaling af Plus Plus – Lær at bygge

Vi kan vidst godt løfte sløret for, at Plus Plus – Lær at bygge, er kommet for, at blive i vores hjem og både Laura og Carl har udfyldt ønskesedler kun bestående af mere Plus Plus. Vi er grundlæggende kæmpe fan af deres kvalitet, deres opmærksomhed på miljøet samt, at der så uendelige mange kreative konstruktionsmuligheder med deres legetøj. Vores børn bliver bare aldrig træt af, at lege med Plus Plus og ærligt, så er det jo fantastisk som forældre, at se hvor meget glæde ens børn har af deres legetøj fra Plus Plus.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus GO

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus Puzzle By Number

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus brikker

 

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPlus-plus

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen